stąd tacosy z kurczakiem i awokado. Przymknęłam oko na składy i użyłam gotowych tortilli, ale myślę że spokojnie można przygotować podobne od podstaw. Oprócz awokado na promocji kupiłam także granat (1,99zł/szt), szpinak, jabłka i banany, reszta produktów obliczona jest wg standardowych cen. Nie przedłużając, przejdźmy do posiłków z całego tygodnia oraz do najważniejszego, czyli podsumowania kosztów. kliknij(...)ciasto z batata Obiad: kaszotto meksykańskie z kurczakiem, fasolą i kukurydzą Deser: banan Kolacja: ostatnia porcja zupy z poprzednich dni Dzień czwarty : Śniadanie: kokosowy omlet z granatem i polewą czekoladową II Śniadanie: kawałek ciasta z batata Obiad: druga porcja kaszotto z poprzedniego dnia Deser: koktajl owocowy Kolacja: zupa z soczewicy Dzień piąty : Śniadanie
Powiedz dietom niesłoneczek ryżowych. Mango curd jest niebiańskie. Jak będzie tak wyjadać jak ja to obawiam się że nie wystarczy wam do ciasteczek. Do tego pyszny i prosty krem czekoladowy i granat. 1 opakowanie wafle ryżowe w czekoladzie deserowej 1/2 mango 1/2 granatu krem czekoladowy: 125 ml śmietany kremówki 30 % 50 g czekolady deserowej mango curd: 1 mango 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
wesoła kuchniadań zarówno wytrawnych, jak i słodkich. Wykorzystałam go do jesiennej owsianki, o pięknym pomarańczowym kolorze i nucie cynamonu. Podałam ją w towarzystwie orzechów nerkowca, pestek dyni i ziaren granatu, który ciekawie przełamał smak całości. To było pyszne przywitanie poranka. Owsianka smakuje także dobrze na zimno, więc możesz ją zabrać do szkoły lub pracy. Składniki na 1 porcję: 1 szklanka(...)roślinne (np. sojowe)* 5 łyżek płatków owsianych (50g) 1/2 łyżeczki cynamonu 50g puree dyniowego lub kawałek dyni 1/2 łyżki miodu lub więcej Do podania: kilka orzechów nerkowca , pestki dyni granat *w wersji bez laktozy użyj napoju roślinnego lub mleka bez laktozy Przygotowanie: Mleko zagotować. Dodać do niego puree z dyni i wymieszać. Jeżeli nie masz
Fabryka pomysłówwody - 1/4 małej dyni hokkaido - 3 łyżki mąki z amarantusa - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy Przepis tutaj - olej kokosowy do posmarowania patelni - masło orzechowe 100% - granat Przygotowanie : Nasiona chia mielimy w młynku. Zalewamy 6 łyżkami wody i odstawiamy na 15 minut Po tym czasie dodajemy dynię, obraną i po tartą na tarce na dużych oczkach, mąkę(...)mieszamy, najlepiej i najłatwiej będzie ręką. Formujemy niewielkie placuszki i smażymy do zarumienienia z obydwu stron na patelni z odrobiną oleju kokosowego. Smarujemy masłem orzechowym a na górę układamy granat
Szkrab Je SamSmoothie : mango, 130 ml soku marchwiowego, 10 g startego imbiru, sok z 1/2 pomarańczy, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 70 ml mleka migdałowego, dodatki : 50 g pestek dyni, owoc granatu, mięta, Do mleka dodać miód i wymieszać. Dosypać chia i odstawić na co najmniej 15 minut. Mango obrać, wyciąć pestkę. Pokroić. Mleko migdałowe, sok marchwiowy, imbir, sok i skórkę(...)pomarańczy oraz mango zmiksować na gładką masę. Smoothie przelać do miseczek, dodać chia, lekko wymieszać. Posypać pestkami dyni, pestkami granatu i liśćmi mięty
królestwo garówchia 2 mango 250 ml świeżego soku marchwiowego Cymes 20 g startego imbiru 1 pomarańcza Dodatki do smoothie z sokiem marchwiowym i mango 100 pestek dyni 2 świeże owoce granatu 1 pęczek mięty Przepis na smoothie z sokiem marchwiowym i mango 400 ml mleka migdałowego wymieszać z miodem. Dodać cha i odstawić na 15 minut. Mongo wypestkować, obrać(...)marchwiowym. Dodać imbir, świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy i skórkę startą z pomarańczy. Ponownie zblendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać namoczone chia i przelać do miseczek. Udekorować pestkami dyni, nasionami granatu i listkami mięty. Smoothie z sokiem marchwiowym i mango
