klejącą twardą skorupę, tak wygląda zapieczona patelnia po przygotowaniu filetów w szynce parmeńskiej. Na filmiku wyżej możecie zobaczyć jak te zapieczone ślady dosłownie ślizgają się po powierzchni. A tu jabłka zapiekane w syropie klonowym i też rewelacja! Tak więc z czystym sumieniem i na podstawie mojej kilkuletniej pracy z różnymi patelniami polecam Wam patelnie Woll jako naczynia wielofunkcyjne, niezawodne
Blondynka Gotujemasy na babkę można dodać wiórki kokosowe lub płatki migdałowe lub; dodać do masy 1/4 szklanki mąki pszennej i wówczas można na jej wierzchu ułożyć kawałki jabłek i upiec na płaskiej blasze lub; do części ciasta można dodać kawę lub kakao i polać nią część ciasta bez dodatków, wyjdzie wówczas baba marmurkowa lub; 1/3 szklanki majonezu zastąpić 1 łyżką
Gospodyni MiejskaIdealna do ryb Składniki pół główki młodej kapusty 2 młode marchewki 1 dymka sól pieprz cukier sok z cytryny 2 łyżki śmietany 1 jabłko koperek Przygotowanie Kapustę cieniutko poszatkowałem . Posoliłem odstawiłem, aby zmiękła. Młoda marchewkę starłem na tarce o grubych oczkach. Podobnie jabłko. Dymkę pokroiłem na cienkie talarki. Połączyłem wszystkie składniki, dodałem śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem
R'n'G Kitchensałatek w których w skład wchodzi seler naciowy. Dzisiaj podam przepis na wyjątkowo prostą i łatwą surówkę. Składnik - 1/2 kapusty pekińskiej - 3-4 gałęzie selera naciowego - 1 duże jabłko Dresing - 2 łyżki oliwy ( może być z oliwek ja używam rzepakowego) - sól, pieprz do smaku (na czubek łyżeczki) - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu ryżowego lub winogonowego , zamiennie(...)cytryny. Wykonanie - umyć warzywa i osuszyć. - kapuste posiekać w drobne wiórka, seler w cienkie plasterki, jabłko w slubki można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. - wszystko razem wymieszać. - składniki dresingu wymieszać w osobnym naczyniu, doprawic jesli jest to konieczne - polać warzywa , delikatnie wymieszać. Ja dodaję dodatkowo płatkami papryki chili , ponieważ rodzinka lubi wersje pikantną
Eli GotowanieSmaczna i szybka surówka idealna do obiadu. Składniki: pół duzej białej rzodkwi 2 marchewki 1 jabłko szczypiorek sól, pzeiprz majonez Rzodkiew, marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek pokroić, dodać do reszty składników, przyprawić. Dodać majonez i wymieszać. Smacznego
talerz przyjemnościśniadanie Składniki 1 jogurt naturalny (200ml) 1/2 szklanki mleka ok. 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 2 cukry waniliowe 1/2 łyżeczki cynamonu 1 jajko 2 jabłka 1/2 szklanki pestek … Czytaj dalej Placuszki jabłkowe ze słonecznikiem
czarrna od kuchniSkładniki: 1/2 główki włoskiej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 por przyprawa do sałatek olej siekany koperek Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować. 2. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem. 3. Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. 4. Wszystkie składniki połączyć, dodać troszkę oleju, siekany koperek i doprawić ulubioną przyprawą do sałatek. Smacznego
Kuchnia domowa Aniwersję warzywną. Polecam! Składniki porcja warzyw z rosołu: 3 pietruszki, 4-5 marchewek, nieduży kawałek korzenia selera 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 kiszone ogórki 1-2 jabłka puszka groszku konserwowanego kilka łyżek majonezu łyżeczka musztardy łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie warzywa oraz jajka pokroić w niewielką, równą kostkę, wrzucić do dużej miski, groszek odsączyć
Codzienne Gotowaniedomu. Ten koktajl na pewno nie tylko Cię obudzi, to jednocześnie świetny zastrzyk energii od samego rana, super "paliwo" dla mózgu i komórek nerwowych. Składniki na 2 porcje: 1 jabłko 1/4 ananasa 1 gruszka 1/2 doniczki młodego jęczmienia 1 banan 1,5 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka np. kujawskiego oleju lnianego niecała szklanka wody mineralnej Wykonanie: owoce obrać, jabłko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dobra surówka do obiadu Składniki - 0,5 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 marchewka - 2 łyżki koperku (może być mrożony ) - 1 jabłko - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy - 3 łyżki jogurtu - 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew. Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym. D odać jogurt i majonez dobrze wymieszać
W królestwie smaków Beatystopniach C przez ok. 20-25 minut, aż zarumienią się. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem. Do przygotowania ciastek wykorzystałam MARMOLADĘ WIELOOWOCOWĄ TWARDĄ firmy JAMAR . Wytworzona jest mieszanych owoców tj. jabłka, aronie, czarne porzeczki, ś liwki i truskawki. Na 1 0 0g produktu znajduje się 110g owoców. Super nadaje się jako dodatek do ciast, ciasteczek, pączków czy rogalików. Swoją konsystencją
Prosto i Smacznie z Anetąpodwójnej porcji. Sałatka doskonale pasuje do wędlin, kiełbasek i pieczonego mięsa. Polecam :) Składniki - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 czerwona cebula - puszka groszku konserwowego - 1 małe kwaskowe jabłko - 4-5 rzodkiewek - 2-3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego od Folwark - 1 łyżka majonezu Folwark - 1 łyżeczka musztardy - sól, pieprz Wykonanie Ugotowane jajka kroję w większą kostkę, cebulę i jabłko w drobna
Kuchnia z widokiem na ogród