masy ciała oraz wspomaga prawidłowy metabolizm tłuszczów, Liście czerwonej herbaty Pu-erh – jej właściwości znane są i cenione od lat. Ponadto w składzie znajdziemy – owoce czarnej porzeczki, jabłka, owoc dzikiej róży, korzeń z cykorii, skórka z pomarańczy Herbata faktycznie doskonale pobudza organizm do życia. Oczywiście nie oczekujcie rezultatów podobnych do kawy , czyli natychmiastowego wzrostu energii. Herbata Detox
Słodkie okruszkiNaleśniki lubią wszyscy. Gdy już mam dość naleśników z serem, prażonymi jabłkami, dżemem, muszę wymyślić coś nowego, co zaskoczy moich wymagających chłopców Dziś naleśniki z brzoskwiniami Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko mąka soda oczyszczona 1 jajko 2 łyżki oleju sól, cukier Trudno mi jest podać Wam składniki na naleśniki, bo ja robię je na oko. Wsypuję do miski trochę
MojaQchnia.plsklepowych półkach pojawiło się już całkiem sporo smacznych gruszek. Nie wiem jak Wy, ale mi one smakują zdecydowanie bardziej od jabłek, więc grzechem byłoby nie skorzystać i nie upiec jakiegoś ciacha. Myślałam o nim już chyba od dwóch tygodni, ale ciągle nie byłoby komu zjeść... więc wolałam nie piec, by nie zmusić się do zjedzenia całej blaszki samodzielnie ;) Miałam
Kuchnia w czekoladziediabeł tkwi w szczegółach. Żeby owsiance dodać animuszu, to do owsianej burej papki trzeba dodać atrakcyjne dodatki. Mogą to być sezonowe owoce np. maliny, borówki czy truskawki, pokrojone kawałki jabłka i cynamon, albo plasterki banana. Żeby owsianka „wystarczyła” na dłużej, warto dodać do niej zdrowe tłuszcze np. pochodzące z orzechów i ziaren. Kombinacji jest na prawdę wiele
Dietologbidi-language:#0400;} Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem wołowym. Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty 2 cebule 250 g wołowiny 1 ząbek czosnku 1 jabłko 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru 1 liść laurowy sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na maśle. Do niej dodajemy(...)sól (1/2 łyżeczki), pieprz i cukier. Chwilę razem dusimy, zalewamy wrzątkiem (1,5 l) i gotujemy 90 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone jabłko, gotujemy pół godziny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenodstawić z ognia aby doszła w garnku. Gdy jaglanka będzie zbyt sucha można dolać do niej odrobinę ciepłego mleka. Dekorujemy tym czym lubimy ja użyłam banana, kiwi, pomarańczy i jabłka. Smacznego
Słodka StrefaMleko z dodatkiem płatków owsianych z suszonymi owocami i świeżą borówką – nie może nie smakować! Smacznie i kolorowo Można dowoli dodawać bakalie, świeże owoce, jak banany, kiwi, pieczone jabłka, jagody goji, nasiona chia, orzechy, zwieńczyć porcję miodem lub syropem klonowym z dodatkiem cynamonu Mleko sprawdzi się idealnie także z płatkami kukurydzianymi, otrębami, słonecznikiem, czekoladą, siemieniem lnianym i wiórkami
Zasmakuj Kuchnihumoru, tak jak ja, to zapraszam na kawałek czekoladowego szaleństwa! Składniki: 1 kostka margaryny 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka karobu (opcjonalnie) 1 duże jabłko 1 szkl cukru 1/2 szkl mleka 250 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka (żółtka oddzielone od białek) garść ziarenek wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: Margarynę, czekoladę, kakao(...)ciągle mieszając. Odlać 1/2 szklanki, resztę przestudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka, przesianą mąkę, karob, proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i pokrojone w kostkę jabłko. Całość delikatnie wymieszać, przelać do formy, posypać ziarenkami. Piec w piekarniku nagrzanym do ok 170 stopni ok 40 minut. Ostudzone ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
