jabłka - 25490 przepisów (strona:978/1700)

Surówka z marchewki 179

cynamonu. Nie dominują one nad marchewką. Surówka z marchewki może być przygotowywana w wielu wariacjach. Ja upodobałem sobie taką wersję, ale często spotykam się również z dodatkiem jogurtu, majonezu, jabłek lub innych owoców… co dom lub knajpa, to inne wykonanie. Jak widać surówka z marchewki jest bardzo elastyczna, jeśli chodzi o dodatki. Co do dekoracji to zamiast pestek

Blendman
Koktajl z awokado i kiwi 176

Składniki 1 awokado 1 duże jabłko 1 kg kiwi Wykonanie Awokado i kiwi obrać ,jabłko pociąć na ćwiartki ze skórką .Wszystko zmiksować

w mojej kuchni
Zupa z czerwoną kapustą 183

szaleć ..no i jest zupka fioletowa...z czerwoną kapustą..a co ? dla odmiany trza coś innego ugotować.. kawałek czerwonej kapusty  1 czerwona cebula marchewka  bulion 1 jabłko  kilka ziemniaków listek laurowy, ziele angielskie domowa vegeta sól, pieprz śmietana Cebulę i kapustę pokroić,przełożyć do garnuszka.Wlać trochę bulionu i kilka minut podddusić, następnie dolać wodę(...)bulion, dodać przyprawy.Gotować,aż kapusta będzie prawie miękka, wtedy dodać obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę .Gotować do miękkości ziemniaków.Pod koniec dodać obrane i pokrojone jabłko .Doprawić w razie potrzeby.Dodać śmietanę

Moje domowe kucharzenie
Kulinarne inspiracje z Almette Davida Gaboriaud 214

plastry wędzonego łososia, kilka listków świeżej kolendry, 2 rzodkiewki, 1 cytryna. piklowana cebula: 1 czerwona cebula, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 50 ml wody, 50 ml octu z jabłek. Przygotowanie: Bagietki opiecz na grillu. Piklowana cebula: w rondelku wymieszaj wodę z octem, cukrem, solą i doprowadź do wrzenia. Cebulę pokrój na bardzo cienkie plastry (możesz użyć mandoliny

karmelowy
Racuchy drożdżowe z rabarbarem 250

dobrych, jak Mama ;) Takich z dżemem, to już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam. One były w domu najczęściej, a jeśli z owocami, to chyba tylko z plastrem jabłka. Swoją drogą muszę złożyć na te najzwyklejsze zamówienie :)  Ja dziś częstuję takimi z rabarbarem, wcześniej drobno posiekanym jednak to jakie wyjdą w dużej mierze zależy od tego jak je przygotujecie

Kuchnia w czekoladzie
Test wyciskarki wolnoobrotowej SJV601 Blaupunkt. 446

czyszczeniu z specjalnie silikonowe szczoteczki pomagają w utrzymaniu czystości. CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Wyciskać w niej możemy dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno owoce, jak i warzywa! Ja wyciskałam jabłka, gruszki, marchew, cytryny, pomarańcze, marchew, twarde surowe buraki, a także białą kapustę. Wszelkiego rodzaju koktajle, soki, smoothie teraz nie będą miały przed nami tajemnic, bo możemy kombinować do woli. MOJE

Ostra na Słodko
Pęczak z pieczonymi warzywami, serem pleśniowym i dymką 172

podania Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Marchewki myjemy i kroimy w kostkę lub plasterki, papryki w grubą kostkę, a cebule dzielimy na ósemki. Warzywa wkładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Jabłko kroimy w grubą kostkę skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Dodajemy jabłko, mieszamy. Z oleju, soku z cytryny, cukru i przypraw robimy sosik, którym skrapiamy zawartość naczynia. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przywrócić zdrowie żywieniem 188

Najlepiej jeść je na surowo (jako sałatki, surówki albo soki), ale można również w postaci zup, dań gotowanych na parze, pieczonych lub duszonych. Dodatkiem do warzyw są owoce niskocukrowe: jabłka, grejpfruty i jagody. Ten etap diety prowadzi do oczyszczenia i odtrucia organizmu, dlatego zdarzyć mogą się tak zwane „kryzysy ozdrowieńcze”: nudności, wymioty, biegunki, osłabienie. Jeśli trwają dłużej niż kilka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Owsianka jabłkowa z chia 197

owsianki. Jak wiecie owsiankę można przygotowywać na miliony sposobów, każda jest inna i każda jest pyszna. Eksperymentujcie ze swoimi śniadaniami, żeby nie popaść w rutynę. 1 porcja Składniki: 1 jabłko 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżeczki nasion chia 3 łyżeczki siemienia lnianego 200 ml mleka sojowego lub kokosowego 2 łyżeczki miodu (opcjonalnie jak ktoś lubi śniadania na słodko) do podania(...)owoce Przygotowanie: W garnuszku zagotowujemy mleko i następnie zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, nasiona chia gotujemy ok 5 minut, aż płatki owsiane zmiękną. Dodajemy jabłko pokrojone w małą kostkę i miód. Całą owsiankę podajemy z orzechami i świeżymi owocami. Smacznego

Niezły Młynek
granola z marchewka i olejem kokosowym 108

otrębów orkiszowych 2 łyżki miodu 5-6 łyżek orzechów włoskich 4 łyżki suszonej goji 4-5 łyżek rodzynek garść suszonych daktyli 1 szklanka startej marchewki ,lekko odciśnięty sok,lub jabłka 2 łyżki oleju kokosowego ,lub masła Wykonanie Piekarnik rozgrzać do temperatury 200st. C. Orzechy i daktyle posiekać na mniejsze kawałki. Wysypać sypkie produkty na blachę,dodać suszone owoce

w mojej kuchni
Salatka z botwiny 253

jednej porcji  znajduje się mniej niż 150 kcal! SKŁADNIKI (dla 4 osób): 1 duży lub 2 małe pęczki botwinki wraz z buraczkami 4 łodygi selera naciowego 1 duże jabłko cytryna do skropienia 4 orzechy włoskie 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego pieprz sól Botwinę myjemy.Buraczki kroimy w cienkie plastry, łodygi kroimy na ok 2 cm kawałki, a liście(...)przelewamy lodowatą wodą. Dzięki temu zachowamy chrupkość i kolor nowalijek. Zostawiamy, aby odciekło. Łodygi selera obieramy i kroimy w poprzek na dość cienkie paski i przekładamy do naczynia. Jabłko dokładnie myjemy i kroimy na ósemki. kroimy w ok. 0,5 cm plastry wraz ze skórką, skrapiamy sokiem z cytryny i dorzucamy do selera. Orzechy siekamy dośc drobno. Dodajemy do sałatki

Kuchnia od dwojga
placek gryczany z owocami 259

woda gazowana (ok. 300ml), łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka soku z cytryny. Przepis jest na tyle uniwersalny, że rabarbar możemy zastąpić innymi owocami: truskawki, wiśnie, czereśnie a na wet jabłka czy gruszki. Eksperymentujcie w kuchni – to może tylko wyjść Wam na dobre. Przygotowanie: Rabarbar tak jak ostatnio myjemy i kroimy w niewielka kostke (najpierw od czoła na 4 części

Gar Zdrowia
Racuchy z gruszką na maślance 177

wystudzeniu, taka przekąska jest bardzo pyszna. Racuchy drożdżowe to smak mego dzieciństwa były one zazwyczaj przygotowywane na mleku i bez dodatków. Obecnie bardzo mi smakują racuchy z dodatkiem np. jabłka, brzoskwiń lub tak, jak tym razem gruszki, która nadaje plackom bardzo fajnego aromatu i smaku. Dodatkowo racuchy zrobiłam na maślance, która dodała racuchom delikatności, ale jeśli jej nie macie

Kuchcik gotuje