każdą miseczkę odrobina zielonego pesto ( pesto ) ugotowany makaron In the large pan sweat onion on the olive oil and add tomatoes. Cook for about 10 minutes. Add hot stock, balsamic vinegar and sugar and continue to cook for further 10 minutes. Turn off the heat and blend all ingreadients until all is creamy. Season if needed. Put pasta
Smaki Przyprawy i Koloryreally delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to work as it tastes great hot or cold. Ta zapiekanka jest bardzo delikatna. Nadzienie jest jak puchata chmurka. Jest to idealna propozycja na lunch, coś co można zabrać ze sobą do pracy, gdyż smakuje dobrze zarówno
Smaki Przyprawy i Kolorycream Semisweet chocolate (40-50% cocoa) Normal 0 21 Method Preheat oven to 180 deg C. Break the chocolate into small pieces and melt it with butter over hot water. Eggs with sugar, mix with flour, cocoa powder and baking powder. Than fold in the melted butter and chocolate and the sour cream. Bake at 180 approximately
Smaki Przyprawy i Koloryheat and let it infuse for few hours. After that time drain the veg to have a clear soup. Add sugar, lemon juice and zest. Serve it hot with pierogi or drink on its own in a mug, Smacznego
Smaki Przyprawy i Kolorysausage shape koftas. You can use wooden skewers to help holding the meat around it (although not necessarily). Heat griddle pan and fry koftas until nicely browned. While still hot cover in sweet chili sauce and crushed pistachio nuts. In the meantime heat tortillas either in the microwave or on the frying pan. Place one kofta in the middle
Smaki Przyprawy i Koloryjuices in the baking sheet, add the coconut milk add the balsamico to the pot. Bring the soup to a boil, check it for seasoning adjust, and serve hot with extra basil and olive oil drizzles. Składniki: 4 duże pomidory 3 szalotki 4-5 ząbki czosnku 1/2 puszki mleczka kokosowego Listki tymianku 1-2 łyżki oliwy sól pieprz
Smaki Przyprawy i Koloryquarts of water and 4 pounds of cucumbers. More salt slows down microorganism action in summer heat; less salt is good if the temperatures are lower. On the hot days of 85-90 degrees fermentation happens so fast that sometimes pickles are ready in less than 48 hours. The “lightly salty dill pickles” I am showing you recipe
Food Polkawpis jako początek domowej przygody z burgerami :) Inspiracją był dla mnie przepis ze strony Smaczna Pyza Składniki na 12 burgerów : BUŁKI (do hamburgerów albo hot dogów) : ZACZYN : 10g świeżych drożdży 340 g mąki pszennej typ 650 340 ml lekko letniego mleka CIASTO WŁAŚCIWE : 215 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli
cucinareziemniaków (ok. 4 szt.), 200 g cebuli (jedna duża), 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, esencja do duszonych warzyw Knorr, 2 łyżeczki madras curry (hot madras curry w wersji pikantnej), 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka papryki wędzonej ostrej, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 1/2 łyżeczki kurkumy, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 lisie laurowe, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku
SzczyptaSmaQSmacznego! English version Omelette with caramel apples (4 servings) Ingredients: 4 eggs, whites and yolks separated 6 tablespoons of sugar pinch of salt 50 g of raisins, soaked in hot water and and dried with paper towels 200 g flour 250 ml of milk 2 tablespoons butter 1 large apple, peeled and diced 50 g walnuts powdered sugar to serve
karmelowymocna – nie kupujcie żadnych cienkich żeberkowanych blaszek, bo po trzech użyciach będą do wyrzucenia. Grillowa patelnia przed położeniem na nią naszykowanego jedzenia musi być, jak to mówią Anglicy „smokin’ hot” – naprawdę piekielnie gorąca. Blaszki nie rozgrzejecie odpowiednio, blaszkę spalicie. Nie kupujcie okrągłej patelni grillowej. Na foremną, czyli kwadratową lub prostokątną, zmieścicie więcej i wykorzystacie całą jej powierzchnię. Pokrywka jest
Karo in the Kitchenwiem, że nie ma jej w mojej szwedzkiej sałatce. Nie lubię ogórków konserwowych ale ta sałatka to wyjątek. Jest słodko- pikantna i bardzo wyrazista. Zawsze jest elementem składowym domowych hot-dogów. W zimie świetna do obiadu, razem z pokrojonym w słupki jabłkiem. Do tej sałatki najlepsze będą grube i duże ogórki gruntowe. Ważne, żeby nie były puste w środku – powinny
Karo in the Kitchenswoim życiu, a uliczne jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej
Food Squarecurry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry: 1,5 kg ogórków
Poezja smakuBanalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie
VioletoweKucharzenie