wyłóż na ściereczkę podsypaną mąką i wałkuj na bardzo cieniutki płat. Na cieście równomiernie rozprowadź bułkę tartą jabłka, rodzynki cukier i cynamon. Strudla zawij w rulon i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do pieca nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem na około 25 minut. Przestudzonego Strudla posyp cukrem pudrem
Kukuleczkiwiększe kawałki to możemy kroić na większe części. Do garnka wlewamy sok i wsypujemy jabłka. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka się rozpadną. Wtedy dodajemy brzoskwinie i miód (można pominąć). Chwilę gotujemy. Gdy zawrze ściągamy z pieca. Mus wylewamy do czystych, wyparzonych słoików i szczelnie zakręcamy. Odwracamy do góry dnem, by się zassały. Jeśli martwicie się, że się
Mania Wypiekaniaswoich sił w kuchni i sporządzić wybrane dania. Wybór przepisów jest naprawdę ogromny. Począwszy od smoothie, duszonej fasolki, poprzez uszka z pieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie? W „What
Tetiisherimałym ogniu około 10 minut. Odstawić do ostygnięcia. Ciastka Schłodzone ciasto należy rozwałkować i wyciąć z niego jabłuszka. Posłużyłam się formą jabłka wyciętą z papieru (wysokość ok. 10 cm). Wycięłam 10 jabłuszek. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i 5 jabłuszek z ciasta. Na jabłuszka nałożyć farsz i przykryć drugą warstwą wykrojonych jabłuszek. Brzegi ciastek docisnąć widelcem. Ciastka piec
La grande e la piccola cuocadużej ilości tłuszczu są może kaloryczne, ale grzechem byłoby nie zjeść choćby kilku ;) Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta soli 3 jabłka obrane i pokrojone w grubsze plastry olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć
Kuchnia w czekoladziekawałki, przekładamy do miski i wraz z mąką i cukrem zagniatamy na ciasto. Ciasto rozcieramy w dłoniach tworząc kruszonkę. 2. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, przekładamy do foremek wraz z malinami. Posypujemy obficie kruszonką. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut
Szefowa kuchnidodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem, sodą i solą - mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (ciasto będzie dość zwarte). Na koniec dodajemy duszone jabłka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę (24 x 24) wyłożoną papierem i pieczemy przez około 60 minut w temp 170 stopni (do suchego patyczka). Ciasto błyskawica Ciasto błyskawica Ciasto błyskawica SMACZNEGO
peggiwkuchninastępnie zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na trzy części. Każdą z osobna rozwałkowujemy, przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy osobne blaty w 180 st. C na złoty kolor. składniki na masę jabłkową: 2000 g jabłek 2 jasne galaretki wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Następnie ściągamy z ognia. Dodajemy suchą
Domowy Smak Jedzeniamące ziemniaczanej. Masło roztopić dodając cukier i cynamon, Ciasto rozwałkować i posmarować za pomocą pędzelka masłem z cynamonem następnie wyłożyć jabłka. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na krążki. Krążki włożyć do formy na muffiny i piec 20 minut w 180 stopniach
Pychotkaaamiksujemy. Przesianą mąkę mieszamy z sodą i cynamonem, dodajemy do masy jajecznej i całość mieszamy. Do gotowej masy dodajemy jabłka, rodzynki, migdały, posiekaną gorzką czekolada i starte orzechy. Przekładamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170st. Z przepisu wychodzą 2 foremki keksówki 23cm
Gotowanie moimi oczamidruga stronę i smażymy 2 minutki. Następnie w brytfannie układamy piersi skórą do góry, naokoło układamy połówki jabłek bez pestek ( możemy w środek włożyć po łyżeczce żurawiny) i wszystko zalewamy pozostałą marynatą. Całość pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Po upieczeniu kaczkę wyciągamy na deskę żeby odpoczęła przez krojeniem. Jako dodatek świetnie
