gulasze - 3717 przepisów (strona:39/248)

Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 200

gulasz znalazłam tutaj - klik . Jest przepyszny, polecam Wam go, bo naprawdę warto zrobić. Zadowoleni będą na pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm, moje dziecko stwierdziło, że smakuje jak gulasz z grzybami :-). Na pewno super pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem(...)woda nam wyparowała, to dolewamy około pół szklanki, u mnie nie było potrzeby). 4. Do kubka wlewamy 100 ml wrzątku i wlewamy do niego śmietankę, mieszamy i wlewamy do gulaszu. Śmietana wtedy nam się nie zważy. Gotujemy jeszcze chwilkę, sos powinien nam lekko zgęstnieć. Jeśli trzeba doprawiamy solą. Podajemy z kaszą, ryżem, makaronem, z czym kto lubi

kruche babeczki
Gulasz wieprzowy z kukurydzą 270

Szybkie danie a do tego bardzo smaczne. Gulasz wieprzowy z kukurydzą podałam w towarzystwie czarnego ryżu. Składniki 500 g schabu 1 puszka kukurydzy z chilli Bonduelle 500 ml przecieru pomidorowego świeża bazylia papryka słodka w proszku sól pieprz 1 ząbek czosnku 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy. 3. Dodajemy sól(...)przeciśnięty czosnek oraz opłukaną kukurydze z chilli. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie doprawiamy papryką w proszku oraz pieprzem. 4. Dodajemy poszatkowaną bazylię. Żeby gulasz był bardziej gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody. 5. Gotowy podajemy z czarnym ryżem. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: bazylia , Bonduelle , czosnek , gulasz , kukurydza , na szybko , pomidory , przecier , wieprzowina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Gulasz z dzika z wolnowaru 332

Robiłam ostatnio porządek w mojej zamrażarce chcąc się pozbyć zalegających zapasów mięsa i odkryłam że mam zamrożone mięso z dzika na gulasz, o którym zapomniałem. A że pogoda nas nie rozpieszcza i bliżej nam nadal do ciężkich, gorących dań niż lekkich i wiosennych postanowiłam przygotować na obiad gulasz z dzika szybko i bezboleśnie czyli z wolnowaru Wszystko praktycznie zrobiło się(...)samo. A gulasz wyszedł pyszny, delikatny, konkretny obiad jak z najlepszej leśniczówki. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z białą kiełbasą i warzywami 153

świętach Wielkanocnych został mi jeszcze w zamrażalniku zapas białej kiełbasy, więc postanowiłam do czegoś ją wykorzystać. Tak powstał gulasz z białą kiełbasą i warzywami – danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Do tej pory białą kiełbasę podawałam gotowaną lub zapiekaną w piekarniku, ale w takiej formie jest również pyszna. Składniki na gulasz z białą kiełbasą: 4 białe parzone kiełbasy mała(...)cukinię pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy śmietanę, koncentrat pomidorowy, ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy. Całość dusimy na niewielkim ogniu jeszcze ok 15 minut. Artykuł Gulasz z białą kiełbasą i warzywami pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Szybki gulasz z indyka 165

Świetna propozycja dla zabieganych, bo gulasz robi się ekspresowo. Można go jeść ze świeżym pieczywem lub kaszą. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi z indyka 3 czerwone papryki 1 łyżka margaryny sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chilli 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i papryką. W głębokiej(...)dodać do mięsa i wlać około 2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem, aż papryka będzie miękka, Do 1/2 szklanki wlać wodę, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Wlewać stopniowo do gulaszu, mieszając. Gulasz ponownie zagotować i doprawić solą, pieprzem i chilli. Podawać z pieczywem lub kaszą

