zasmakowała, że postanowiłam odtworzyć ten smak w domu, który wiadomo, że będzie lepszy i zdrowszy. Jednak zamiast podłużnej bułki użyłam zwykłych hamburgerowych, świetne będą również te do hot-doga, natomiast mięsko namoczyłam w mleku, dzięki czemu zyskało delikatny smak. Sam sos doskonały będzie także do sałatek, wędlin czy jajek. Składniki na 8 sztuk: Podwójna pierś z kurczaka Bułka tarta
Fabryka pomysłówheat constantly stirring. After a while add the butter, squeezed juice and zest and continue cooking over a low heat until the mixture thickens stirring constantly. Pass the hot curd through a sieve. Wait till the curd cools and put in the fridge
Delicious Titbitsfoil and roll with the rolling pin. Coat the chicken chunks with the cornflakes trying to save most of the the marinade under the layer of flakes. Fry in hot rapeseed until it’s browned nicely. Drain off the excess oil using the paper towell
Delicious Titbitsheat constantly stirring. After a while add the butter, squeezed juice and zest and continue cooking over a low heat until the mixture thickens stirring constantly. Pass the hot curd through a sieve. Wait till the curd cools and put in the fridge
Delicious TitbitsHello December! Witaj Grudniu! Ależ ten czas leci...za 24 dni mamy już święta! Od dziś na blogu znajdziecie wiele świątecznych przepisów i inspiracji na pierwszy
Ana Mari's worldHello December! Witaj Grudniu! Ależ ten czas leci...za 24 dni mamy już święta! Od dziś na blogu znajdziecie wiele świątecznych przepisów i inspiracji na pierwszy
Ana Mari's worldRobiłam je dawno temu...ale zapomniałam wstawić przepis..w sumie to nic nadzwyczajnego, bo parówki zawinięte w ciasto drożdżowe ..ale za to pyszne..u mnie ciasto
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 kg marchwi 1 kg ogórków kwaszonych 1 kg kapusty białej 1 kg papryki czerwonej 1/2 kg cebuli ziele angielskie czarny pieprz w ziarnach
Przepisy kulinarne babci AntoninyDziś piję tylko rozgrzewające napoje. Na jesienną chandrę polecam smaczne domowe herbaty, cudownie pachnące kawy, oraz % grzańce (nie tylko z czerwonego wina :) Zapraszam na moje zestawienie
Ana Mari's worldDziś piję tylko rozgrzewające napoje. Na jesienną chandrę polecam smaczne domowe herbaty, cudownie pachnące kawy, oraz % grzańce (nie tylko z czerwonego wina :) Zapraszam na moje zestawienie
Ana Mari's worldNa upały polecam lekkie obiady . N ajlepiej sprawdzi się chłodnik z botwinki ! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNa upały polecam lekkie obiady . N ajlepiej sprawdzi się chłodnik z botwinki ! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na bazarze pojawił się pierwszy rabarbar z czego ogromnie się cieszę ! Zapraszam na pyszny kompot rabarbarowo-malinowy. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNa bazarze pojawił się pierwszy rabarbar z czego ogromnie się cieszę ! Zapraszam na pyszny kompot rabarbarowo-malinowy. Czytaj więcej »
Ana Mari's world