Niezły Młynekryżowej + żytniej ) – 1 szkl * mleko 0,5% – ok. 2 szkl * duże jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cynamon- 1 łyżeczka * olej ( u mnie kokosowy ) – 4 łyżki * sól – 1 szczypta NADZIENIE: * jabłka – ok. 500 g * cukier – 4 łyżki PANIERKA: * białko – 2 szt * cynamon – 2 łyżki * płatki owsiane
Ostra na Słodkokilka godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać jarzębinę i pokrojone w ósemki jabłka ( ja ich wcześniej nie obieram). Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 1,5 godziny, od czasu do czasu polewać mięso powstałym sosem ( jest go naprawdę dużo). W końcowej fazie pieczenia możemy
Nie tylko w kuchnijuż taki Sernik gotowany z orzechami i Sernik gotowany z truskawkami. Tym razem stawiam na jesienną wersję! Takie ciasto nie wymaga pieczenia i jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Delikatny krem serowy przełożony herbatnikami i pokryty prażonymi jabłkami sprawia , że ciężko oderwać się od talerza. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 22 x 24 ) * ser biały 3x mielony
Ostra na Słodkomilimetra. Rozłożyć na formie wysypanej bułką tartą. Blat ciasta wysmarować białkiem, rozłożyć jabłka, przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować białkiem. Ponakłuwaj widelcem, aby para miała jak się wydostawszy podczas pieczenia 4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 45 minut. 5. Aby dodać ciastu jeszcze więcej zdrowia
AZgotuj!schłodzenia. Seler obrać, ugotować w wodzie przez 10 minut. Odcedzić. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. W misce wymieszać jabłka i seler. Dodać cynamon, cukier trzcinowy oraz imbir. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać kruszonką. Piec w piekarniku około 30 minut w 200 stopniach. Cieplutkie najlepsze
Moja Galeria Smakupyszne. Polecam! Składniki na 2 porcje: 2 jabłka 4 łyżki żurawiny (konfitura ze słoiczka) odrobina cynamonu odrobina syropu klonowego Jabłka wydrążyć do mniej więcej połowy. Posypać środek cynamonem, dodać 2 łyżki żurawiny. Polać syropem klonowym. Piec 20 minut w 150 stopniach. Podawać ciepłe. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Anny Lewandowskiej "Żyj zdrowo i aktywnie
Moja Galeria Smakuszczególnie na brzegach. Formę wstawić na 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 o C. Na cieście ułożyć jabłka w kształcie rozety, wierzch posypać kolendrą w karmelu. Na wierzchu rozłożyć małe kawałki masła. Tartę piec przez około 35 - 40 minut do momentu aż się dobrze zarumieni. Podawać ciepłą
Mama Gotujekratce od piekarnika połóż papier do pieczenia, ułóż na nim połówki ziemniaków Ser pokrój na grube plastry i ułóż na ziemniakach Piecz 15 minut Sałatka: 100 g jarmużu - umytego, bez twardych gałązek, podartego na mniejsze kawałki 1 jabłko pokrojone w kostkę 100 g truskawek pokrojonych na ćwiartki ok. 50g jasnej tahiny 3 łyżczki keczupu (użyłam "Keczupu wiejskiego z jabłkiem
pyszne zdrowościśliwki pokroić w dość drobną kostkę. W misce umieścić płatki, rodzynki, morele, śliwki, orzechy oraz wiórki kokosowe. Wszystko wymieszać. Dodać miód, jabłko oraz jajka i całość dokładnie połączyć. Odstawić na kilka minut. Na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia układać kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i lekko spłaszczać. Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Świetnie smakują z jogurtem naturalnym
DefinicjaSmakukroimy w ósemki, następnie na cienkie plasterki. Rodzynki sparzamy i studzimy, następnie obtaczamy w mące (nie opadną wtedy na dno ciasta). Jabłka i rodzynki dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 40 minut. Ciasto studzimy. Przygotowujemy polewę: do garnuszka
