ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:993/1520)

Babeczki orzechowe z kremem czekoladowym 232

palniku i  mocno podgrzać, prawie do wrzenia, ale nie dopuścić do zagotowania. Zestawić z ognia, dodać posiekaną czekoladę i po chwili wymieszać do otrzymania gładkiego, jednolitego sosu czekoladowego. Przelać go do miseczki, wystudzić, następnie miseczkę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 12 godzin . Babeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao oraz proszek(...)muffinek - wyłożyć ją papilotkami. Ciastem napełnić papilotki prawie do samych ich brzegów. Piec w temperaturze 170°C przez około 20 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu przełożyć na kratkę, odstawić do wystudzenia. Dekoracja babeczek: Schłodzony serek mascarpone przełożyć do naczynia i krótko go zmiksować ( aby był bardziej gładki ). Do serka dodać schłodzony sos czekoladowy i ubić razem do otrzymania sztywnego

Opowieści z piekarnika
Stewia - pyszna i bezkaloryczna alternatywa dla cukru :) 217

dużym opakowaniu, w saszetkach czy tabletkach, a także samą stewię w kropelkach, która dostępna jest w wielu wariantach smakowych.  Do testów otrzymałam dwa pudełeczka stewi smakowej w kropelkach - CZEKOLADOWEJ   i KOKOSOWEJ .  SKŁAD woda * substancja słodząca (glikozydy stewiolowe) * naturalny aromat * środek konserwujący (sorbinian potasu) * antyoksydant (kwas askorbinowy)  Pierwsze na co zwróciłam uwagę to ładne, estetyczne opakowania. Zastosowana(...)owsianki, placki, naleśniki, ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie ! Nie dość, że zapach jest bardzo ładny, to smak również zadowala. Niektórzy nie preferują stewi za jej smak, jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i wybrania dobrego słodzika. Mi stewia całkowicie odpowiada, a tą od Via-Health mogę gorąco polecić :) Zarówno czekoladowy jak i kokosowy smak

Zdrowie na języku :P
Babeczki z budyniem 111

najprostszych sposobów na przygotowanie czegoś słodkiego do kawy. Ciasto na muffinki zrobimy bez użycia miksera, wystarczy nam tylko miska i łyżka oraz foremki do wypieków. Tak więc babeczki z budyniem robi się ekspresowo. Smak budyniu jaki dajemy do środka muffinek może być dowolny – śmietankowy, waniliowy, dobry też będzie czekoladowy. Natomiast jeżeli nie mamy czasu na ugotowanie budyniu to babeczki(...)jajko, całość dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gorzką czekoladę posiekać nożem na drobniejsze kawałki. Do formy na muffinki powkładać papilotki. Następnie do każdej foremki włożyć 2 łyżki ciasta, kolejno łyżkę przestudzonego budyniu. Przykryć kolejną warstwą ciasta. Tak przygotowane babeczki posypać kawałkami czekolady. Foremkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 30 minut. Polecam wypróbować przepis

Danka Pichci
Odrywane bułeczki z batatami (wegańskie, bez białego cukru, bez laktozy) 129

Kolejny przepis na drożdżowe ciasto! Tym razem wersja bez jajek i mleka a za to z batatami 😊  Postanowiłyśmy zrobić odrywany chlebek w ciekawej formie, można powiedzieć imprezowej (nie można obecnie zapraszać innych ale możecie taki wypiek zafundować swojej rodzince). Piekąc takie ciacho sprawicie frajdę swoim domownikom kiedy będą odrywać małe bułeczki i zanurzać je w pysznym kremie Rawnella(...)surowych orzechów dostępnym na Siła Roślin . Krem jest zupełnie inny w smaku niż dotychczas znane Wam kremu orzechowo-czekoladowe. Dajemy słowo, że jest boski a to i tak mało powiedziane 😉 Zdrowy i przepyszny, czego chcieć więcej!      Składniki (śr: 20 cm): -350g mąki orkiszowej typ 700 -150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -10g drożdży suchych

