Miniburgery 255bułki smarujemy majonezem, kładziemy poszarpaną sałatę, na nią burgera, ser i przykrywamy górną połową bułki posmarowaną keczupem. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden
Marder&Marder Manufacture
Tomato soup with coconut milk and balsamico 257juices in the baking sheet, add the coconut milk add the balsamico to the pot. Bring the soup to a boil, check it for seasoning adjust, and serve hot with extra basil and olive oil drizzles. Składniki: 4 duże pomidory 3 szalotki 4-5 ząbki czosnku 1/2 puszki mleczka kokosowego Listki tymianku 1-2 łyżki oliwy sól pieprz
Kulinarna rozmowa
Parówki w cieście drożdżowym 269Domowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki
e-PrzepisyKulinarne
Truskawkowe lassi, Przepis na życie 227nothing else but natural yoghurt and water mixed in proportions 1:1 with the addition fo fruit or juice. It cools down and refreshes – it’s perfect for hot days. Ingredients: natural yoghurt water fruit or juice Blend all ingredients. Served cooled down. Big Mama kept the family together for 40 years by organizing Sunday dinners. After her death
Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka z makaronu / Casserole with pasta 196Ingredients: makaron / pasta 3 jajka / 3 eggs starty parmezan / grated parmesan cheese szczypta soli / pinch of salt szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper szczypta ostrej paparyki / pinch of hot papprika Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 50 min, smażenie: ok. 10 min., ilość porcji: 1 Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Potem makaron podsmażamy na patelni, jak makaron
Projekty ze smakiem
Paprykowe curry z cukinią 195połączone, więc nasze curry powinno być kwaśne, słodkie i nieco ostre, ale nie wypalające. Jeśli jesteście fanami piekielnego smaku dodajcie chilli, pieprz cayanne lub imbir, my dzisiaj zostajemy przy hot lightowej wersji curry :) Nakładać, szamać i cieszyć się orientalnym smakiem wegańskiego curry, w którym nawet mięsożerca nie odczuje braku mięsa, bo jest takie przepyszne i wyborne. Wiemy, co piszemy
Bananowe Pole
Pesto szpinakowe, Chef 254more) Boil spaghetti following package instructions. Blend: spinach, cheese, Garlic, sunflower seeds and olive oil. Season to taste with salt, pepper and lemon juice. Stir with hot pasta and serve immediately. Chef (2014, Jon Favreau) is also a food film. I admit having seen it but I’m not going to encourage you to do the same. It’s mostly
Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa warzywna z młodą kapustą / Cabbage and vegetable soup 239tender. 10 minutes before end of cooking stir in cream. Remove the pot from the heat, remove the bay leaves and season with salt and pepper to taste. Serve hot garnished with fresh parsley and crusty bread. Enjoy
karmelowy
Męskie żarcie: kopytka z kiełbasą, cebulą i kiszonym ogórem 270Musiałam zrobić obiad w stylu „męskie żarcie” bo Misiek znowu zaczął intensywnie taknkować samochód czyt. pożerać hot-dogi. Zapewniam, że prezentowanie danie jest 100% wegańskie! Przepis na kopytka pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/kopytka-ze-skwarkami-weganskie-wiadomo/ tym razem użyłam mąki pszennej razowej i dodałam gałki muszkatołowej. Kopytka dodatkowo poprzecinałam na pół. Do tego opakowanie białych kiełbasek wegańskich. Na patelnię najpierw
greenscarf
Kebapczeta bułgarskie 208Kebabczeta jest to bułgarska potrawa z grillowanego mięsa mielonego z przyprawami. Mięso jest ukształtowane w podłużne kiełbaski, podobne do hot dogów . Kebabczeta jest bułgarskim odpowiednikiem serbskiej Cevapcici. Z racji tego, że do sezonu grillowego jeszcze daleko, to proponuję dziś wersję domową- smażoną. Składniki: 1 kg mięsa (wieprzowego lub 0,5 kg wołowego + 0,5 kg wieprzowego) 3 łyżki bułki tartej
Tradycyjna Kuchnia
Parówki zawijane w cieście naleśnikowym 197Bardzo smaczne połączenie- czyli hot -dog w naleśniku. Składniki: mleko 1/8 litra woda 1/8 litra 1 szt jajko 12 dag mąka pszenna słonina 1 kawałek 6 szt parówki 6 plasterków ser żółty olej do smażenia Wykonanie: Jajko ubić, dodawać po trochę mąki i mleko zmieszane z wodą, następnie posolić do smaku. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować słoniną, po czym smażyć cienkie
Tradycyjna Kuchnia
Yellow peas chops 287yellow peas 2 onions 2 - 3 cloves of garlic 2 eggs 1 tablespoon marjoram salt and pepper to taste flour for breading (optional) oil for frying METHOD: 1. Pour hot water on peas and leave it for a few hours to soak. After this time, change water and cook bpeas with a little salt until the seeds are soft
W kuchni Katie
Tarte Tatin z jabłkami i truskawkami / Apple and strawberry Tarte Tatin 240Place a serving platter upside-down over the skillet and invert the tart onto the platter. Be very careful not to burn yourself as the skillet is very hot. Rearrange any apple slices that may have slipped or stuck to the skillet. Enjoy
karmelowy
The prefect soft boiled egg breakfast memory 233didn’t have cheerios for breakfast. Corn flakes were hardly ever available. We usually ate open face sandwiches of some kind. Sometimes we had oatmeal or semolina with hot milk, which I hated. Eggs were on the menu as well. Usually scrambled or soft boiled. The soft boiled egg is the most sentimental memory of my childhood breakfast. Perhaps because
Food Polka
Mięsny hot dog 267najbardziej rozbudowana na moim blogu jest kategoria mięsa . Moja rodzinka bardzo lubi dania mięsne stąd mój kolejny pomysł na mięso to kotlety mielone z niespodzianką czyli mięsny hot-dog. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4-5 cienkich parówek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki słodkiej papryki sól
O kuchni z uczuciem