e-PrzepisyKulinarnelekko słonawym smakiem orzeszków. Tego trzeba spróbować :D Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 płaskich łyżek cukru 2 pełne łyżki mąki pszennej Masa jabłkowa: 1 1/2 - 2 kg jabłek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania galaretki pomarańczowej Masa śmietankowa: 1/2 litra śmietany 36% 2 opakowania zagęstnika do śmietany - śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru - opcjonalnie Polewa orzechowa(...)drugi stopień . Na końcu dosypuję po trosze mąki i delikatnie mieszam. Blaszkę o wymiarach 38x26 wykładam papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180°C na ok 40 min. Upieczone wyjmuje i zostawiam by wystygło. Jabłka obieram ze skórki i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Przekładam do rondelka, wsypuję cukier i gotuję
Ciasteczkowy Potwórprzeciwległe brzegi wyciętego kwadratu zawijamy do środka, tak by powstała rynienka na włożenie jabłek. Na środek każdego kawałka ciasta położyć jabłek i posypać je 1/2 łyżeczki cukru (proponuję trzcinowy). Ciastka wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy około 1 cm między sobą. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C około 20 minut. Z jednego ciasta
Kuchcik gotujecukier i masło. Gdy ryż będzie w połowie ugotowany zdejmujemy z gazu i wlewamy roztrzepane wcześniej jajko. Dokładnie mieszamy i dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i ponownie dokładnie mieszamy. Ryż przekładamy na naczynie żaroodporne i zalewamy śmietaną. Pieczemy w 180 stopniach ok 30min. Gotowe. Smacznego
Tanio szybko zdrowokrążek wyłożyć jedną porcję jabłek Przykryć drugim krążkiem, następnie znowu warstwa jabłek, potem ciasto i ostatnia warstwa jabłek Przykrywamy czwartym krążkiem i smarujemy go pędzelkiem maczanym w mleku Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 25 minut Wyłaczamy piecyk i trzymamy ciasto w środku ok. 3 minut Wyjmujemy... ... i odstawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać cukrem pudrem. Mi smakuje
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comoddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Do budyniu wymiksować żółtka i masło. A następnie łyżką wmieszać białka. Budyń wyłożyć na jabłka i równo wysmarować po całości. Na to dać kruszonkę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 50 minut, Smacznego :D SZARLOTKA INACZEJ: Łyżkowa szarlotka Zielona szarlotka
Moje pyszne gotowanienieco chudszą mojego bigosu znajdziecie tutaj.Bigos IICzas przygotowania: 4 dniProporcje dla 10-12 osóbSkładniki:2000 g kiszonej kapusty500 g wieprzowej łopatki350 g kiełbasy350 g pieczonego boczku250 g pieczarek3 łyżki koncentratu pomidorowego1/2 szklanki suszonych śliwekkilka plasterków suszonych jabłek500 ml czerwonego wytrawnego wina1 garść suszonych grzybów2 cebule1 łyżeczka kminku1 łyżeczka cząbru1/2 łyżeczki mielonych liści laurowych1/2 łyżeczki(...)również przesmażamy, wkładamy do garnka.Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy ją na mniejsze kawałki. Wkładamy do garnka z mięsem. Po kolei dodajemy suszone grzyby, suszone śliwki i jabłka, przyprawy, koncentrat i wszystko zalewamy winem.Garnek stawiamy na małym gazie, przykrywamy i dusimy przez około godzinę, raz na jakiś czas mieszając. Kapusta puści sok, więc ja nie podlewam
Kulinarne przygody GatityIdealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczonego mięsa. Można ją również wykorzystać jako pasta do kanapek. Składniki - 16 dag tartego chrzanu - 2 jabłka - 20 dag żółtego startego sera - 5 jajek - sól, pieprz - mały słoik majonezu Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś
Świat Smakupiekarnika, śledzie już w słoiczkach, zamarynowane. Zakupy w większości zrobione. Teraz tylko gotować, piec i szykować:) Te śledzie goszczą co roku na naszym wigilijnym stole. Prosty i szybki sposób na śledzia z zalewy :) Składniki: 1 kg śledzi 3 duże cebule 3 jabłka Zalewa: 1 szklanka octu 3 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1-2 łyżki cukru
