grillowane - 1500 przepisów (strona:59/100)

Dlaczego warto stosować sos sojowy 165

polskim rynku cytrusowy sos Ponzu produkowany z użyciem cytrusów, mirinu, octu ryżowego i dashi idealnie nadaje się jako gotowa przyprawa do wielu dań, zwłaszcza sałatek, świeżych warzyw, ryb, grillowanych steków, owoców morza, sushi i sahimi.  Zmieszany z olejem lub oliwą pozwoli szybko wyczarować pyszny cytrusowy vinaigrette. Źródła: http://www.soyinfocenter.com/HSS/soy_sauce1.php https://www.kikkoman.pl https://food.ndtv.com https://www.news-medical.net/health/Health-Benefits-of-Naturally-Brewed-Soy-Sauce.aspx

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bułka z masłem pietruszkowym 118

rozrewać bułki. Zawinąć w folię – kiedyś zawijałam w folię aluminiową, a teraz odkryłam folię z papierem do pieczenia Jan Niezbędny * – podwijając końce tak, aby pakuneczek się nie rozwinął. Grillować około 10 -15 minut – zależy od temperatury grilla – co jakiś czas odwracając, aby bułka przypiekła się z góry i dołu. *to nie jest reklama sponsorowana, po prostu jestem zadowolona z produktu

królestwo garów
Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą 159

czosnku, oregano i oliwa z oliwek koniecznie.  Już sama w sobie zapiekanka warzywna jest cudowna i smaczna, ale jeśli macie ochotę można ją podać jako dodatek np. do grillowanego mięsa, makaronu czy kasz lub ryżu. Dodajcie ją do hamburgera czy kanapek na śniadanie! Pozostawiam już to do Waszego wyboru. Sos, który pozostanie na samym dnie najlepiej zebrać ulubionym pieczywem

Moja smaczna kuchnia
Piątek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto 184

Piękna dla oka kulinarna niespodzianka: niskokaloryczne spaghetti z cukinii z jędrną krewetką, w sosie z pesto i grillowanymi pomidorkami. Długo zachwycaliśmy się przepisami z ciętą jak spaghetti cukinią, doskonale imitującą makaron. W końcu zaczęliśmy szukać odpowiedniego sprzętu, który nadaje warzywom taki kształt. Nie mogliśmy jednak zdecydować co kupić – opinie o jakości tego typu sprzętu w internecie są skrajnie różne

Niedzielny kucharz
Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 302

kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem

Kulinarne przygody Gatity
Pulled pork z bułce z coleslaw i BBQ sosem 213

cebulą i czosnkiem, które dodałam do pieczenia. Ważne jest aby sos był w miarę gęsty. Resztę sosu wykorzystuję do grilla lub klopsików. Dodam , że taki sos pasuje również do grillowanej polędwicy lub schabowych. Nic się więc nie zmarnuje. Zawsze podziwiam amerykańskie kanapki z pulled pork. Są olbrzymie! Ja dzisiaj zrobiłam taką wielką kanapkę, po brzegi wypełnioną mięchem, coleslaw i warzywami

codojedzenia
Grillowana pierś z kurczka w curry 165

Pewnie już nie raz pisałam, że bardzo lubię przyprawę curry, więc wykorzystałam ją po raz kolejny w naszym obiedzie. Tym razem jako podstawę marynaty do grillowanych piersi z kurczaka, a jako dodatek warzywka na patelnię. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu danie, wystarczy tylko zamarynować mięso dzień wcześniej, a w ciągu 20-25 minut mamy gotowy smaczny i aromatyczny obiad

Simply Food
Diabelskie żeberka 140

przełożyć do miski. Dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszać. 3. Żeberka dokładnie obtoczyć marynatą i odstawić na około 60 minut. Po tym czasie układać żeberka na grillu i grillować do miękkości mięsa

Szalona Kuchnia Eweliny
GRILLOWANE SAJGONKI Z SEREM FETA I SOSEM KAKAOWO-SEZAMOWYM 183

oregano. Dusimy w wodzie przez 10 minut.  Papier ryżowy namaczamy w wodzie. Na papier yżowy dodajemy farsz warzywno-mięsny. Dodajemy pokruszoną fetę. Zwijamy każdą sajgonkę jak krokieta. Grillujemy sajgonki ppod zamkniętym grillem aż staną się złociste

Kuchnia w oparach
Szparagi z grilla 250

grilla z szynką parmeńską nie tylko wyglądają cudnie, ale i tak smakują.  Bardzo lubię zielone szparagi... Mam więc z nimi sporo ciekawych przepisów. Jeśli jednak zabieramy się za grillowanie, to tym razem polecę jakiś przepis na danie do przygotowania w plenerze. A będzie to karkówka z grilla . Zapraszam

AniaGotuje.pl
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 261

grilla: skrzydełka w miodzie z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską i pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Domowy hamburger 215

mieszamy z przyprawami: gorczycą, pieprzem, solą, kolendrą, imbirem, czosnkiem oraz ćwiartką startej cebuli. Dodajemy zimny rosół i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotlety i smażymy je na patelni grillowej. Pod koniec grillujemy przekrojone bułki po stronie wewnętrznej lub podpiekamy je w piekarniku. Sos: łączymy ze sobą majonez i ketchup. Na suchej patelni podsmażamy boczek na delikatny brąz. Dół bułki smarujemy sosem

Pysznie & Pięknie
Soczysta karkówka z grilla 3443

Świetny i super prosty przepis na soczystą karkówkę z grilla . Idealnie dobrane składniki marynaty oraz cienko pokrojone mięso to klucz do sukcesu i gwarancja najlepszego smaku grillowanej karkówki.  Sezon grillowy zaczynamy najpóźniej w maju, gdy wszystko pięknie kwitnie. Nie ma nic przyjemniejszego niż rodzinny grill na świeżym powietrzu, prawda

AniaGotuje.pl
Tofu,Twój nowy przyjaciel w menu 179

witaminy z grupy B 0,09 mg Na talerzu Tofu nie ma zapachu i przejmuje zapach tego co jeszcze mamy na przykład na patelni. Można je gotować, smażyć, grillować. Zwykle kroi się je w kostkę (centymetr na centymetr) lub na grilla wzdłuż, by mieć ala kotlet. Nie bójcie się smażyć tofu. Będzie chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku! Porada

Fleksitarianizm.pl
Tarta ze szparagami, kurczakiem i porem 219

Piękny, długi weekend minął zostawiając w głowach dymny zapach węgli i brykietów, żarzących się pod grillowanymi, majówkowymi pysznościami. Ale wciąż Maj! I wciąż ciepły, słoneczny, pachnący mieszanką bzów z konwaliami...i cały czas pełen zielonych i smukłych szparagów :) Z okazji krótkiego sezonu na te warzywka w kolorze nadziei pędzę szybko podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę pełną zieloności

Kuchnia w Słońcu Skąpana