PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-9 Składniki: mała główka sałaty lodowej, 2 większe pomidory, opakowanie mozzarelli, grecki sos sałatkowy Knorr, mały ogórek gruntowy, kawałek żółtej papryki, łyżka posiekanego koperku. Przygotowanie: Sałatę myję, osuszam, kroję w paski. Pomidory i ser kroję w kostkę. Paprykę oraz ogórka kroję w drobne paseczki. Przygotowuję sos grecki
JejKuchniagodzin. Im dłużej, tym lepiej mięso ułożyć na rozgrzanej płycie grilla i opiekać po kilka minut z każdej strony podawać z ulubionymi dodatkami. Super smakuje z perskim ogórkami, jogurtem i miętą (przepis tutaj ) lub tzatzikami (przepis tutaj ) i np. sałatką ziemniaczaną z cukinią (przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!związku z brakiem czy nadmiarem wody. Rabarbar z ogródka mojej babci jadłam na surowo i tamten mi bardzo smakował, wszystko co stamtąd trafiało do domu miało swój konkretny smak, ogórki, pomidory, truskawki, porzeczki, tych czarnych nie znosiłam, wielkie czereśnie z robakami (bo nie pryskane) kwaśne wiśnie i genialne węgierki. Dziś trudno mi pogodzić się z tym, że większość warzyw
Słodki Kompromismarynacie. Wyjęte z niej mięso możemy grillować, albo podsmażyć, dusić do miękkości, dorobić sosik i cieszyć się pysznym , obiadowym kawałkiem mięcha. U mnie podanym z kopytkami, i piklami z ogórków. Pychotka! 😊 Składniki na marynatę: Oczywiście ilość przypraw uzależniona jest od naszych upodobań smakowych. 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki chili 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku gałązka
Walijskie Pichceniecytryny 1 łyżeczka miodu 0,5 łyżeczki utartych ziół prowansalskich sól morska pieprz świeżo zmielony Przygotowanie: W przygotowanych szklankach układamy liście rukoli, mozzarele pokrojoną w mniejsze kawałki, pokrojone ogórki w kostkę, pomidorki koktajlowe pokrojone wzdłuż, oliwki w połówki, posypujemy po łyżce kukurydzy całość posypujemy ziołami. Filet z kurczaka oczyszczamy kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na złoty kolor. Gotowy
Podróż w kulinariaByła mizeria trochę inaczej , dla niektórych zwyczajna, dla niektórych mniej. Dzisiaj przedstawiam Wam nowe oblicze mizerii, mizerii bez ogórków, ale za to najpyszniejszej na świecie. Nigdy wcześniej nie wpadłam na to, by przygotować mizerię z cukinii... mimo iż zjadamy jej dość spore ilości i bardzo lubimy. Dzięki sugestii czytelniczki, że najlepsza jest mizeria właśnie z cukinii, nie omieszkałam oczywiście
Smaczne Zdrowewydrąż miąższ. Wszystkie składniki zblenduj lub rozdrobnij widelcem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. 2. Pasta jajeczna z tuńczykiem SKŁADNIKI 3 ugotowane na twardo jajka 1 ogórek kiszony 1/2 czerwonej cebuli pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1-2 łyżki jogurtu greckiego sól i pieprz do smaku Jajka, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj
Powiedz dietom niesmacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona mała 3 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy 5 rzodkiewek 4 kabanosy 3 cebulki dymki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Brokuła podzielić na drobne różyczki. Jajka, warzywa
Agusiowe smakołykikawałki piersi z kurczaka duszone w śmietankowym sosie z dodatkiem miękkiego, niedojrzewającego serka, który się zwie podkarpacką bryndzą. Tak przygotowane mięso idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. W sam raz na letni obiad :) 2 filety z kurczaka sól pieprz czarny mielony czosnek granulowany papryka słodka mielona 2 cebule 1 łyżka mąki pszennej 160 g bryndzy podkarpackiej
