grillowane - 1500 przepisów (strona:71/100)

Kociołek po serbsku 254

Kociołek po serbsku Na kociołkowanie zawsze jest dobry moment . Bardzo wygodna metoda, przyrządzania jadła , szczególnie lubiana przeze mnie, podczas prac w ogrodzie " class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Burgery z botwinką 98

odciskamy. Przekładamy do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnek, posiekaną cebulą, jajkiem, przyprawami i dokładnie wyrabiamy. Botwinkę myjemy, szatkujemy, dodajemy do mięsa, mieszamy. Z masy formujemy burgery i grillujemy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Szparagi z grilla, prosty przepis ! 174

pieprzem i solą.  Szparagom odłamujemy końcówki i nabijamy je na patyczki  w dwóch miejscach, tak jak na zdjęciu.  Tak przygotowane szparagi kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy po maks 4 minuty z jednej strony. Szparagi winny być chrupiące.                  Szparagi z grilla, prosty przepis

Kuchnia na wzgórzu
SOS A'LA TZATZIKI Z CUKINI I IMBIRU DO RYB I MIĘS Z GRILLA 151

Bardzo wyrazisty sos a' la tzatziki na bazie cukini i imbiru,bardzo orzeźwiający.Polecam do ryb i mięs grillowanych.  1 jogurt typu greckiego 0.5 małej startej na tarce że skórką cukini 0.5 cm.startego na tarce imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oliwy Odrobina soku z cytryny Sól i świeżo zmielony pieprz ***************************************** Startą cukinię lekko solimy i odstawiamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 161

ostrej marynacie na bazie syropu klonowego, ziół prowansalskich, curry, ostrej papryki i odrobiny oleju. Te skrzydełka zostały upieczone w piekarniku, ale tak zamarynowane skrzydełka doskonale sprawdzą się na wiosennym grillowaniu. Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Wiosną podaję pieczone skrzydełka kurczaka z surówką z młodej kapusty. Składniki na 2 porcje skrzydełek, chociaż i 3 osoby się najedzą 😉 10 skrzydełek kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biała kiełbasa pieczona w piwie z dodatkami 135

Pogoda nas nie rozpieszcza. Wiatr taki, że nie ma mowy o grillowaniu.  Ale to nie znaczy, że majówka będzie nieudana, niesmaczna. Majówka będzie extra! Proponuję fajne danie. Sprawdzi się nie tylko na majówce, ale w każdej sytuacji, kiedy będziemy mieli ochotę na łyk dobrego piwa (u mnie Warka Radler malina z cytryną ) i kiełbaskę! Składniki biała surowa kiełbasa

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym. 222

Zapraszam na kolejną odsłonę surówki obiadowej z kapusty pekińskiej. Tym razem z sosem czosnkowym. Tą wersję, zresztą bardzo smaczną polecam do pieczonych, smażonych czy grillowanych mięs, zwłaszcza drobiu :) Składniki - mała kapusta pekińska ( lub połówka większej ) - duża marchewka - kilka gałązek zielonej cebulki lub szczypiorku - saszetka sosu czosnkowego z ziołami włoskimi Fanex - sól do smaku Wykonanie Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miseczki

Kuchnia z widokiem na ogród
DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY 184

być zdrowo, smacznie i dietetycznie. Ważne aby podczas komponowania posiłku nie zapominać o odpowiedniej ilości białka w posiłku. W sałatce najłatwiej ten cel osiągnąć dodając np. jajko, gotowaną/ grillowaną pierś z kurczaka czy fasolkę, cieciorkę lub ryby takie jak: łosoś czy tuńczyk. Pamiętajcie, aby sałatka, którą zamierzacie wsiąść do pracy, była lekko strawna, dostarczała Wam sporą dawkę witamin

SMYKWKUCHNI
Proste przedwiosenne chili z fasoli i pieczone bataty 166

fasoli, w którym magicznym składnikiem wynoszącym smak tej potrawy na wyżyny absolutne jest sos BBQ! Tak, ten sam, który powszechnie jest znany jako dodatek do chrupiących skrzydełek, czy grillowanych żeberek. Chili, czyli absolutna klasyka kuchni amerykańskiej, w nieco innym i bezmięsnym wydaniu wędruje prosto ze Słonecznej Kuchni :) Wyrazisty smak potrawki uzupełniają słodkie bataty pieczone w całości, jogurt przełamany odrobiną płatków

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Karkówka z patelni grillowej 163

łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kminku PRZYGOTOWANIE: Karkówkę myjemy, kroimy na 1,5 cm plastry, delikatnie rozbijamy je pięścią. Wkładamy w marynatę na noc. Patelnię grillową mocno nagrzewamy, mięso grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony.  DO PODANIA: Masło czosnkowo-ziołowe  Modra kapusta Ziemniak pieczony

Kopystką po garach
Kanapka z kurczakiem, gruszką i dżemem z rokitnika 177

Kolejna kanapka, która (obiecuję!) zachwyci Wasze kubki smakowe :) Tym razem postanowiłam połączyć grillowaną gruszkę, kurczaka gotowanego w maśle prowansalskim, mozzarellę i dżem z rokitnika ;) Całość smakuje obłędnie     Składniki: 100 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki masła 2 łyżeczkiziół prowansalskich sól pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki dżemu

Domowa cukiernia Ewy
Imprezowe trójkąty z awokado 154

serka śmietankowego 1 garść mała rukoli sól, pieprz 50 g łososia wędzonego 8 oliwek 1 kawałek papryki żółtej 1/2 papryczki chilli 4 pomidory suszone sałata strzępiasta natka pietruszki Tortille grilluję na patelni aż pojawią się widoczne prążki. Jak przestygnie kroję na osiem trójkątów. Awokado kroję na pół, pozbawiam pestki i obieram. Kroję w kostkę, przekładam do miski i skrapiam sokiem

wesoła kuchnia
Sos Aioli 164

Aioli przygotowywany jest na bazie czosnku, żółtek, oliwy i soku z limonki. Swoje tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, grillowanych mięs, ryb czy owoców morza. Sos Aioli idealnie będzie pasował do domowych burgerów . Przygotowanie go wcale nie jest trudne i czasochłonne. Sos Aioli – składniki 2 żółtka oliwa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bakłażany faszerowane komosą ryżową, wiśniami i granatem 156

Bakłażany zalewają stragany, podobnie jak cukinie to najlepszy czas na ich zastosowanie w kuchni. Grillowane plastry z sosem tahin, pieczone z orientalnymi przyprawami, opalane aby wydobyć miękki miąższ do słynnego baba ganoush, wszystkie zastosowania są przepyszne i zdrowe dla naszego organizmu, gdyż bakłażany mają właściwości detoksykacyjne, poprawiają przemianę materii i obniżają zły cholesterol. Skóra podczas pieczenia staje się dość twarda

Słodki Kompromis
Warzywno-Grzybowa Frittata 89

kliknijcie tutaj -> klik ! Warzywno-Grzybowa Frittata 2 porcje (1 porcja to ok. 200 kcal) czas przygotowania to ok. 1 h (w tym 20 minut to pieczenie, 25 minut grillowania papryki) Składniki: jajka 3 sztuki papryka 1 sztuka pieczarki 250g szpinak 125g olej do smażenia sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki kroimy w ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oleju

rabarbarowo

Proponowane wyszukiwania