Łosoś w chrupiącej panierce

Łosoś w chrupiącej panierce

Łosoś w chrupiącej panierce

   Soczysty i delikatny łosoś w chrupiącej panierce z bułki tartej i mielonego lnu.     Składniki: -filet z łososia bez skóry -bułka tarta z lnem -sól, pieprz -czosnek niedźwiedzi -2 jajka -olej do smażenia Łososia kroimy na porcje. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce. Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu. Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręczniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, łosoś, jajko, czosnek, bułki, mielone, buraczki, smażony łosoś, ryby, sosy, pieczenie, filet z łososia, ryba, sos do jajek, ryby smażone, buraczki tarte, bez pieczenia, pieczeń z mielonego, sos do mielonego

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.