https:KKuchniaMniamdusić ok 10 minut . Gdy klopsiki zmienią kolor można delikatnie przemieszać i dusić jeszcze kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe leczo jedliśmy z ryżem i kiszonymi ogórkami. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszasię przybliżyć te najbardziej popularne na naszych stołach. Sos Tzatziki Sos o wyrazistym ale delikatnym smaku. Bardzo aromatyczny sos greckiego pochodzenia. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Wystarczy zetrzeć ogórki na dużych oczkach, dodać jogurt typu greckiego, dodać czosnek, odrobinę octu, odrobinę oliwy i świeżo posiekane zioła. Zioła zapewniają nieprawdopodobny aromat dlatego najlepiej, jak użyjemy świeżych ziół. Wszystko mieszamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -gotowa mieszanka sałat -jedna czerwona papryka -jeden ogórek sałatkowy -pół opakowania kiełek rzodkiewki -gałązka świeżego, zielonego czosnku lub szczypiorek - sos winegret lub grecki sos sałatkowy z torebki Mieszankę sałat wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w paski paprykę(...)pokrojony w plasterki ogórek. Dodajemy kiełki, posiekany szczypiorek lub czosnek, polewamy sosem. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut przed podaniem
Kulinarne przemysleniarybą, ale uważam, że krewetki pasują tutaj idealnie. Namawiam do spróbowania! Składniki: 4-5 liści zielonej sałaty 6-7szt dużych krewetek 5 łodyg zielonych szparagów 1/2 zielonego ogórka 1/2 pomidora garść listków mięty sól, pieprz 1-2 łyżeczki octu balsamicznego 2 łyżeczki oleju kokosowego Wykonanie: Umyte, osuszone krewetki przełożyć na talerz, posolić. Umyte liście sałaty porwać, ułożyć(...)półmisku. Dodać listki mięty, pomidora pokrojonego w kostkę i w plasterki ogórka. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić krewetki, smażyć z obu stron przez kilka minut, następnie dorzucić pokrojone na większe kawałki szparagi, smażyć kilka minut. Krewetki ze szparagami przełożyć do półmiska, polać octem balsamicznym, oprószyć pieprzem. Gotowe! Artykuł Sałatka z krewetkami, szparagami i miętą pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniapóki czas. Na podwieczorek spisze sie doskonale, można też zabrać w słoiku do pracy. Składniki: ½ główki lodowej sałaty 1 kulka mozzarelli 10 sztuk zielonych szparagów 1 malinowy pomidor ½ ogórka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki płatków migdałowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta pieprzu 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżeczka(...)przygotowania: Szparagi myję, odłamuję zdrewniałe końce, gotuję w osolonym wrzątku główkami do góry 3-4 minuty, wyciągam z wody, studzę, kroję na kwałki. Sałatę, myję kroję, tak samo pomidora, ogórka i rzodkiewkę, składniki mieszam w salaterce, dodaję ugotowane i ostudzone szparagi oraz osączony z zalewy pokrojony w kostkę ser mozzarella. Sos winegret: Kilka gałązek koperku siekam drobniutko , mieszam
Wanilia i KardamonSkładniki : ok. 50 dag mięsa indyczego 1 cebula mała marchew, taka sama żółta papryka, mały kiszony ogórek mąka, sól, pieprz, liść laurowy, mielona papryka tłuszcz do smażenia ewentualnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Pokrojone miso obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnuszka z małą ilością wody z liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu czarnego, dołożyć startą marchew, pokrojoną w paski paprykę(...)cebulę - ugotować do miękkości mięsa, posolić, dodać na koniec gotowania pokrojony ogórek Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i dodać do mięsa, wymieszać i dogotować. Można ewentualnie dodać łyżkę lub dwie koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku pieprzem i mieloną papryką. Tak przygotowane mięso w sosie podałam do kaszy pęczak
Proste Potrawy