gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:34/77)

Gulasz wieprzowy z boczniakami 114

Nasza wersja gulaszu w połączeniu z aromatycznym czosnkiem i boskimi boczniakami. Od jakiegoś czasu traktujemy je, jak pieczarki.  Składniki 400 g karkówki wieprzowej 150 g boczniaków 1 łyżka przyprawy do mięs 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka (płaska) mąki ziemniaczanej kasza gryczana szczypiorek mielona papryka sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false(...)wrzucamy pokrojone w paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy do gulaszu, energicznie mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Podajemy z kaszą gryczaną i posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
PULPECIKI JAGLANE Z GULASZEM DYNIOWYM. 179

papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne liść laurowy 2 ziela angielskie sos sojowy do smaku pulpeciki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki wody 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 jajko 2-4 łyżki mąki gryczanej łyżeczka suszonej kolendry olej do smażenia gulasz: Dynię, ziemniaki, marchew obieram i kroję w miarę równą, średnią kostkę. Wrzucam do garnka, wlewam wody tyle(...)zwarte, ale nie twarde. Nieco lepkie. Stąd dodajemy tyle kaszy gryczanej,  aby uzyskać właśnie taką konsystencję. Z ciasta formuję małe kuleczki wielkości piłeczki do ping-ponga. Na patelni rozgrzewam olej roślinny, obsmażam pulpeciki z każdej strony, po czym odsączam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję z gulaszem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
WOŁOWY GULASZ PIECZONY Z WINEM 153

chcemy lub nie możemy spędzać wiele godzin. Najlepiej smakuje z kromką razowego chleba i surówką ze świeżych pomidorów. Będzie równie dobry z kaszą gryczaną lub ziemniaczanym puree. SKŁADNIKI / 6 porcji 900 g wołowiny na gulasz / polecam antrykot lub rostbef 300 ml czerwonego wina 400 ml gorącego bulionu lub wody 1 duża cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku starte

cool and minty
Gulasz z serc indyczych z majerankiem 69

Majeranek roztarłam w dłoniach i posypałam gulasz. Majeranek i serduszka świetnie razem komponują, dlatego też dodaję go dość sporo.  Kiedy zdjęłam gulasz z ognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną.  Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z serc indyczych z majerankiem 130

Majeranek roztarłam w dłoniach i posypałam gulasz. Majeranek i serduszka świetnie razem komponują, dlatego też dodaję go dość sporo.  Kiedy zdjęłam gulasz z ognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną.  Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka

Pieprzyć z Fantazją
Udka kurczaka z marchewką i selerem naciowym w delikatnym sosie 193

młodą marchewką i selerem naciowym to pomysł na smaczne i aromatyczne danie. Podczas gotowania powstanie bardzo smaczny sos, który możecie zagęścić mąką. Taki gulasz z udek świetnie smakuje podany z ryżem czy też kaszą.  Składniki na 3-4 porcje: 2 szklanki wody 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez kości i skóry) 3 łodygi selera naciowego 4 młode

Ugotować
GULASZ Z JELENIA 139

ogniu około 1 godziny. Po tym czasie mięso jeszcze może być twarde, dodajemy pokrojoną marchewkę i cebulę, dolewamy płyny, ponownie dusimy około 1 godziny. Gulasz ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kaszą, makaronem, kluskami lub pieczywem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z indyka z kurkami 150

dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 1 godziny, aż będzie zupełnie miękkie w międzyczsie opłukać kurki, większe podzielić na pół i dodać do gulaszu koło 10-15 minut pod koniec duszenia podawać z kaszą, ryżem lub kluskami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z komosy ryżowej i awokado 151

właściwości antyoksydacyjne. Należy podkreślić, że tradycyjne zboża wcale nie zawierają flawonoidów, co na ich tle czyni komosę ryżową wyjątkową. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać np. do jogurtu. Sałatka z komosy

mojewypiekiinietylko
Obiad bez mięsa - gulasz warzywny 199

Pysznie, aromatycznie i sycąco. Takie danie bezmięsne proponuje na dzisiejszy obiad lub kolację.    GULASZ WARZYWNY PĘCZAK z WARZYWAMI Składniki: 1/2 kalafiora 100 g kaszy pęczak 300 g małych pieczarkek 1 cebula 1 marchewka oliwa do smażenia 2 łyżki jasnego sosu sojowego pieprz i oregano  do smaku Przygotowanie: Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kalafiora dzielimy

Bon appetit mon amie
Zupa meksykańska 128

pieczywem.  Uwaga: u nas ten obiad był przez dwa dni, pierwszego dnia jedliśmy go z razowym chlebkiem, a drugiego dnia dogotowałam woreczek kaszy gryczanej, wmieszałam do zupy, zrobił się taki a'la gulasz i tak podałam już wtedy bez pieczywa

Simply Food
Piersi z kurczaka w śmietanie z kaszą jęczmienną mazurską. 158

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszny gulasz z piersi z kurczaka w sosie śmietanowym i wyśmienitą kaszą jęczmienną  Młynów Stoisław. Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową  http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki : 3 piersi z kurczaka 1 duża cebula

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz z wołowiny podlewany winem 168

ostatnio na obiad był gulasz wołowy podlewany czerwonym winem, a do tego bardzo zdrowa kasza jaglana. Bardzo lubię takie obiady, które praktycznie same się robią, od czasu do czasu trzeba tylko zamieszać. Jedynym minusem jest czas, takie mięsko musi ok. 2 godzin się dusić, żeby było mięciutkie. Składniki:  1 kg wołowiny, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2-3 szklanki

Aga w kuchni
Gulasz z szynki z pomidorową nutą 198

zimne, jesienne dni i wieczory, polecam  rozgrzewający, gorący gulasz. Taki z chudej szynki, odpowiednio doprawiony, zachwyci niejednego smakosza;)  Gulasz podaję na kolację z pieczywem, lub na obiad z kaszą gryczaną. Do tego ogórek kiszony... Pyszne danie, zasmakuje każdemu. 1 kg chudej szynki wieprzowej  Marynata:   Przyprawa czerwona do mięs  Olej smakowy -pomidor czosnek bazylia  Pomidory

Takie tam pichcenie