really delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to work as it tastes great hot or cold.Ta zapiekanka jest bardzo delikatna. Nadzienie jest jak puchata chmurka. Jest to idealna propozycja na lunch, coś co można zabrać ze sobą do pracy, gdyż smakuje dobrze zarówno na gorąco
Kulinarna rozmowafrosting2/3 cup whipping cream Semisweet chocolate (40-50% cocoa) MethodPreheat oven to 180 deg C. Break the chocolate into small pieces and melt it with butter over hot water. Eggs with sugar, mix with flour, cocoa powder and baking powder. Than fold in the melted butter and chocolate and the sour cream. Bake at 180 approximately
Kulinarna rozmowabaaardzo miękkie i soczyste. Zrobione w wersji łagodniejszej, też by były niezłe, ale te… były wyjątkowo pyszne. Smacznego. Żeberka w piekielnej marynacie z coli biorą udział w akcji Red Hot Chilli. Wydrukuj przepisThe post Żeberka w piekielnej marynacie z coli appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoszybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :)Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego4 parówki hot-dogowekilka plasterków żółtego sera1 jajkoSposób przygotowania:1. Ciasto rozkładamy, kroimy na 4prostokąty (ilość będzie zależała od wielkości parówek).2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce.3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem.4. Pieczemy
Kuchnia domowa Anigløggu już pisałam, są też naleśniki, gorąca czekolada, gløgg w wersji ekskluzywnej, czyli z białego wina, jabłka i migdały w karmelu, a także mniej świąteczne, ale uwielbiane przez Duńczyków hot dogi) i dekoracji. Zaopatrzyliśmy się w szklane aniołki i ornamenty, a także wyjątkowe, drewniane bombki - choinka w tym roku będzie zachwycająca! Przy Storkespringvandet, czyli fontannie z bocianami, zatrzymaliśmy się
Pożeraczka, czyli raz adobrzetablespoons or one leaf gelatine, we stir until gelatin dissolves (do not take off the pot from the heat). After preparing jelly leave it to cool down (too hot jelly to be able to dissolve the pate). Slightly chilled jelly, we pour on pate, we add a slice of orange and put pie in the fridge for cooling
Projekty ze smakiemogórkiem małosolnym :) Zauważyliście, że taka kanapka na plaży smakuje niebiańsko? Kiedy byłam dzieckiem, to taki prowiant był obowiązkowy podczas wypadów nad wodę. Kiedyś nie było tylu budek z hot-dogami czy małych restauracji blisko plaży. Plażowicze przyjeżdżali z koszami wypełnionymi jedzeniem, które nie zepsuje się poza lodówką. Nie było innej możliwości :) I wtedy najczęściej my, dzieciaki, dostawaliśmy
Codzienna kuchnia niecodziennaspecjalnego - domowe bułeczki. C. je uwielbia, więc wiedziałam, że sprawię mu przyjemność. Chciałam użyć prażonej cebulki, której mamy w domu spory zapas (jest to spowodowane tym, że w Danii hot-dogi bez prażonej cebulki po prostu nie istnieją. Raczej nie jadamy kupnych, ale od czasu do czasu przygotowujemy domowe - cebulka musi więc być). Dodatkowo zauważyłam mąkę żytnią, i ją również
Pożeraczka, czyli raz adobrzedobrą i złą szynkę, czy lepsze i gorsze pieczywo. Wszystko jest kwestią wyboru.Nie jadam jednak parówek zbyt często. Niespecjalnie za nimi przepadam, od czasu do czasu robimy domową wersję hot dogów, i to chyba tyle w temacie. Zawsze jednak kilka kiełbasek zostanie, i powstaje pytanie - co zrobić? Dwa dni z rzędu bułki z parówką w grę nie wchodzą. Aż pewnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki:1 cukinia,10 szt. brukselki,3 ziemniaki,1 szalotka,1 l bulionu,1/2 małego kubka śmietany 30%,2 łyżki masła,1 łyżeczka kuminu,1 łyżeczka Hot Madras Curry,1/2 łyżeczki kurkumy,natka pietruszki (z łodyżkami),sól i pieprz Cayenne do smaku. Przygotowanie:Warzywa umyć, odsączyć na sicie. Cukinię pokroić w kostkę, z brukselki wykroić głąb małym nożykiem
SzczyptaSmaQeach pepper, dump out the seeds then roughly chop.In a medium pot, heat the 2 tbsp of olive oil over medium heat. Once oil is hot, add onions and garlic then cook for about 5 minutes or until the onions are translucent and garlic is golden. Add in pumpkin, peppers, cumin, coriander and bay leaf. Stir to coat then slowly
karmelowywięc dziś (przed pracą troszkę na chybcika, co niestety nie jest wskazane przy pieczeniu) postanowiłam upiec coś "nie słodkiego". Przyszły mi na myśl.... stare , dobre, polskie hot-dogi z pieczarkami... na takie chodziłyśmy będąc jeszcze w liceum. Niestety na szybko nie znalazłam żadnego fajnego przepisu na takową przekąskę i postanowiłam więc upiec rogaliki z pieczarkami.Teeeeż... wyszły fajne
Walijskie Pichceniediscard the herbs. Sprinkle both sides of the pork chops with salt and ground black pepper. Return the pan to the stove over high heat. When the pan is hot place the chops in the pan in a single layer and cook until nicely browned, 1 to 2 minutes. Turn the chops and brown on the second side, another
karmelowyuntil the fish is completely done. If the sauce is a little thin, remove the fish from the sauce and turn the heat up for a little while. Serve hot with rice and coriander. Enjoy
karmelowywith the cheese. Bake for 15 minutes uncovered until cheese melts and is bubbly. Broil for 2-3 minutes if needed to get a golden crust. Serve hot! Enjoy
karmelowy