szynka gotowana - 6092 przepisów (strona:34/407)

Jambalaya z kurczakiem i szynką wędzoną - pyszne danie jednogarnkowe 201

bulion. Gotujemy około 5 minut, dodajemy przecier pomidorowy, passatę, pokrojone papryki (żółtą i czerwoną), papryczkę chili. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po kilku minutach dodajemy selera naciowego i szynkę. Całość mieszamy. Gotujemy chwilę. 3. Jak sos się zagęści dodajemy posiekaną natkę pietruszki i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem jeśli trzeba. Danie gotowe :-) Smacznego

kruche babeczki
Sałatka ziemniaczana z pieczarkami, szynką i pomidorem 67

      Sałatka ziemniaczana z pieczarkami, szynką i pomidorem to idealna propozycja na pyszną i treściwą sałatkę, która sprawdzi się o każdej porze roku. W

Di gotuje
Mozaika z szynki 178

Zaczynam swoją przygodę z szynkowarem. Zakupiłam go już jakiś czas temu i czekał na pierwsze użycie. Poczytałam w internecie dużo porad i przepisów i przystąpiłam do

Monia miesza i gotuje
Szparagi w szynce 177

Rozpoczął się sezon na szparagi. Bardzo lubię to warzywo i na blogu możecie znaleźć całkiem sporo przepisów z ich udziałem, jak na przykład tartę ze szparagami

Codzienne Gotowanie
Pyrka z farszem 123

Wami przepisem na moje ulubione danie. Niby nic,kilka składników,a uwierzcie mi, smakuje fantastycznie.  SKŁADNIKI: (dla 4 osób) 8 ziemniaków (dobrego gatunku) ok.40 dkg. szynki (u mnie podwędzana ale gotowana też się sprawdzi) por (biała część) puszka kukurydzy Kilka łyżek jogurtu + 2 łyżki majonezu do smaku (wg uznania) 1 większy ząbek czosnku sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki dokładnie myjemy(...)gotujemy w mundurkach,do miękkości .Szynkę kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekany por i odsączoną kukurydzę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy drobno posiekany czosnek. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gorące ziemniaki przekrawamy na pół, dodajemy zimny farsz. Bierzemy w dłoń łyżeczkę i delektujemy się smakiem

Kopystką po garach
Kurczak w szynce zapiekany z sosem grzybowym. 263

Taki kurczak w szynce z sosem grzybowym to naprawdę dobra rzecz! Dobra, a niezwykle prosta. Zastosowanie szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej, lub serrano) pozwala na zachowanie soczystości

zadanie-gotowanie
Knedle z mięsem 137

sztuk): Ciasto: 1 kg ziemniaków 200 g mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz mięsny : ok. 200 g gotowanej wieprzowiny bez kości (np. szynka, karkówka) ok. 200 g gotowanej wołowiny bez kości (np. pręga, rozbratel, rostbef) ok. 300 g gotowanego kurczaka (np. pierś, wytrybowane udka) 2 cebule 3 jajka sól pieprz Dodatkowo: olej cebula

MyCookBook.pl
Sałatka z melona i szynki. 135

Delikatna słodycz melonów, mocny i słonawy smak szynki oraz kremowość twarożku tworzą wspaniałą równowagę. Słodko-kwaśny dressing i pikantny akcent pochodzący od chili i pieprzu doskonale

zadanie-gotowanie
Sałatka z makaronu orzo 244

Makaron orzo to drobny makaron w kształcie ziaren ryżu. Sałatka jest pyszna i dodatkowo fajnie wygląda. Składniki: ½ paczki makaronu orzo 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone

Mama Gotuje
Rolady z kurczaka w sosie pomidorowym z mozzarellą 152

Kurczak, sos pomidorowy i mozzarella - nic więcej do szczęścia nie potrzeba :) Danie jest bardzo proste w wykonaniu i nie jest czasochłonne.  Potrzebujemy: 2 piersi z

Kolejny blog o gotowaniu
Szplitry ze szinkōm (Ciasteczka na bazie ciasta półfrancuskiego z szynką ;) ) 160

Szplitry to bōł [1] piyrszy recept, [2] co żech go sam wciep. [3] I potyn jakosik ze jednōm ze mojich ulubiōnych kōmyntatorek „Chopa w kuchni

Chop w kuchni
Jajca nadziywane szinkōm i pieczarkōma ( Jajka nadziewane szynką i pieczarkami) 143

Dowiedzioł 1 żech sie, że dziesiej je Miyndzynarodowy Dziyń Jajca- czego te ludzie niy wymyśl ōm. Pōnoć zawsze we drugi piōntek pajździernika sie łonego świyntuje. Yno

Chop w kuchni
Krupnik jaglany na rumianym wywarze 147

Polecam wszystkim którzy gotują wieprzowinę ( golonka, szynka wieprzowa, łopatka, karkówka bez kości) na sztukamięs wieprzowy lub mięso w jakimś sosie by gotowali mięso z dodatkiem mocno obrumienionych warzyw i przyprawami jak do rosołu. Mięso dzięki temu jest smaczniejsze i pozostaje nam aromatyczny wywar na bazie którego można zrobić doskonały sos i zupę. Gotowałam w ten sposób łopatkę bez kości , którą

Buniabaje w kuchni