Bea(u)ty kitchensera dodałam almette jabłko-gruszka i okazało się, że to połączenie idealne. By nieco "odchudzić" ciasto użyłam mąki orkiszowej i mocno ograniczyłam ilość użytego cukru. Wyszło lekko, smakowicie i niezbyt słodko :) Zapraszam do wypróbowania przepisu. Ciasto: Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. 4 jaja 5 łyżek cukru 7 łyżek mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek zmielonych(...)następnie olej, orzechy, proszek, mąkę i startą marchewkę. Całość przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczmy w 180 st. C przez 30 minut. Po ostygnięciu przekrawamy na 2 równe części. Budyń gruszkowy 4 gruszki ( ok kilograma) 1 kwaśne jabłko (u mnie antonówka) 2 łyżki cukru aromat waniliowy 1/2 szkl. wody 1 opakowanie budyniu waniliowego Owoce obrać i pokroić
Cynamonowe szczęścieJajko rozmącamy przy użyciu widelca. Suche składniki wraz ze śmietaną i jajkiem wkładamy do miski. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do pozostałych składników. Przy użyciu łyżki (lub ręki jeśli wolicie :)) łączymy wszystkie składniki. Ponieważ nie mam formy do pieczenia muffinek i babeczek, papilotki włożyłam do filiżanek i dopiero w tak przygotowane foremki napełniamy ciastem(...)wysokości. Pieczemy ok 40 min w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzamy stopień upieczenia przy pomocy patyka (może być patyk do szaszłyków), który po wyjęciu z ciastka, nie powinien być oblepiony nim. Po upieczeniu muffinki są przyjemnie wilgotne, dzięki jabłku :) Smacznego
Taste Of My DayJesienny pieczony udziec z indyka. Idealny na chłodne wieczory. Soczyste, aromatyczne, z delikatną, prawie niewyczuwalną korzenną nutą. Imbir, rodzynki, wanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy. Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna(...)indyka rodzynki, żurawinę i pokrojone jabłko. Można też do naczynia dodać przekrojoną pozostałą po wyciśnięciu skórkę z cytryny. Przykryć szczelnie (może być folią aluminiową). Odstawić na kilka godzin. Piec w piekarniku (220 stopni, około 2 godziny) – najpierw skórą do dołu, potem obrócić – pod przykryciem do miękkości. Zdjąć nakrycie z naczynia i piec jeszcze 10 minut skórką do góry
Pociąg Do KuchniPrzepis: Jabłka należy umyć, osuszyć i pozbawić ogonków. Następnie wbijamy w nie patyczki (np. te do lodów, lizaków lub do kukurydzy). Przygotowujemy blachę do pieczenia - kładziemy na nią papier do pieczenia, który lekko smarujemy oliwą / olejem. Do garnuszka dodajemy cukier puder, syrop, wodę, barwnik oraz cynamon, wszystko dokładnie mieszamy (nie należy mieszać karmelu podczas gotowania). Garnek stawiamy(...)ogniu i podgrzewamy karmel do ok. 140C (mierzymy to za pomocą specjalnego termometru lub sprawdzamy gotowość karmelu tak jak tutaj na filmiku (klik)). Następnie szybko maczamy jabłka, obkręcając je w karmelu i stawiamy je na przygotowanej blaszce. Po ok. 20 minutach są gotowe do spożycia
Emcia Pichciwełniane skarpety, usiąść wygodnie w fotelu z ciepłą herbatą w dłoni i dobrym ciastem obok na talerzyku. Jesienią bardzo lubię piec rustykalne tarty, które wyglądają tak uroczo niedbale, a jednocześnie niezwykle domowo. Na kawałku rozwałkowanego ciasta układam zwykle jabłka, śliwki, gruszki lub morele i czasem dorzucam ulubione bakalie lub korzenne przyprawy. W dzisiejszym przepisie na galette postanowiłem wykorzystać pełnoziarnistą(...)brzegu posyp wierzch skrobią i ułóż połówki śliwek, następnie boki zagnij do środka. Śliwki posyp z wierzchu cynamonem. Ciasto wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 35-40 minut. Odstaw do częściowego wystudzenia, a następnie wierzch polej miodem. Pokrój na kawałki i podawaj
