Tak jak wczoraj obiecałam dziś limonkowy curd. Jest bardziej intensywny w smaku niż cytrynowy z nutą pomarańczy, który prezentowała wcześniej. Przepis w sumie jest taki sam z tą różnicą, że jedynie cytryny zamieniłam na limonki..., no i nie ma pomarańczy :) Składniki: 2 jaja/2 eggs, 2 żółtka/2 egg yolks, 80 g masła/80 g of butter, 160 g cukru (drobnego)/160 g of fine sugar, sok 5 limonek (wychodzi ok. 160 ml soku)/juice of 5 limes (it should be about 160 ml of juice) otarta skórka z limonek/ z... czytaj dalej...
Brzmi bosko, chyba się skuszę! Czekam na propozycję użycia takiego masło/sosu:)) śliczne zdjęcia
Dziękuje Martusia :) A curd możesz użyć do naleśników, sernika, bezy, deserów a ja lubię jeść curd z drodżówką:)