grillowane - 1500 przepisów (strona:66/100)

Sałatka ze szpinaku 165

jest w potas, żelazo i kwas foliowy. Ja postanowiłem szpinak przerobić na sałatkę, ale uwaga, będzie ona z nutą sezamową. Całość wspaniale smakuje i pasuje do dań obiadowych, czy grillowanych. Gotowi? Zatem zabieramy się za kolejną pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – sałatkę z ogórków do grilla, albo wypróbujcie także propozycję na kurczaka w sosie kurkowym. Zobacz

Kuchennyviral.pl
Sałatka z kuskusem, mozzarellą, grillowaną brzoskwinią i chrupiąca szynką szwarcwaldzką 198

lunchboxa i zabrać do pracy, szkoły czy na piknik 😊 Sałatka, 2-3 porcje: * koncentrat bulionu drobiowego Krakus - 250 ml * woda- 500 ml * kuskus- 1 szklanka * mini mozzarella- 10 szt. * grillowana brzoskwinia- 4 szt. * szynka szwarcwaldzka- 4 plastry * pestki dyni- 3 łyżki Dressing: * olej rzepakowy- 2 łyżki * sok z cytryny- 2 łyżki * miód- 1 łyżka * mięta, posiekana- 1 łyżka W rondelku

Kraina Miodem Płynąca
Warsztaty Akademii Smaku Sokołów i siedleckiej Brofaktury 162

Dziś wracam do jednego pięknego sierpniowego dnia, który był dniem pełnym wrażeń, smakowitych dań i miłego towarzystwa, czyli wycieczki do siedleckiej  Brofaktury  i do Woli Suchożebrskiej, gdzie grillowaliśmy z marką  Sokołów . Była wizyta w browarze, były warsztaty z naszą pyszną polską wołową w roli głównej, a także testowanie regionalnych piw. Zapraszam na relację ! Warsztaty Akademii Smaku Sokołów

Kulinarne przygody Gatity
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 173

dodatku, kiedy kończy Ci się Twoja porcja na talerzu, sprawdzasz czy czasem, coś nie zostało jeszcze na patelni!  SPRAWDZONY PRZEPIS NA MINI TARTY Z ŁOSOSIEM! PIECZONE WARZYWA I GRILLOWANY DORSZ. IDEALNY POMYSŁ NA WEEKENDOWY OBIAD. Taka też jest moja dzisiejsza propozycja, łatwa do granic możliwości i nieprzyzwoicie smaczna. Pieczone idealnie doprawione warzywa, lekko skarmelizowane, pieczony na grillu dorsz

SMYKWKUCHNI
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem i jajkiem. 287

francuskiej. Z racji tego, że sałatka wywodzi się  Nicei, czyli malowniczego miasteczka położonego nad Morzem Śródziemnym, jej głównym składnikiem są ryby. Możemy tutaj dodać tuńczyka z puszki, czy grillowaną rybę, jednak moim zdaniem wędzony łosoś robi tutaj ogromną robotę. Sałatka nicejska z wędzonym łososiem i jajkiem. Składniki: nieduża główka sałaty lodowej lub pół większej 5 jaj 100 g wędzonego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ratatouilie- gulasz warzywny 162

wyjmijcie z piekarnika i włóżcie do foliowej torebki szczelnie zamykając. Pozostawcie aż przestygną. Następnie zdejmijcie skórkę z papryki i pokrójcie w spore kawałki. - można paprykę po prostu  grillować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w dość sporą kostkę. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć pomidory na małym ogniu.  Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 179

wilgotne nadziewamy przemiennie kawałki zamarynowanego indyczego mięsa, pokrojonych frankfurterek, papryki i cebuli (przycięte do wielkości kawałków mięsa, na 2cm), gotowe szaszłyki lekko osypujemy mieszanką przypraw. Szaszłyki tej wielkości grillujemy do miękkości mięsa około 30-45 minut na średnio gorącym grillu. Warto je co 5 minut odwracać. Po 30 minutach sprawdzamy w jakim stanie upieczenia jest mięso i decydujemy ile jeszcze

Karo in the Kitchen
Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? 175

Najlepszy klasyczny sos pomidorowy zrobisz oczywiście ze świeżych dojrzałych pomidorów i jest on podstawą do wielu dań. Doskonale pasuje do grillowanych warzyw, owoców morza, mięsa, makaronów czy pizzy. Kiedy opanujesz jego przygotowanie do perfekcji, będziesz w stanie dopasować go do wielu potraw. Można go przechowywać w słoikach i kiedy najdzie ochota, wykorzystać z takimi składnikami, jakie akurat masz pod ręką

ale Pysznie
Mini-kanapeczki z bagietki 452

letni piknik warto zabrać małe, kolorowe przekąski, ja polecam grillowaną bagietkę z pasztetem Profi, pieczarkami i pomidorem 🙂 Składniki: 1 mała bagietka 1 pasztet Profi z zielonym pieprzem 1 … Czytaj dalej Mini-kanapeczki z bagietki

czarrna od kuchni
Najprostsze szaszłyki - z kiełbasy i warzyw 150

Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski. Skropić olejem i posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać. Następnie na patyki nadziewać składniki wedle własnych upodobań.  Gotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż kiełbasa się przyrumieni

Monia miesza i gotuje
Kiełbasa z cukinią, z grilla 232

dość mocno posypujemy solą. Kiełbasę kroimy na plasterki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kiełbasę i cukinię. Robimy to dość ściśle, dzięki czemu cukinia lekko przejdzie smakiem kiełbasy. Szaszłyki grillujemy na średnim żarze, do czasu zrumienienia kiełbasy i cukinii. Smacznego

Smak mojego domu
Chłodnik pomidorowo-paprykowy z kiełkami 165

naprawdę idealna zupa na upalne lato. Wiem, że lato dobiega końca, ale upalne dni jeszcze nas czekają. Ten chłodnik nadaje się także do grilla, bo tworzy idealny duet z grillowanym mięsem. Wtedy wystarczy nalać go do niewielkich kubeczków i podać mocno schłodzony. Składniki na 2-3 porcje: 5 większych pomidorów 1 średnia czerwona papryka 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 181

Ryby są pyszne przygotowane na wiele sposobów, czy to pieczone, grillowane, pieczone lub w formie steku. Dzisiaj przygotowałam bardzo szybkie danie, stek z tuńczyka z salsą z komosy ryżowej, mango oraz borówek. Połączenie bardzo ciekawe i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  1 świeży stek z tuńczyka około 300 g  sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron razowy z pesto bazyliowym 226

daniu połączyliśmy składniki, które są zdrowe i dostarczają wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Brązowy makaron idealnie będzie się komponował z zielonym pesto, a kolorów w całym daniu dodadzą grillowane warzywa. Jeśli zatem poszukujecie szybkiego i bardzo zdrowego przepisu to polecamy Wam makaron razowy z pesto bazyliowym. Do przygotowania tego przepisu zainspirował nas przepis na blogu: http://www.pozytywnezywienie.pl Makaron razowy z pesto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony camembert z czosnkiem i rozmarynem 186

ząbki czosnku miękkie i aromatyczne.   W czasie gdy ser się piecze szykujemy talerze i grzanki – czerstwą bagietkę kroimy na cienkie kromki, spryskujemy oliwą i posypujemy delikatnie solą czosnkową. Grillujemy lub tostujemy pieczywo na chrupko. Grzankami wybieramy rozpuszczony, płynny ser ze środka pleśniowej skórki. Podajemy ser od razu po wyjęciu z pieca – gorący i rozkosznie płynny, razem z grzankami

Karo in the Kitchen