Candy Pandas
Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 159

ciasto dodatkowo urozmaiciłam spodem z biszkoptów i uroczymi ozdobami z Cukieterii . (Tortownica o średnicy 22-23 cm) 250g mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka lub serek śmietankowy) 250g białej czekolady (u mnie taka - klik i taka - klik ) 6 jajek Opcjonalnie: okrągłe biszkopty na spód cukier puder do posypania ozdoby z Cukieterii (cukrowe tulipany, gwiazdki i zielone wiórki czekoladowe(...)uzyskania jednolitej i puszystej konsystencji. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i opcjonalnie biszkoptami. Masę przelać do formy i ostrożnie, ale energicznie - stuknąć nią o blat stołu (aby z ciasta usunąć zbędne bąbelki.) Sernik piec (w rozgrzanym piekarniku) z parą wodną (**) przez 45-60 minut w 175 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem i ozdobić

Di gotuje
Najlepsze batoniki proteinowe 221

proszeeeee bardzo. Tak jak powiedziałam tak zrobiłam. Łapcie przepis. Jestem na prawdę z siebie dumna. trochę miałam obiekcję czy nie zostawić go dla siebie ;p Smak wyszedł pyszny. Taki czekoladowo marcepanowy. No i wartości odżywcze myślę że większości z was przypadną do gustu :) próbujcie. Testujcie. Czekam na wasze opinie ;] Składniki (na około 6 batoników)/sztuka około 104 kcal(...)kakao Fresano woda Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu odkładamy masę na około 5 minut rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając je do spodu pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut (mowię orientacyjnie bo dysponuje mini piekarniczkiem i pieczenie wygląda

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym 605

kolorze lub ulubionej w smaku) 200ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g Wierzch: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki fixu do śmietany czekoladowe jajeczka do ozdoby Przygotujemy budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 300ml mleka, dodać cukier, cukier z wanilią i zagotować. Do pozostałego mleka dodać budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną(...)minuty w chłodne miejsce; masa będzie bardzo szybko tężeć). 12. Krem serowy wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Tort wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 13. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Ostrożnie zdjąć obręcz, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i ciasto położyć na paterze. 14. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix i ubić. Przełożyć

Mała Cukierenka
Ciasteczka czekoladowe 73

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka układamy na paterze lub przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka czekoladowe 87

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka układamy na paterze lub przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka czekoladowe 171

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka układamy na paterze lub przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Stefanka cappuccino 1187

proszku zamiast ziaren kawy sprawia, że nie jest to ciasto typowo kawowe i może posmakować również osobom, które nie pijają kawy. Swoją stefankę przygotowałam w formie o wymiarach 24x24cm. Stefanka cappuccino Składniki: 250g herbatników 750ml mleka 150g masła 130g kaszy manny 6 łyżek cukru 15 łyżek cappuccino w proszku polewa czekoladowa 100g czekolady deserowej 50g masła Wykonanie: - formę wyłożyć papierem(...)ułożyć naczynie, wodę podgrzewać na małym ogniu do wytworzenia się pary, do naczynia włożyć masło i kawałki czekolady, rozpuścić co jakiś czas mieszając) - gorącą polewę wyłożyć na herbatniki na cieście, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy Ciasto wygląda i smakuje dobrze przez kilka dni, należy przechowywać je w lodówce i podawać schłodzone, choć spokojnie

Smakołyki Bereniki
Ciasto owsiane z puddingiem czekoladowym i konfiturą pomarańcza z lawendą 62

Bardzo lekkie, szybkie oraz rozpływające się w ustach ciasto owsiane, gdzie w roli głównej jest konfitura pomarańcza z lawendą od Niebo  w Gębie! Koniecznie polecam je przygotować! Składniki: 2 jaja 20 g erytrytolu 100 g banana bez skórki 200 g puddingu czekoladowego wysokobiałkowego 50 g płatków owsianych  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g konfitury pomarańcza z lawendą

Truskawkowa Fiesta
Tarta czekoladowo-kawowa z owocami bez pieczenia 342

Dla tych, którzy nie lubią odpalać piekarnika mam przepis na tartę kawowo-czekoladową bez pieczenia, na ciasteczkowym spodzie. Pyszny deser, który przygotujecie szybko i łatwo, a

Fitsweet.me
Kruche ciasteczka z kremem czekoladowym i dżemem 65

polecam Wam te ciasteczka. Bardzo kruche i bardzo pyszne. Z idealnie czekoladowym kremem, z użyciem masła i czekolady, a dżem wiśniowy bardzo fajnie podkręca smak. Ładnie udekorowane, będą ozdobą świątecznego stołu. Im dłużej poleżą to bardziej zmiękną, ale zapewniam, że nie poleżą.       Potrzebujemy:   Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny pół szklanki

Izabelawkuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję