grillowane - 1500 przepisów (strona:62/100)

Muhammara – pasta do chleba lub dip na imprezę 162

też mogą jak najbardziej korzystać z pysznego smaku tej zdrowej pasty – wystarczy pominąć paprykę chilli Składniki: 1/2 małej cebuli 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka kaparów 2 całe grillowane papryki czerwone (ja używam zwykle marynowaną paprykę ze słoika) garść świeżej bazylii 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych 1/2 łyżeczki kuminu 1/4 łyżeczki papryki chilli w proszku (opcjonalnie) sól i pieprz

Lamarida.pl
Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym 149

Stek przez kilka godzin marynujemy w sosie sojowym wymieszanym z cukrem palmowym. Kaszę gotujemy na sypko, dodajemy odrobinę masła dla aromatu. Olej mieszamy z miodem, polewamy nim roszponkę. Stek grillujemy przez 2-3 min z każdej strony. Kroimy na plastry. Podajemy z posiekanymi pistacjami i marynowanym pieprzem

R'n'G Kitchen
Camembert z pieczonymi ziemniakami, mango i borówką 192

jakie to było pyszne! Uwielbiam pieczone i grillowane sery, ale dawno żaden nie smakował mi aż tak. Rozpływający się w ustach, gorący, roztopiony ser, z pieczonymi ziemniakami, które z wierzchu są chrupiące, a w środku idealnie miękkie. A do tego wszystkiego słodkie mango i konfitura z borówek. Mówię Wam, niebo w gębie :) 5-6 ziemniaków łyżka oliwy 0/5 łyżeczki słodkiej

Mienta blog
Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym 163

drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz. 2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej posmarowanej łyżeczką oleju.  3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem

Szefowa kuchni
Jak przechowywać mięso – część I 322

przechowywać mięso. Dziś kilka zasad dotyczących kurczaka. Jak przechowywać mięso – kurczak Jeśli dzisiaj jest niedziela, na obiad będzie kurczak Pieczony, z farszem i bez, smażony na patelni, grillowany, gotowany – przepisów na podanie drobiu jest mnóstwo. To smaczne, mało kaloryczne i zdrowe mięso – pod warunkiem, że było kupione, przechowywane i przygotowane we właściwy sposób. Obchodzenie się z surowym

Niedzielny kucharz
Tortelloni z sosem winno-jajecznym 171

główną rolę, ale jego smak możecie modyfikować wedle potrzeby i gustów. Ja wybrałam tortelloni z mięsem i suszonymi pomidorami, ale sprawdzą się tu również pierożki ze szpinakiem czy grillowanymi warzywami, które także ma w swojej ofercie Hilcona. Kilka minut, proste składniki i danie wyląduje na Waszych talerzach. Spróbujcie dziś swoich sił w kuchni, gwarantuję, że efekt końcowy będzie zachwycający ! PRZEPIS

kolorowotorcikowo
Grillowany sznycel wołowy 150

myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Sos sojowy, cukier, pieprz  i olej łączymy. Wołowinę mieszamy z marynatą. Pozostawiamy w marynacie przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Następnie grillujemy na rozgrzanej patelni, po 1 minucie z każdej strony

R'n'G Kitchen
Pasta z awokado 455

łyżce startego grana padano. Do podania można przygotować ćwiartkę z cytryny i dodatkowo skropić kanapki. Dla jeszcze lepszego smaku pieczywo można przygotować jak na bruschettę, czyli grillować na patelni, w tosterze lub piekarniku

Moja smaczna kuchnia
Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i grillowaną cukinią (Focaccia di farro con salmone affumicato e zucchine grigliate) 185

uzyskania złotego koloru. W międzyczasie przygotowujemy dodatki. Cebulę kroimy w piórka a łososia w plasterki.  Z cukinii wykrawamy cienkie podłużne plasterki, które grillujemy na patelni. Upieczoną, jeszcze ciepłą focaccie dekorujemy plasterkami łososia, cukinii oraz czerwonej cebuli. Oprószamy czarnym pieprzem i polewamy 1-2 łyżkami oliwy extravergine. **** PREPARAZIONE Per preparare la focaccia, iniziate a setacciate

La grande e la piccola cuoca
Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami 149

obieraczką wytnij wstążki. Posiekaj cienko kapustę, pokrój chillii w cienkie krążki. Opcjonalnie dodaj też kapustkę bok choy (pak choi) – przekrój ją na połówki i przez kilka minut grilluj na suchej patelni. Krok 4 Rozgrzej rosół, dolej wodę i dodaj przyprawy. Gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Dodaj warzywa, makaron i pulpety. Gotowe! Artykuł Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami pochodzi

Niedzielny kucharz
PIECZONY ROSTBEF NA CHRUPIĄCEJ GRZANCE Z AWOKADO I WARZYWAMI 161

czas miksując dolewamy olej, aż powstanie gęsty, kremowy majonez. Dodajemy skórkę cytrynową, sól, pieprz i rozgniecioną w moździerzu miętę. CAŁOŚĆ: Upieczone mięso kroimy w cieniutkie plastry, podajemy na gorącym, grillowanym chlebie z pokrojonym cieniutko awokado i majonezem. Dekorujemy mikro-kiełkami i ziołami. Zajadamy na ciepło! Smacznego! Ps. Wino zdobyło 93 punkty w rankingu Wine & Spirits Magazine – gorąco polecam

Ostra na Słodko
Sałatka na wynos z kurczakiem i sosem czosnkowym 216

ryżowe z czarnuszką od Kupca ale też inne z pewnością się sprawdzą.    mieszanka sałat (dowolna ilość) 4-5 pomidorków koktajlowych 1/2 świeżego ogórka 100 g upieczonego lub grillowanego fileta z kurczaka 1 łyżka mieszanki nasion (sezam czarny i biały,słonecznik,pestki dyni) sos: 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżki majonezu 1/2 ząbka czosnku sól  świeżo mielony

Kolorowa kuchnia Elki
Obiady w styczniu 149

Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pełnoziarniste spaghetti z cukinią i szpinakiem Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Penne z pieczarkami i czarnymi oliwkami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone

Moja smaczna kuchnia
Środa: Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką 178

minutach smażenia zdejmujemy orzechy z ognia i mocno posypujemy solą. Krok 3 Myjemy gruszkę i morele, a następnie kroimy na połówki. Mocno rozgrzewamy patelnię i przez około dwie minuty grillujemy na niej owoce ułożone przecięciem do patelni. Podlewamy łyżeczką miodu i jeszcze chwilę smażymy. Następnie odstawiamy patelnię z ognia. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsypujemy bułkę tartą. Kroimy kozi

Niedzielny kucharz
Co można zrobić z resztek kurczaka – przepis na zupę pho 240

resztek kurczaka – przepis na zupę pho: Krok 1 Zaczynamy od umycia i obrania włoszczyzny. Warzyw nie kroimy, tylko w całości wkładamy do garnka. Cebulę opalamy nad palnikiem lub grillujemy (jeśli mamy grill). Zeskrobujemy czarne, spalone fragmenty skórki i wkładamy do garnka. Dodajemy czosnek. Krok 2 Na warzywach umieszczamy szkielet z upieczonego kurczaka, obrany z mięsa i zalewamy zimną wodą

Niedzielny kucharz