grillowane - 1500 przepisów (strona:60/100)

Cukinia faszerowana (grillowana) 147

mieć tutaj dla Was przepisy na grillowe smakołyki. Zaczynamy od czegoś nieco mniej typowego, bo bezmięsnego. A wiadomo, że grill to raczej bardziej z mięsem się kojarzy. Ale faszerowana grillowana cukinia jest tak dobra, że jednak warto o niej wspomnieć i zrobić jej trochę miejsca na grillu obok kiełbasy i karkówki. Ot, taka mała odmiana od tego co zwykle robimy

Marder&Marder Manufacture
Kiszka ziemniaczana 178

pieprzem i wędzoną skórką z boczku) włożyć kiszki i parzyć ok 2 godz w temperaturze nie większej niż 80 st C.  Przełożyć na kij.. wystudzić i można grillować..  Smacznego

Gaździnka warzy
Pieczary z serem 206

wielkością. Portobello są większe, często zdecydowanie większe, są bardziej mięsiste no i przede wszystkim nie są białe, lecz brunatne. Ze względu na swoje cechy, świetnie sprawdzają się chociażby do grillowania, zapiekania, wypełnione dowolnym farszem mogą stanowić świetną przystawkę lub pełnowartościowe danie obiadowe. Mój dzisiejszy przepis zakłada użycie niewielu składników, które jednak tworzą fantastyczną potrawę, podkreślając naturalny aromat grzybów. Poznaj recepturę

Pichceniomania
Sos cygański do potraw z grilla 334

poprzednim wpisie podałam Wam przepis na smaczną karkówkę z grilla, ale jak powszechnie wiadomo, bez dodatku pysznych i aromatycznych sosów, grillowane mięso nie smakuje tak dobrze ;)  U mnie w ruch zazwyczaj szły podstawowe czyli ketchup i musztarda, ale od dobrych kilku lat staram się też przygotować czosnkowy lub tzatziki. Jeden i drugi na bazie jogurtu, więc nie za ciężkie

Kuchnia w czekoladzie
Dip majonezowo-miodowy 155

naturalnego 1,5 łyżeczki miodu 1 łyżeczka płatków chilli sól Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż miód się rozpuści. Doprawiamy do smaku szczyptą soli. Podajemy jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs, ryżu, czy drożdżowych chlebków pita lub naan . Będzie również świetnym dodatkiem do domowych hamburgerów, czy frytek. Smacznego Artykuł Dip majonezowo-miodowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Hawajskie szaszłyki z kurczakiem, papryką i ananasem 169

obieramy. Filet, ananasa i paprykę kroimy w sporych rozmiarów kostkę. 2. Wszystkie składniki na zmianę nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Z każdej strony posypujemy solą i pieprzem. 3. Szaszłyki grillujemy na grillu lub pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Przepisy na majówkę 132

kurczakiem Podpłomyk z kurczakiem i parmezanem Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Shake waniliowo - kawowy Tiramisu kokosowe Proziaki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą

Moja smaczna kuchnia
Sos chimichurri 187

Samo słowo pochodzi zaś prawdopodobnie z baskijskiego określenia tximitxurri , oznaczającego również rodzaj dressingu. Oryginalny sos chimichurri wywodzi się z Argentyny, gdzie jest jednym z głównych dodatków do asado — sposobu grillowania potraw na otwartym ogniu. Podstawowymi jego składnikami są świeże zioła: pietruszka oraz oregano, a także czosnek, ocet i oliwa. Reszta dodatków to różne wariacje na temat chimichurri . Z wyglądu może

Food Square
SZASZŁYKI Z KURCZAKA, PIKANTNE W MIODZIE I DIETETYCZNE NA GRILLA + FILMIK 153

godzinę.  Warzywa kroimy w kostkę.  Na patyki do szaszłyków nabijamy paski mięsa z marynaty miodowej. Następnie z marynaty jogurtowej nabijamy mięso naprzemiennie z warzywami.  Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, z każdej strony aż będą upieczone.  Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ziemniaczki smażone z rozmarynem 143

koniec posypać estragonem, rozmarynem, papryką słodką, solą i pieprzem. Gdy się zezłocą, będą miękkie w środku, a chrupiące zewnątrz wówczas wykładamy na półmisek i podajemy. Idealnie smakują z porcją grillowanego mięsa i sosem czosnkowym

KUCHNIA POLSKA
Sałatka z pęczakiem i fetą 156

propozycje z kaszą w  roli głównej: Sałatka z kaszą orkiszową Kuskus z bazylią Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami Sałatka z kaszą pszenną i ciecierzycą Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Pęczak ze szpinakiem i pomidorami Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Warzywna sałatka z pęczakiem Sałatka z pęczakiem

Kulinarne przygody Gatity
Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado 147

głównym elementem jest halloumi – cypryjski ser wytwarzany z mleka owczego lub mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego. Ma zwartą konsystencję i świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Można wykorzystywać go na wiele sposobów. Burgery uzupełniają: awokado, pomidor, czerwona cebula i sałata oraz ulubiony sos.     Składniki /4 porcje/: 4 bułki do burgerów Czytaj dalej... Artykuł Wegetariańskie burgery

Pasja Smaku
Ziemniaki pieczone z majerankiem i czosnkiem 125

termoobiegiem w rozgrzanym do temperatury 200 o C piekarniku przez około godzinę. Gdy są już miękkie i rumiane podaję je na stół na ogół w towarzystwie grillowanego mięsa i sałaty. Pieczone ziemniaki z majerankiem i czosnkiem gotowe. Ziemniaki pieczone z majerankiem i czosnkiem SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Podpłomyk z kurczakiem, parmezanem i zieloną sałatą 144

Dzisiaj przygotowałam na kolację podpłomyki z mięsem z kurczaka. Kolacja wyszła naprawdę bardzo smaczna! Podpłomyk, musztarda, grillowane kawałki z kurczaka posypane parmezanem i zielona, chrupiąca sałata. To było pyszne! Podpłomyki robi się szybko i bardzo prosto-tylko woda, mąka i sól. Smażymy je na suchej patelni z każdej strony i gotowe. Takie podpłomyki mogą stanowić bazę różnych przekąsek lub świetnie

Moja smaczna kuchnia
CHICKEN BURGER Z KURCZAKIEM - najlpepszy domowy fast food 466

zmielonego mięsa dodajemy jajko, musztardę, odciśnięty z mleka chleb tostowy, natkę pietruszki, doprawiamy solą oraz pieprzem - dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy kulki, spłaszczamy, smarujemy oliwą i smażymy na patelni do grillowania lub zwykłej po 5 minut z każdej strony. Kotleciki przekładamy na talerz, trzymamy w cieple.  Krok 2. Na tej samej patelni podsmażamy plasterki boczku, aż będą złocistobrązowe i chrupiące

Moja Książka Kucharska