Passions hobbies life
Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) 226

Dziś polecam Wam pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) idealnie smakuje w towarzystwie ziemniaków, klusek, makaronów, najróżniejszych surówek, a nawet samego chleba Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt pyszny U mnie taki gulasz znika bardzo szybko. Pamiętajcie tylko – próbujcie i jeszcze raz próbujcie. Przyprawy są najważniejsze i należy je dostosować do własnych upodobań(...)pieprzem i przyprawą do kurczaka, dolewamy około 1/3 szklankę wody, dodajemy zmielone liście laurowe i ziele angielskie. Mieszamy i dusimy całość do miękkości mięsa. Co jakiś czas warto sprawdzić gulasz, lekko przemieszać lub dodać w razie potrzeby niewielką ilość wody. W 3/4 szklanki wody rozpuszczamy (mieszamy dokładnie) mąkę ziemniaczaną. Gdy mięso nabierze odpowiedniej miękkości dolewamy nasz „zagęszczacz”, doprawiamy czarnym mielonym

Słodkie okruszki
KETO GULASZ CURRY (keto, LCHF, optymalny, paleo) 731

minut aż będzie odpowiednio miękka. Całość doprawić do smaku, można opcjonalnie dodać mleczko kokosowe lub śmietanę oraz posypać natką pietruszki albo kolendrą. Smacznego! — BTW całości (sam gulasz bez mleczka/ śmietanki): waga 2582g, 4760 kcal, B 258 g, W 50 g, T 394 g. W 100 g: 185 kcal, B 10g, W 2g, T 15g.   Artykuł KETO GULASZ CURRY

Ola la LCHF
najprostszy wołowy gulasz 246

wołowy gulasz Nowy rok powitał nas mrozem, dlatego dziś proponuje rozgrzać się posiłkiem wykonanym z  pożywnego wołowego gulaszu. składniki dla czterech osób 1 kg przerośniętej wołowiny 200 ml dobrego bulionu 2 cebule pół pora 3-4 ząbki czosnki 2 łyżki smalcu, lub oleju 1 łyżka papryki słodkiej 2 liście laurowe sól, pieprz sposób przygotowania Mięso myjemy, kroimy(...)rumieniąc, a następnie dodajemy  odłożoną wcześniej cebulę i czosnek ,  podl ewamy bulionem,  zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez ok dwie godziny. Pod koniec duszenia gulasz doprawiamy solą, oraz pieprzem i  wykładamy na talerze podając z kaszą, lub innymi dodatkami

Miód i pieprz
pikantny gulasz z wieprzoewj łopatki 158

gulasz z łopatki Za oknem pogoda pod psem. Dlatego nie powinno nikogo dziwić, iż dziś na obiad pragnę zaproponować, mocno przyprawiony gulasz. składniki dla czterech osób 1 kg  łopatki wieprzowej  3 niewielkie cebule  3-4 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ostra papryka 1/2 szklanki bulionu może być z  domowej(...)dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 40 minut. Po czym dodajemy drpbno posiekaną ostrrą papryke, oraz sól i całośc dusimy jeszcze 10 minuy,  a następnie  gulasz nakładamy je na talerze i podajemy z ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Gulasz z zielonych warzyw 128

Wiosna tuż, tuż. Aby ją przyspieszyć jeszcze bardziej proponuję zielony gulasz. Od razu zrobi się radośniej. Poza tym jest to danie Fit, więc idealne podczas wymiany zimowej oponki na letnią. Składniki: • 1 cukinia • 1/2 bakłażana • 1 papryka zielona • 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej zielonej • 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego • 1/2 opakowania mrożonego bobu • 4 brykiety szpinaku mrożonego(...)kolejno bakłażan, fasolkę, bób, groszek i szpinak, każde chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. • Dodać rukolę, oregano i oliwki, przemieszać i gulasz gotowy. • Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą wodą aby straciła goryczkę. • Przesmażyć kaszę na maśle. • Zalać chłodnym bulionem lub wodą w proporcji 1:2 i gotować