Food Squaremasło pokroić w kostkę, dodać do mąki wraz z żółtkami, jogurtem i skórką z cytryny, wyrobić ciasto. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i rozgnieść palcami ciasto, tak, żeby po bokach wystawało mniej więcej 2-3 cm (miejsce na jabłka). Formę z ciastem włożyć do lodówki na godzinę, bądź do zamrażarki na 15min. Po wyjęciu zrobić nakłucia widelcem, by ciasto(...)się nie wybrzuszyło. Masa jabłkowa: 6 kwaśnych jabłek, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sok z 1/2 cytryny, 3 łyżki wody Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i bez mieszania dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 15min. Następnie dodać cynamon i cukier. Wymieszać wszystko
The Sweet Damselmice mieszamy wszystkie składniki na crunchy i zagniatamy rekami. Przekładamy (rozkruszamy) na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20 min. i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Do szklaneczek wykładamy naprzemiennie: jabłka, bitą śmietanę, crunchy, i tak aż do wyczerpania składników. Możemy podać z listkami mięty i oprószyć
Domowy Smak Jedzeniałyżki, czosnek niedźwiedzi 4 łyżki, wędzona papryka w proszku Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, kapusta czerwona 1 mniejsza, smalec 1 łyżeczka, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, goździki całe 3 sztuki, cukier 1 łyżka, cynamon 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek(...)schowac do lodówki na 2 godziny na bardzo rozgrzanej patelni grillowej suchej smażyć roladki na rumiano, przykryc patelnię pokrywką i piec do miękkości mięsa, pod koniec pokrywkę zdjąć i smażyć do odparowania płynu na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z jabłkami, posypac cukrem, dodac goździki, dodać posztkowaną czerwoną kapustę sparzoną wrzątkiem, dodac cynamon, kucharka, pieprz, ocet jabłkowy, przyprawę w płynie
W Mojej Kuchni Lubięszklanka oliwy z oliwek do smażenia/pieczenia 1 szklanka greckiego wina białego "retsina" 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko skórka otarta z połowy pomarańczy szczypta soli cukier puder + cynamon do posypania gotowych ciastek Farsz: 2 starte jabłka (odcisnąć lekko sok z utartych jabłek!) 3 duże łyżki mielonego gęstego serka śmietankowego 3 łyżki rodzynek namoczonych(...)filiżanką krążki. 3. Połączyć składniki nadzienia i nakładać na krążki po łyżeczce, zwilżyć lekko wodą brzegi ciasta i zlepiać na pół, jak pierożki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Wkładać do gorącego piekarnika i piec ok. 30-35 minut, do zrumienienia. Gorące posypać cukrem pudrem i cynamonem. Przestudzone przełożyć do pojemnika, można przechowywać kilka
Kuchnia PrezydentowejKaroliny . Składniki: 4 filety śledziowe w oleju 2 ziemniaki 2 buraki 1 cebula 1 jabłko 3-4 ogórki konserwowe 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz majonez Wykonanie: Buraki umyć, odciąć końcówki i szczelnie zawinąć je w folii aluminiowej skropionej oliwą. Piec w temperaturze 200 st.C przez 45 minut. Obrać i odstawić do ostudzenia. Ziemniaki obrać i ugotować. Ostudzić
Pasja Smakudość - to również, ku mojemu wielkiemu szczęściu, przywieźli również pyszne, soczyste jabłuszka! Niewiele myśląc, postanowiłam stworzyć te oto małe cudeńka. Dobrze wiecie, że uwielbiam jabłka - przepisy z jabłkami - i każda sposobność do przygotowania czegoś z tym polskim owocem jest dla mnie prawdziwą przyjemnością. Wypróbowałam inny sposób na przygotowanie ciasta kruchego, które jest dużo wygodniejsze(...)pierwszą większą od drugiej. Pierwszą cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka, następnie ciasto przekładamy do metalowych foremek na babeczki i pieczemy około 12 minut w 180`C.Drugą część ciasta wkładamy do lodówki na później :)W tym czasie obieramy umyte jabłka i ścieramy je na tarce ( grube oczka), dodajemy cukier i cynamon - mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia się" składników.Kruche
Słodkie Przyjemności