wykonania możemy użyć jest bardzo długa. Teraz w sezonie jesiennym, kiedy nie mamy zbyt dużej ilości świeżych owoców najlepiej jest je robić z dyni, buraczka ćwikłowego, banana, jabłek. Oczywiście możemy użyć mrożonych owoców ale nie smakują one tak samo jak te świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego
mecooksczekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Naleśniki Naleśniki z jabłkami Naleśniki z serem Nocna owsianka z marchewką Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z kokosem
Moja smaczna kuchniaJesień to czas śliwek i jabłek, a to najwdzięczniejsze owoce do wypieków. Nie dziwcie się więc, że u mnie będą teraz same słodkie pyszności. Słodkie, ale nie zakazane dla diabetyków. Dziś zapraszam Was na bajeczne babeczki serowe ze śliwkami – odchudzone z cukru i tłuszczu, przepyszne. Jak jestem u rodziców, to zdarza nam się kupować (w jednej z dębickich
DietologDziś warzywo zupełnie niedoceniane w polskiej kuchni, szczególnie w stanie surowym - oprócz może znanej chyba każdemu z dzieciństwa surówki z selera, marchewki i jabłka... A to feler, westchnął seler... Wielka szkoda, bo surowy seler korzeniowy ma wiele do zaoferowania - począwszy od cudownego, orzechowego posmaku, boskiej chrupkości i świeżości, skończywszy na właściwościach bardziej wymiernych dla naszego organizmu - mnóstwa składników
Garniec Magaliechrzanową – Składniki: ok. 30 plasterków dowolnej szynki (takiej, którą łatwo będzie się zwijało w roladki) 2 słoiczki selera konserwowego (2 słoiczki po 180g każdy – masa po odsączeniu) 3 jabłka (ok. 600g) 1 puszka kukurydzy (ok. 285g po odsączeniu) 5 ugotowanych jajek klasa M lub L) 1 mały słoiczek tartego chrzanu (160g lub można dać nieco mniej do smaku
Kulinarne Przebojeblendera, dodać miód i cynamon, a następnie zmiksować na jednolity koktajl. Przelać koktajl do szklanek i posypać sezamem. Smacznego! Zobacz również przepisy na: Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną
Kulinarne PrzebojePrzygotowanie: 40 minut Truskawki w kokilkach z kruszonką Truskawki w kokilkach z kruszonką Truskawki w kokilkach z kruszonką Truskawki w kokilkach z kruszonką Zobaczcie też jak zrobić jabłka w kokilkach. Artykuł Truskawki w kokilkach z kruszonką pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plbyć w każdym domu – miód, musztarda, majonez, a także cydr. No właśnie, niektórzy pewnie są ciekawi, co to takiego ten cydr. W skrócie to przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1.2–8.5 proc. W Polsce ten trunek znany jest już ponad pół tysiąca lat. Więcej na ten temat
Kuchennyviral.plpewno się uda. W mojej wersji jest beglutenowe - może być na mące kukurydzianej, ryżowej lub jaglanej. Można je też zrobić na mące pszennej. Doskonale sprawdza się z jabłkami, borówkami czy z bakaliami. Składniki: 3 dojrzałe banany - muszą mieć brązową skórkę 4 jaja 4 łyżki oleju 150 ml cukru brązowego lub białego 8 g cukru waniliowego
Ze smakiem bez glutenukarmelu( cukier trzcinowy zmielony dałam) do tego pyszna śmietana i amarantus-ki orzechowe Składniki: amarantu-ski orzechowe 100 g cukier trzcinowy zmielony 4 łyżki słonecznik łuskany 100 g jabłka 2 szt sól szczypta śmietana 30% 400 ml cukier brzozowy( ksylitol 2 łyżki) winogron 4 szt Wykonanie: Amarantu-ski łamiemy w palcach i wkładamy do czterech szklaneczek(2 na szklaneczkę
Różowa kuchnialepszych:) Polecam gorąco:) 4 płaty śledziowe a’la matias (ok. 200g) 1 awokado kilka łyżek groszku konserwowego 4 ogórki konserwowe 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 1 jabłko 3 łyżki majonezu sól, pieprz natka pietruszki – do przybrania buraczki tarte z jabłuszkiem JAMAR Śledzie moczymy 2-3 godziny w mleku. Odcedzamy, osuszamy je ręcznikiem papierowym, po czym kroimy(...)mniejsze części. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Jabłko, obrane ze skórki i pozbawione gniazda nasiennego, również kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Ugotowane jajka obieramy, kroimy w kostkę. Awokado, po przekrojeniu na pół i usunięciu pestki, nacinamy w kostkę i wydrążamy miąższ łyżeczką. W misce mieszamy pokrojone wcześniej składniki. Dodajemy osączony z zalewy groszek. Mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku
Smaki Na Talerzuposzły w ruch śliwki, a niedługo pójdą jabłkach. Trzeba wykorzystać dobro jesiennych owoców i umieścić je w pysznych ciastach. Ciasto wilgotne i dość ciężkie, pięknie rośnie więc nie przejmujemy się, że ciasta jest troszkę mało;) Najbardziej smakuje mi tutaj kruszonka, która jest Mega pyszna z aromatem cynamonu. Najlepsza jaką do tej pory robiłam w tym połączeniu. Zapraszam
Kubki smakusoki – koniecznie malinowy na przeziębienia, wiśniowy do picia, od jakiegoś czasu też koniecznie co roku robi „sok babci Kisi” (czyli sok z sok z dyni i jabłek ) kilka rodzajów ogórków, różne wina, jak są to grzybki. I co roku też eksperymentuje – w tym roku np. postawiła na cukinię i zrobiła kilka rodzajów. Ja w związku
Cooking for Emilynaprawdę wszystko zależy od Was, od tego jakie owoce lubicie i jakie macie pod ręką :) Ja użyłam: * 1 banan * 1 kiwi * solidna garść borówek amerykańskich * solidna garść malin * 1 jabłko * kilka truskawek * 6-7 łyżek prażonej kaszy jaglanej (już po ugotowaniu) Wykonanie: Jabłko, banana i kiwi obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Kaszę jaglaną prażoną w saszetce ugotować, wystudzić
Zrób to smacznieSKŁADNIKI dla 4 osób : 1 kg marchewki 4 jabłka 2 gruszki 2 łodygi selera naciowego PRZYGOTOWANIE: Owoce i marchewki myję dokładnie. Do sokowirówki która u mnie mieści całe owoce i warzywa już nie muszę kroić warzyw i owoców na mniejsze kawałki. Natomiast jeśli ktoś nie ma sokowirówki z otworem na całe warzywa i owoce musi przekroić na pół
Gotowanie Patki