To co kocham
Gulasz pieczarkowy z kaszą gryczaną 135

Lekkie danie bez mięsa z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej. Pieczarkowy gulasz to pomysł na szybki obiad. Składniki: • 500 g pieczarek • 1 cebula • 3 łyżki sosu sojowego • 250 ml śmietany 30% • 1 łyżka mąki pszennej • natka pietruszki • 2 łyżki oleju • 2 torebki kaszy gryczanej Wykonanie: • Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plasterki(...)sojowy, sól, pieprz i poddusić 5 minut. • Dolać śmietankę i gotować aż płyn trochę się zredukuje. • Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody i zagęścić nią gulasz. • Na koniec dodać natkę pietruszki. • Kaszę gryczaną gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. • Podawać kaszę gryczaną polaną pieczarkowym gulaszem

To co kocham
Gulasz z dyni 130

się zmieniło i jadłabym ją w każdej postaci, a ponieważ jest to warzywo bardzo uniwersalne, można je serwować na słodko i na słono. Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukini jest dynia. Smakowo i wizualnie wyszedł bardzo dobry. Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: • 1 kg dyni(...)Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć. • Zalać 3 szklankami wody, dodać obrane ziemniaki i pokrojone w kostkę, przyprawy i zioła. • Dusić, aż ziemniaki zagęszczą gulasz, dlatego należy je pokroić jak najdrobniej. • Dodać dynię pokrojoną w grubszą kostkę, poddusić razem 10 minut. • Kiełbasę pokroić i wymieszać z gulaszem. Dusić do momentu

To co kocham
Gulasz z boczniaków i cukinii 153

Następna potrawa z serii zdowego żywienia. Jest to gulasz z boczniaków i cukinii, gzie smak podkręciłam suszonymi pomidorami. Gęstości nadaje mu mieszanka zdrowych pestek i orzechów. Danie zdrowe, bezglutenowe i bardzo szybkie do wykonania. Składniki: • 500 g boczniaków • 1 cebula • 1 cukinia • kilka pomidorów suszonych • sól, pieprz do smaku, zioła prowansalskie • natka(...)dusić jeszcze przez 10 minut. • Siemię lniane, pestki dynii, orzechy i migdały zmiksować – u mnie w młynku do kawy. • Wymieszać tę mieszankę z gulaszem. posypać natką pietruszki. • Podawać gulasz z kaszą, u mnie z gryczaną

To co kocham
Gulasz z żołądków indyczych 143

Zaczynam poniedziałek podrobami, czyli gulaszem z żołądków indyczych. Nie wszystkim niestety dobrze się kojarzą, bo większość moich znajomych, nawet blogerów kulinarnych, nie jada takich potraw. Mimo że podroby nie są objęte nazwą „mięso”, mają podobną budowę zbliżoną do tkanki mięśniowej i podobny skład chemiczny. Jednak słowo „podroby”, inaczej zwierzęce lub ptasie wnętrzności, w Polsce(...)chyba nie zanosi się na takie gotowanie w mojej kuchni. Hmm… czy ozorki to podroby? Bo te bardzo lubię. A tymczasem zapraszam na gulasz z żołądków. Składniki: • 6 sztuk żołądków indyczych • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • 4 marchewki • 1 szklanka mrożonego groszku zielonego • pęczek natki pietruszki • sól, pieprz do smaku, papryka słodka

To co kocham
Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami (bezglutenowa zasmażka) 156

Smaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Przeważnie robię go z samymi warzywami, ale tym rzem postawiłam na pieczarki. Taki gulasz idealnie smakuje z ryżem, dowolną kaszą - czy ziemniakami.  Ostatnio podawałam go też z plackami ziemniaczanymi.  1/2 kg żołądków drobiowych 7-8 pieczarek 1 marchewka 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego(...)złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka (mieszając) wraz z majerankiem, papryką i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotować - aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku i opcjonalnie posypać posiekaną zieleniną.   (*)  Gulasz można zagęścić samą mąką, ale moim zdaniem z zasmażką zyskuje na smaku. (**) Do zasmażki przeważnie używam mąki pszennej, ale czasami przygotowuję wersję bezglutenową i wtedy wybieram mąkę kukurydzianą - bądź ryżową

Di gotuje