gulasz z kasza - 1152 przepisów (strona:36/77)

Pieczona wołowina z warzywami 123

Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną.   SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 500 g mięsa wołowego Kilka mini marchewek lub 1 duża Kalafior Groszek mrożony 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej

Gotowanie Patki
GULASZ Z PIERSI KURCZAKA 414

Pyszny gulasz z soczystą piersią z kurczaka, pieczarkami, paprykami, ogórkiem kiszonym i cebulką. To tzw. szybki obiad :) Doskonale smakuje podany z ryżem czy kaszą gryczaną albo z ziemniakami. Do tego  pyszna surówka  albo mizeria i jest smaczny obiadek, który z pewnością posmakuje całej rodzinie :) Do gulaszu wykorzystałam aromatyczne przyprawy  Skworcu . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka

Zrób to smacznie
Gulasz z piersi z kurczaka z ananasem 320

Wariacja na temat piersi z kurczaka.  Delikatny gulasz, w smaku słodko-kwaśno-ostry, idealny do ryżu lub kaszy jaglanej. Szybki w wykonaniu obiad o ciekawym, niecodziennym i lekko orientalnym smaku.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plastry ananasa i 1/2 soku z puszki 1 duża cebula sok z 1/2 dużej cytryny lub z jednej małej sól, pieprz

Ze smakiem bez glutenu
Gulasz z białej kiełbasy i pieczarek 118

zagotować. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Z solą należy uważać, bo kiełbasa daje słoność. Ja właściwie w ogóle nie dosalałam.  Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem oraz dodatkiem jakiejś kwaśnej surówki lub ogórków kiszonych. Gulasz dobrze jest posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
najprostszy wołowy gulasz 216

wcześniej cebulę i czosnek ,  podl ewamy bulionem,  zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i całość dusimy przez ok dwie godziny. Pod koniec duszenia gulasz doprawiamy solą, oraz pieprzem i  wykładamy na talerze podając z kaszą, lub innymi dodatkami

Miód i pieprz
Gulasz Z Łopatki A'la Węgierski 132

możemy dodać 1 łyżeczkę konc. pomidorowego i delikatnie odkryć przykrywkę aby zredukować wywar. 4. Gulasz zagęszczamy śmietaną z łyżką mąki (którą najpierw hartujemy gorącym gulaszem zanim dodamy ją). Gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Bigos z dyni a la leczo 199

smaku solą i pieprzem. Danie podawać gorące, najlepiej następnego dnia. Może być podawane jako samodzielne danie np. z pieczywem albo na ryżu lub kaszy. Kilka tygodni temu podałam ten "bigos" z plackami warzywnymi: ------ Podobne: Gulasz z ciecierzycy Penne z dynią i toy choi Gęsta zupa z fasoli Jaś

Weekendy w domu i ogrodzie
12 zdrowych przepisów z bobem i fasolką szparagową 123

spaetzle z Alzacji. Jajko sadzone na grzance z bobem Ratatuja z bobem Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa

Moja smaczna kuchnia
Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką 115

będą miękkie (ale nadal chrupkie) zaklepujemy nią gulasz. Gotujemy jeszcze chwilę aż całość zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji. Danie doprawiamy do smaku Vegetą. Gotowy gulasz podajemy z dowolnymi dodatkami. Świetnie pasuje do niego ryż i kasza, ale ziemniaki także się sprawdzą

My simple kitchen
Gulasz z szynki wieprzowej 254

Dzisiaj coś z jednego z moich ulubionych blogów - gulasz według Margarytki. Polecam - ten gulasz jest wyborny! Pasuje zarówno do ziemniaków, klusek śląskich jak i kasz :) My zjedliśmy z kaszą gryczaną na sypko i buraczkami w zalewie chrzanowej.Składniki:60 dag surowej szynki2 cebule1 liść laurowy4 ziarenka ziela angielskiegopieprz, sólsłodka mielona paprykachilli1 płaska łyżeczka cukruodrobina olejuzioła prowansalskie1 łyżka mąki pszennej Sposób

Kuchnia domowa Ani
Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi pomidorami /mięso 248

zasadzie to moja wariacja na temat gulaszu… Chudziutkie mięso z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym, podane z kaszą kuskus. Prosty i smaczny pomysł na obiad Składniki:600 g szynki wieprzowej1 duża cebula3 ząbki czosnku1/2 łyżeczki kminu rzymskiego1 łyżeczka oregano1 łyżeczka pieprzu ziołowego1/2 łyżeczki bazylii1/2 łyżeczki tymianku1/2 papryczki chilli2 puszki pomidorów (po 400 g)1,5 łyżki koncentratu pomidorowego

Oryginalny smak
Współpraca z Primavika 155

słodzone agawą -masło orzechowe z kokosem -buraczki pychotka -hummus naturalny -pasztet meksykański -pasztet warzywny z cieciorką -pulpety w sosie pomidorowym -masło orzechowe -paprykarz z kaszą jaglaną -tahini naturalne -musztarda łagodna -strogonow -sznycelki a la cielęce -gulasz Niektóre nazwy sugeruja produkt mięsny! Ale nic bardziej mylnego! Wszystkie produkty są bez zawartości mięsa.Motywem przewodnim i głównym celem prezesa Pawla Skrzypczaka

Z Kuchni Do Kuchni
Kasza gryczana z boczniakami i czerwoną fasolą 234

Warto przy tym pamiętać, że ta pierwsza powinna moczyć się około 12 godzin przed gotowaniem i uwzględnić to w swoich planach.Przygotowana w ten sposób kasza może być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem np. do gulaszu. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Gulasz paprykowy (Slowcooker) 156

Świętach. Dostałam do testów Slowcooker firmy Russell Hobbs, który ma nastepujące dane techniczne moc: 200 W pojemność: 3.5 l obudowa ze stali nierdzewnej 3-stopniowa regulacja pracy Do przygotowania Gulaszu paprykowego potrzebujemy: 1 kg wieprzowej łopatki 1 duża cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 łyżka ostrej czerwonej papryki 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki sól morska z pieprzem(...)godzinie duszenia mięso było już gotowe do konsumpcji, było miękkie i wytworzył się pyszny pieczeniowy sos. Wystarczy tylko ugotować ziemniaki, kaszę lub kluski i zaserwować je na obiad.  Dzięki Slowcooker przygotowałam idealny gulasz paprykowy bez pilnowania, zaglądania w garnek i mieszania, to była dobra decyzja wybierając go do testów. Slowcooker, czyli wolnowar  wszystko robi  za nas, nie musimy mieszać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z żołądków, przepyszny 180

proszku, kurkumę w proszku, majeranek. Zamknąć naczynie i bardzo wolno gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Ja gotowałam 2,5 godziny, żołądki były bardzo miękkie i pyszne. Zrobiłabym ten gulasz nawet dla specjalnych gości, był pyszny. Smacznego

Kuchnia Pokoleń