Kaczka pieczona, dobrze upieczona to bardzo smaczne, miękkie mięso. Dzięki usunięciu kości i wypełnieniu pysznym farszem później całą łatwo pokroić. Naprawdę warto na początku trochę się przyłożyć do luzowania żeby później uzyskać lepszy efekt dania. Kiedy się piekła i pięknie pachniała wiedzieliśmy, że czeka nas pyszny obiad. Jabłko i sok jabłkowy nadały mięsu delikatności i soczystości.Kaczkę piekłam z różnymi farszami. Była na przykład Kaczka z kaszą jaglaną , Kaczka z farszem mięsnym czy Kaczka z fars... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
kaczka ma bardzo kruche mięso, jest smaczna i zdrowa, chętnie bym spróbował takiego dania
super instrukcja :) kaczki jeszcze nie jadłam. Poćwiczę na kurczaku i moze na święta zrobię.Dziękuję
kurczaka też często faszeruję a przedtem właśnie luzuję podobnie - i z kurczakiem łatwiej jakoś mi idzie niż z kaczką :) ale warto usunąć szkielet bo potem nie ma problemu z krojeniem i nie trzeba się bawić z kośćmi na talerzu
mam pytanie,czemu bułka tarta z siemieniem lnianym,jakie to ma właściwosci,a siemie takie zwykłe w ziarnach? pozdrawiam ola
taką bułkę z siemieniem akurat miałam, siemię jest zmielone razem z bułką a w farszu dodaje kleistości. Można jak najbardziej użyć po prostu zwykłe tartej bułki bez szkody dla smaku i konsystencji
a ja już zmykam do sklepu po kaczę na pewno będzie super smakować.