grillowane - 1500 przepisów (strona:55/100)

Gotowany filet z kurczaka z pieczarkami 111

Dawno nie jadłem gotowanego mięsa. Wiadomo, że jest zdrowe, jednak jakoś z czasem zastąpiłem je grillowanym, pieczonym lub smażonym. Pora jednak wrócić do zdrowych nawyków i lekkostrawnego jedzenia. A więc na dzisiejszy obiad postanowiłem przygotować gotowaną pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym, pieczarkami oraz ryżem. Wykorzystałem ryż basmati z dzikim. Oczywiście możecie skorzystać z innego rodzaju. Dziki ryż zawiera sporo

Programista w kuchni
Tort naleśnikowy z mięsnym ragù i pieczarkami (Torta di crepes con ragù di carne e funghi champignon) 139

mięsnym ragù z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Proste w wykonaniu danie, przypominające smak włoskiej lasagne z sosem bolońskim. A wegetarianom przypominam o moim wcześniejszym przepisie na tort naleśnikowy z grillowanymi warzywami . Polecam serdecznie ;):) **** Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta perfetta per il pranzo della domenica. Trattasi nello specifico di uno sfizioso piatto unico a forma

La grande e la piccola cuoca
Łosoś pieczony z parmezanem 146

odkryłam chyba ze 3 lata temu, kiedy to pierwszy raz spróbowałam jej w chińskiej restauracji. Zasmakował mi bardzo i od tamtego czasu chętnie przygotowuję go w domu. Lubię łososia grillowanego (mam świetny przepis, którym w sezonie podzielę się z Wami), lubię też smażonego, ale chyba najbardziej ze wszystkich smakuje mi taki z piekarnika. Łososia przygotowanego z poniższego przepisu lubię bardzo

Smaki Na Talerzu
Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 190

przepyszne! Szykujemy wszystkie składniki. Bułki hamburgerowe przecinamy na pół – można je jeść od razu, ale można tez podgrzać – zgrillować i zrumienić. Rozcięcia skrapiamy oliwą lub smarujemy cienko masłem i grillujemy bułki na patelni lub w elektrycznym grillu przez kilka minut. Spody bułek smarujemy łyżeczką majonezu, posypujemy prażoną cebulką i nakładamy po 2 liście sałaty rzymskiej. Na dużej patelni wysmażamy plastry

Karo in the Kitchen
Farinia przyprawa brazylijska. Kuchnia w Brazylii 135

tamtejszej kuchni. Brazylijska kuchnia jest bowiem swego rodzaju mieszanką kilku kuchni z całego świata, takich jak – kuchnia portugalska, ,niemiecka i holenderska. To przede wszystkim solidne posiłki i popularne grillowanie, mięso na śniadanie, obiad i kolacje. Wykorzystywane w kuchni brazylijskiej mango, kokosy, kakaowce, trzcina cukrowa czyni ją bardzo wyjątkową i niepowtarzalną, a samo zestawienie tych smaków daje w pewien sposób pogląd

sierotka maRysia w kuchni
Jabłkowa,lekka ,a zarazem pożywna sałatka na świąteczny stół,do pracy,szkoły 169

jabłko kojarzy się z wieloma różnymi ciastami ,ciasteczkami, lista jest długa. Większość z nich jest słodka. Ta sałatka jest przykładem ,że jabłko pikantne tez jest smaczne. Mięsożerni mogą dodać grillowaną pierś z kurczaka ,indyka i z sałatki zrobi się pełny posiłek. Sałatka sprawdzi się przy świątecznym stole w gronie rodziny ,znajomych i przyjaciół ,jak i jako drugie śniadanie do szkoły

w mojej kuchni
Warszawskie Bubbles, szampan i jedzenie 123

dente, t agliatelle z ośmiornicą i pieczonymi pomidorami  ( 46,90 zł) oraz delikatnej i miękkiej  sztuki mięs podanej z esencjonalnym sosem. My jako dodatek do mięsa wybraliśmy grillowane warzywa. Rewelacyjne też są domowe kopytka  z sosem truflowym (29,90 zł). Na deser na naszym stole pojawił się pyszny deser, czyli  eton mess ze świeżymi owocami

Kulinarne przygody Gatity
Schab z patelni grillowej po meksykańsku 132

Schab z patelni grillowej po meksykańsku Ostatnio , często trafiam na promocję schabu . Tak więc oczywiście skuszona ceną , nabyłam trochę tego szlachetnego mięsa . Cóż z nim począć

Ogrodnik w podróży
Zupa pieczarkowa ze szpinakiem 157

doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Chłodnik szpinakowy z rukolą, awokado i jajkiem → Zupa chrzanowa

Oryginalny smak
Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej) 158

kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl

Kulinarne przygody Gatity
Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 239

przepyszne! Szykujemy wszystkie składniki. Bułki hamburgerowe przecinamy na pół – można je jeść od razu, ale można tez podgrzać – zgrillować i zrumienić. Rozcięcia skrapiamy oliwą lub smarujemy cienko masłem i grillujemy bułki na patelni lub w elektrycznym grillu przez kilka minut. Spody bułek smarujemy łyżeczką majonezu, posypujemy prażoną cebulką i nakładamy po 2 liście sałaty rzymskiej. Na dużej patelni wysmażamy plastry

Karo in the Kitchen
Papryka Aleppo - co to jest 154

jednak traktowana jako zamiennik czerwonej ostrej papryki papryki.  Pieprz Aleppo można stosować do aromatyzowania oleju lub oliwy, jako dodatek do wszelkiego rodzaju dipów i sosów sałatkowych, a także grillowanych mięs (zwłaszcza steków i filetów drobiowych), warzyw, ryb i kebabów. Paryka Aleppo jest także składnikiem wielu mieszanek przeprawowych m.in. takich jak pasta paprykowa muhammara i za'atar Już niewielki dodatek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta kanapkowa z białej fasoli na dwa sposoby – z czosnkiem oraz suszonymi pomidorami 146

bardzo szybko i to w zasadzie z dowolnych składników, a do tego są bardzo pożywne. U nas najczęściej goszczą pasty jajeczne z dodatkami np. z awokado , suszonymi pomidorami i grillowana papryką . Jesienią doskonale sprawdza się pasta z cukinii i bakłażana . Dziś przedstawiam Wam przepis na równie pyszną i prosta pastę z białej fasoli w dwóch wersjach smakowych. Pierwsza z nich

Życie ze smakiem
Jesienna zupa dyniowa 124

dodajemy brukselki i posiekany por. Gotujemy 25 min, brukselki wyjmujemy, studzimy, kroimy na pół. Bulion studzimy i blendujemy razem z czosnkiem, dynią i tymiankiem. Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki, grillujemy razem z brukselkami. Krem łączymy ze startym serem , gotujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodajemy pokrojone grzyby

R'n'G Kitchen
Burger z indyka z sosem tatarskim – inaczej 158

Pieprz Zielona czubryca Odrobina cukru Niewielka ilość oleju Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy zieloną czubrycą i solą. Formujemy 3 płaskie burgery i smarujemy je niewielką ilością oleju z obu stron. Grillujemy kilka minut z obu stron ( nie zbyt długo aby mięso nie zrobiło się suche ). Pieczarki, cebulę, ogórek i pietruszkę drobno siekamy. Dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy doprawiamy do smaku solą

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania