jabłka - 25490 przepisów (strona:1075/1700)

Koktajl antycholesterolowy dr J.A. Duke`a 195

autorytet w dziedzinie leczniczych roślin i zół. a jego "Zielona apteka" to bestseller sprzedany w milionach egzemplarzy na całym świecie. Składniki na 2 porcje: 1 grapefriut 1 pomarańcza 1 jabłko 1 marchew niecała szklanka wody mineralnej Wykonanie: obrać pomarańczę, jabłko i marchewkę, natępnie pokroić na mniejsze kawałki grapefruita obrać ze skóry, z pomiędzy białych błonek wyciąć ostrym nożem pojedyńcze fileciki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Klasyczny Mac & Cheese –makaron zapiekany z serowym beszamelem 233

anglosaskiej, ale nie tylko. Szwajcarzy mają swoje Älplermagronen – bardzo podobną zapiekankę z makaronu i sera, z dodatkiem ziemniaków i cebuli, sera, śmietanki i masła, podawaną z sosem z przetartych jabłek. SKŁADNIKI 300g makaronu z pszenicy durum, typu kolanka, kolanka z falbanką lub krótkie rurki (waga przed ugotowaniem) 700ml mleka 50g masła 82% tłuszczu 3 pełne (z lekkim czubkiem) łyżki

Karo in the Kitchen
Pierś z kaczki z sosem cytrynowym 244

robionej na rodzinne obiady czy zupy, będącej królem polskiego stołu – rosołu. Oswajamy się również coraz częściej z kaczką. W moim rodzinnym domu to zawsze tata piekł kaczkę z jabłkami i pomarańczami na drugi Świąt Bożego Narodzenia. W tym właśnie daniu nawet nie mam odwagi, aby stawać z nim w konkurencji na upieczenie lepszej kaczki – on po prostu

Jacob Tastes
Klopsiki w sosie koperkowym 177

minut, aby smaki się połączyły, na koniec dodajemy resztę posiekanego koperku, mieszamy i już nie gotujemy. Świetnym dodatkiem do klopsików w sosie koperkowym jest dietetyczna surówka z marchwi i jabłka . Smacznego!   The post Klopsiki w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z GRUSZKAMI. WANILIOWO- CZEKOLADOWE 183

już był koniec. ale koniec gadania o życiu, teraz będzie o pieczeniu! Chyba zdążyliście już zauważyć, że lubię takie szybkie ciasta, najlepiej ucierane, z dodatkiem mokrych owoców takich jak jabłka czy gruszki. Ciasta, które robi się szybko i nie trzeba się martwić czy na pewno wyjdą, bo zawsze się udają! Tym razem też takie proponuje wilgotne ciasto, z ziarenkami

SMYKWKUCHNI
Energetyczne placki śniadaniowe 130

nasion słonecznika 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka rodzynek  1 łyżka żurawiny  1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie) - jeśli chcemy, aby były słodsze  1 jabłko  Olej Przygotowanie:   1. W dużej misce mieszamy mąki z mlekiem oraz wszystkimi składnikami oprócz siemienia lnianego. Jabłko ścieramy na grubej tarce i dodajemy 1 łyżkę oleju

Bananowe Pole
Szarlotka 182

Przepis mojej Mamy :) Niezastąpiony w sezonie na jabłka :) Składniki ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 … Czytaj dalej Szarlotka

czarrna od kuchni
placuszki kokosowe (z mlekiem kokosowym) z sosem czekoladowym 137

ręką. Mój brat, ogromny wielbiciel wszelakich placków stwierdził, że są przepyszne więc to najlepsza rekomendacja. Składniki: 1/2 puszki mleka kokosowego 2 jajka 3 łyżki wiórek kokosowych 1 duże jabłko 2 łyżki rodzynek 2 łyżki cukru 4 łyżki mąki 150 ml mleka 40 g czekolady  gorzkiej 3 łyżki mleka lub kremówki olej do smażenia Mleko kokosowe, mleko,jajka, mąkę, cukier(...)wiórki zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste to dolać jeszcze trochę mleka. Powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłko obrać i pokroić na płaskie kawałki. Dodać do ciasta, wsypać rodzynki i wymieszać. Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażyć niewielkie placuszki. W czasie kiedy będą się smażyć przygotować sos czekoladowy: czekoladę połamać i razem z mlekiem (lub kremówką) umieścić w miseczce nad parą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 143

sklejają.  Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze nie próbowałam zrobić. Zainspirowały mnie pierogi

bistro mama
KANAPKA ŚNIADANIOWA Z SAŁATKĄ OWOCOWĄ- PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 167

sałatki owocowej oraz sera  i szynki.Mniammm....oby tak dalej...! 350 kacl. 1 bułka kajzerka 1 łyżka serka granulowanego garstka sałaty mix 1 plasterek chudej wędliny z indyka 0.5 jabłka 0.5 owocu kiwi kakao do popicia bez cukru ********************************************* Bułkę przekroić na pół, ułożyć sałatę ,wyłożyć na nią ser i posypać pokrojoną w paski wędliną.Owoce umyć , pokroić w plasterki.U

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ślimaczki drożdżowe z twarogiem i rodzynkami 158

się przepisu.  Drożdżowe nie ma prawa nigdy się znudzić, jest przecież tyle różnych wariacji jego nadziania i formowania, od bułeczek zaczynając, na plackach drożdżowych kończąc. Drożdżowe ślimaczki z jabłkami prażonymi są rewelacyjną przekąską do zabrania w kieszeń do pracy na drugie śniadanie. Drożdżowy placek z owocami i kruszonką zaś wspaniale pasuje do popołudniowej kawy czy herbaty. Poniżej kolejna

Grunt to przepis!
Racuszki z otrębami 152

Składniki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki otrąb owsianych 3/4 szklanki mąki 1 jajko 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyża octu winnego 2 jabłka … Czytaj dalej Racuszki z otrębami

czarrna od kuchni
Kompot z papierówek 207

Kompot z papierówek Pyszny na letnie upały :) Składniki ok 0,5 kg jabłek u mnie papierówki 1/2 szklanki wiśni kilka gałązek mięty kilka gałązek melisy 2 łyżki cukru   Sposób … Czytaj dalej Kompot z papierówek

czarrna od kuchni
Kruche ciastka z wiśniami 156

blogu  Trzeci talerz , troszkę go zmieniłam, aby nasz alergik też mógł się nimi zajadać. Kruchutkie, z dodatkiem wiśni, ale można użyć ulubionego dżemu (w oryginalnej wersji są jabłka). Jako przekąska do podjadania, deser, na przyjęcia dla dzieci. Polecam, bo są pyszne i wbrew pozorom proste do wykonania. 0,5 kg maki pszennej 200 g.margaryny bezmlecznej 3 duże łyżki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie