grzyby - 15226 przepisów (strona:79/1016)

Pierogi z kapustą i grzybami 179

                           Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Kruche ślimaczki z kapustą i grzybami 166

                                    Dziś miałam piec paszteciki do barszczu na Wigilię ale poszłam troszkę w drugą stronę i zrobiłam pyszne kruche ślimaczki. Pójdą do zamrożenia a potem na chwilkę

Ewa w kuchni
Gryczane naleśniki zapiekane z białą kaszą i grzybami pod serową kołderką 157

Dziś mam dla Was kolejny przepis na naleśniki( tak tak , jestem naleśnikożercą – o czym już milion razy wspominałam ;D )Ale takiej wersji jeszcze nie było

Ostra na Słodko
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 170

   Przy krokietach jest trochę pracy, ale ich smak zrekompensuje nam wysiłek.Z podanych składników otrzymamy ok 30 sztuk krokietów.   Składniki na farsz

Maminek kulinarny
Krokiety z kapustą i grzybami 268

Składniki na farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 kg pieczarek 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do bigosu szczypta mielonego ziela angielskiego

kulinarnyswiatdomi
Pasta curry i curry z tofu i pachnącymi grzybami 181

Dzisiaj miało być prosto i na lenia. Tofu już mieliśmy wysmażone, pastę gotowca w puszce plus do tego shitake, ugotować ryż i już. Ale nagle okazało

slodkokwasnapl
Pierogi z leśnymi grzybami 214

smakują z grzybami i owocami. Do takich pierogów nie dodaję kapusty, bo smaczniejsze są z samymi grzybami Pierogi z leśnymi grzybami SKŁADNIKI: CIASTO 1 szt jajko 1/2 kg mąka 2 łyżki olej 1 szkl woda ciepła sól Nadzienie: grzyby leśne - 500 g cebula - 2 szt sól i pieprz tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Nadzienie:  Grzyby obrać, opłukać, osączyć na cedzaku(...)drobno posiekać.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu, odłożyć trochę cebulki z tłuszczem do polania pierogów.  Posiekane grzyby dodać do cebuli, smażyć  przez kilka minut, doprawić grzyby do smaku solą i pieprzem, ostudzić.  CIASTO  Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić wgłębienie, wbić jajko, dodać szczyptę soli, olej  i  wodę, zagniatając

Kuchnia Danusi
Prawdziwki marynowane w occie 195

przygotowałam ją z prawdziwków - podgrzybków.  Składniki: 500 g świeżych grzybów 750 ml wody 250 ml octu 3 łyżki cukru 9 liści laurowych ok 15 ziaren ziela angielskiego  ok 15 ziaren pieprzu  4 łyżeczki gorczycy białej  Przygotowanie: Grzyby myjemy i gotujemy w garnku w osolonej wodzie po 5 minut - dwa razy, wymieniając(...)studzimy i napełniamy słoiczki W ganku zagotuj wodę, ocet, sól, cukier i przyprawy. Zalej marynatą słoiczki z grzybami do każdego wkładając po równo liście laurowe, gorczycę i ziele anielskie. Zakręć słoiczki i odstaw na ściereczkę do góry dnem. Takie marynowane grzyby przechowuj w suchym i ciemnym miejscu.  Smacznego

Niezły Młynek
Sos grzybowy 151

mrożone lub suszone , suszonych powinno starczyć około 3-4 dag, a jeśli dysponujemy mniejszą ilością to cóż - dodajmy odrobinę gotowego proszku sosu z torebki  ). Grzybów suszonych nie moczymy nigdy we wrzącej wodzie. grzyby około 30 - 50 dag -świeżych cebula, olej do smażenia sól, pieprz, liść laurowy, mąka Przygotowanie : Grzyby oczyszczamy, myjemy i osączamy na sicie Cebule kroimy(...)zimnej wody wsypujemy kopiastą łyżkę mąki i mieszamy dokładnie Wlewamy to na wrzątek z grzybami i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem mielonym i ewentualnie kilkoma kroplami maggi w płynie. Sosu powinno być około 300 - 400 ml, w trakcie gotowania należy uzupełniać, bo się wygotuje :) Grzyby suszone powinny być umyte pod bieżąca wodą i  zamoczone na noc - potem ugotowane

Proste Potrawy
Pierogi z kapustą i grzybami 259

Przygotowanie 175 pierogów z kapustą (tyle wyszło) zajmuje pół dnia, ale czym byłaby Wigilia bez pierogów? Zawsze przygotowujemy je wcześniej i zamrażamy, a na Wigilię podsmażamy

Gotuj z Misiem

Proponowane wyszukiwania