hot - 500 przepisów (strona:15/34)

ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 146

little soft. In the meantime crush the pepperoncini in a mortar. I’ve added a bit more than one small pepper, cause I don’t like very hot dishes, but it depends only on you how much you’ll add. Put the mango into the saucepan, add vinegar, wine, sugar, cranberries and pepperoncini

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 155

bigger champignions 2 stalks of celery 200 g rice noodles 1 tablespoon sesame seeds Meat marinade: 2 tablespoons light soy sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso na cienkie plastry koniecznie w poprzek włókien! Ma to ogromne znaczenie

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 146

bowl and mix with a spoon of olive oil and favorite herbs – this time I’ve marinated my chicken with chicken mix and a bit of hot pepper. Preheat the pan with a spoon of oil. Put the chicken with the herb on the pan and fry it until all the water, which will come

Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 166

bowl and mix with a spoon of olive oil and favorite herbs – this time I’ve marinated my chicken with chicken mix and a bit of hot pepper. Preheat the pan with a spoon of oil. Put the chicken with the herb on the pan and fry it until all the water, which will come

Martyna Cooks
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 265

orange juice 1/2 cup orange marmalade 2 tablespoons ketchup 1/3 cup peanut butter 1 tablespoon rice vinegar 1 tablespoon fish sauce 3-4 tablespoons brown sugar 1 teaspoon hot chili sauce, more or less to taste 1 1/2 tablespoons cornstarch chopped roasted peanuts for serving green onions for serving 6 boneless, skinless chicken thighs (or 4 breasts) Preparation

karmelowy
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 168

bigger champignions 2 stalks of celery 200 g rice noodles 1 tablespoon sesame seeds Meat marinade: 2 tablespoons light soy sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso na cienkie plastry koniecznie w poprzek włókien! Ma to ogromne znaczenie

Martyna Cooks
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 169

corn 200 g cheese, eg. Gouda 100 g cheddar Guacamole: 1 1/2 avocado 1/2 onion 1/2 tomato salt, pepper, olive oil Meat marinade: olive oil water hot peppers balsamic vinegar salt, pepper Wszystkie składniki myjemy i suszymy. Warzywa oraz mięso kroimy, warzywa w dość drobną kostkę, mięso w wąskie paski. Ser ścieramy na tarce – goudę na większych, cheddara

Martyna Cooks
ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 136

little soft. In the meantime crush the pepperoncini in a mortar. I’ve added a bit more than one small pepper, cause I don’t like very hot dishes, but it depends only on you how much you’ll add. Put the mango into the saucepan, add vinegar, wine, sugar, cranberries and pepperoncini

Martyna Cooks
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 187

metr. Na ścianach zawieszone są obrazy podkreślające religijność tego kraju. Tuż obok, a właściwie przy suficie zawieszone są szynki ze świni iberyjskiej. Widok tak powszechny w hiszpańskich barach jak hot-dogi na polskich cepeenach. Jak to turyści, szukamy w lokalu toalety... Jest! Tak, toaleta była tylko dla dżentelmenów – otwierało się drzwi harmonijkowe, które po zamknięciu dotykały pleców. Przed sobą zastajesz

Right Behind The Kitchen
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 161

dania i produkty kuchni austro-węgierskiej ale i z Dalekiego Wschodu - do wyboru do koloru. Jeśli już zdecydujemy się na jakiś smakołyk, zdecydowanie polecam lokalne rzeczy. Przykładowo mega popularne hot-dogi ale zrobione z kiełbasy a nie parówki - duża porcja gwarantowana! Dla większych łasuchów znajdziemy chrupiącą golonkę . Serowych amatorów z pewnością zainteresuje bogaty wybór austriackich serów. Na ulicznych straganach dostaniemy

Right Behind The Kitchen
surówka z pekińskiej na ostro 161

Jeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku.  Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bakłażan rolowany // Aubergine rolls 163

about five-millimetre thick. You can then salt it, leave it for 10, rinse with water and drain – a process I skip. The grill pan has to be steaming hot and sprinkled with oil. I use half a tsp of olive oil for grilling. 2 minutes on each side should be enough for our veggies to soften. After one side

Bazując na smaku
Naleśniki z mąki ryżowej 178

sugar and vanilla extract and finally 1/5 of the milk. Whisk everything until smooth and then add the rest of the milk. Pour with a small ladle onto the hot pan. Fry until possible to flip (about 30-40 seconds) and a few more seconds on the other side. Serve with chestnut cream, chocolate, cream cheese, jam or anything

Bazując na smaku
Pełnoziarniste gofry czekoladowe / Chocolate whole wheat waffles 177

Pour the milk mixture into the dry ingredients and whisk until just mixed. Fold in egg white mixture and set aside for 30 minutes. Pour the batter onto the hot waffle iron and cook until the waffle is crisp and brown. Serve with jam and fruits. Enjoy

karmelowy
Wegańskie kiełbaski hot-dogi 216

Jakiś czas temu przygotowując się na sezon grillowy postanowiłam rozszerzyć menu (które składało się głównie z burgerów) o hot-dogi. Efekt przerósł moje oczekiwania, kiełbaski okazały się pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co  idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować

VegUlka