TrufelkowoArkiem na andrzejkowym wyjeździe w Poznaniu. Było baardzo fajnie, byliśmy w knajpce, w której Magda Gessler przeprowadzała Rewolucje "Francja Elegancja" i było smacznie. Jadłam kotlety wieprzowe w towarzystwie polskich jabłek z francuskim winiakiem Calvados podane z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem. Najbardziej smakowały mi właśnie te ziemniaki z boczkiem i sos z sera pleśniowego, którego niestety mogło być ciut więcej
Trufelkowozapraszam na stronę http://sklep-sys.pl/. Tym razem w paczce znalazłam: Barszcz ukraiński Barszcz czerwony Borowikowa z łazankami Koperkowa Kasza jęczmienna z pieczarkami Kasza gryczana z grzybami Ryż z jabłkami i rodzykami Placki ziemniaczane klasyczne Buraki suszone Włoszczyzna suszona Tak więc dużo kulinarnych eksperymentów przede mną :). Pierwszy do garnka poszedł barszcz ukraiński. A to jest moja wersja jego przygotowania
TrufelkowoDzisiaj mam dla Was przepis z połączeniem mięsa i owoców. Próbowałam już z brzoskwiniami, ananasem, jabłkami, pomarańczą, wiśniami, gruszkami. Dzisiaj przyszedł czas na porzeczki! :) Zainspirowałam się przepisem z bloga Filozofia Smaku Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa oliwa sól pieprz ulubione zioła czosnek przeciśnięty przez praskę Sos: 2 szkl obranych i opłukanych porzeczek czerwonych 4 łyżki cukru 5 łyżek wody Wykonanie
Trufelkowopiec to najlepiej żeby było szybko, łatwo i przyjemnie Dlatego mam dziś dla was super smaczny wpis na ciasto migdałowe z malinami. Oczywiście owoce wybieracie dowolne, wystarczy użyć tu jabłek w cynamonie, a ciacho wyjdzie typowo jesienne. Jest bardzo proste w przygotowaniu, a spełniając jeden warunek będzie też ciastem szybkim: wystarczy dzień wcześniej (albo przynajmniej kilka godzin) wyjąć masło
RelaxtimePyszne jednogarnkowe, sycące danie nie tylko dla tytułowych drwali :) Uwielbiam takie kolorowe, jesienne połączenia. Składniki: ½ kg ziemniaków 25 dag kiełbasy ½ kg kiszonej kapusty 1 biała cebula 1 jabłko kminek do smaku sól i pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku olej do smażenia 2 marchewki Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę(...)jabłko obrać i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki. Połączyć wszystkie składniki, po czym podsmażyć na oleju. Dodać kapustę, przyprawić do smaku i dusić około 20 minut. Naczynie posmarować tłuszczem, wyłożyć przygotowaną potrawę, oprószyć mieloną papryką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni, włożyć potrawę i zapiec przez 20 minut. Podawać na ciepło z pieczywem
Tradycyjna Kuchniazbyt czasochłonne dla mnie więc gdy mam ochotę na to smarowidło do kanapek, robię na szybko smalec z fasoli. Składniki: puszka białej fasoli cebula 3 ząbki czosnku 1 kwaśne jabłko sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę przełóż je na na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmaż jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSzybki i prosty deser, do którego możemy użyć dowolnych owoców. Dodajcie to co lubicie najbardziej. Ja zapiekłam truskawki z jabłkiem i śliwkami i polecam takie połączenie :) Przepis na kruszonkę pochodzi z książki „Na zdrowie” Elizy Mórawskiej. Zmieniłam jedynie produkty na bezglutenowe. 0/5 kg truskawek duże jabłko 7-8 śliwek kruszonka: 150 g mąki owsianej bezglutenowej 50 g płatków
Mienta blog