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakremowa pasta z ciecierzycy i oczywiście tahina motabal, to pasta z pieczonego bakłażana z tahiną i przyprawami mohammara, to lekko pikantna pasta pomidorowo-paprykowa, z orzechami, melasą z granatów i przyprawami i tahiną tahina, to salsa tahina z ziołami i warzywami Śniadania W menu znajdziecie też śniadania, które są serwowane przez cały dzień: Tahina shaksuka, to jajka oraz qawarma – czyli(...)słodka chałka i kawa z piasku. Napoje i lemoniady Tutejsze lemoniady zostały zaprojektowane przez Macieja, przyjaciela Tahiny, który ma akademię barmańską. lemoniada różana – lekka i zaskakująca z musem z granatów, porzeczek i wody różanej. Sama lemoniada jest ucztą dla fanów wody różanej z nutką kardamonu. kawowa fiesta – lemoniada gazowana z kawą, kardamonem i chilli herbata arabska – czarna mocna
Kulinarne przygody Gatitymakaronu 300 g brokuła podzielonego na różyczki pół małej czerwonej cebulki, drobno posiekanej 10 suszonych pomidorów, pokrojone na kawałki 6 łyżek płatków migdałowych, uprażonych na złoto 6 łyżek pestek granatu czubata łyżka posiekanej natki pietruszki ser feta sos: 5 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny pół ząbka czosnku pół łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku(...)przelewamy zimna wodą. Brokuła gotujemy do miękkości, hartujemy zimnej wodzie. Odsączamy. Składniki sosu mieszamy w miseczce. Do dużej miski wkładamy kus kus, brokuły, cebulę, pomidory, pestki granatu oraz natkę pietruszki i fetę. Całość polewamy sosem. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi
Dzieje kuchennej Wiewiórypieczenia 450 g mrożonego szpinaku (wcześniej rozmrożonego) Krem: ok. 200 ml śmietanki 30 % 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 1 opakowanie śmietan-fix Dodatkowo: pestki granatu Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i odłożyć do miseczki. W dużej misce zmiksować całe jajka z cukrem na puszystą jasną masę. Nie przestając miksować cienką strużką wlać olej. Następnie(...)serek mascarpone a na końcu śmietan fix. Wierzch ciasta odkroić i pokruszyć do miseczki. Na spód wyłożyć krem, przykryć go pokruszonym wierzchem a na górze rozsypać ziarenka granatu. Przed podanie schładzać minimum kilka godzin, a najlepiej całą
Simply Foodsałaty – 70-100 g sera paneer – 1 łyżka pasty Patak’s Mild Curry – 1/3 szklanki ugotowanej kaszy quinoa (komosy ryżowej) – 1/3 szklanki pestek granatu – 1/4 czerwonej cebuli – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka musztardy dijon – sok z całej limonki – cząstki limonki do dekoracji Przygotowanie(...)patelni na niewielkiej ilości oliwie, aż zezłoci się z każdej strony. Na talerzu połóż szpinak lub sałatę, dodaj ugotowaną kaszę quinoa, cebulę, podsmażony ser paneer i pestki z granata. Całość polej przygotowanym sosem i podawaj. SMACZNEGO! Jeśli nie znacie jeszcze produktów Patak’s, zrobiłam dla Was krótkie intro. Na zdjęciach zobaczycie dużą część z nich. Na wszystkich produktach znajdziecie
nietylkopasta.plsobą łączę w różnych daniach. Dziś polecam taka pyszną sałateczkę, do przygotowania w kilka chwil. Składniki: 1 ser camembert naturalny 2 figi garść rukoli 1/3 granata szklanka malin miód płynny ew. szczypta mielonej chili Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę. Camembert kroimy w trójkąciki, figi w plastry. Na talerzu wykładamy na zmianę camembert i plastry figi, na wierzch(...)wrzucamy ziarna granata. Maliny blendujemy, jeśli jest potrzeba dosładzamy miodem, ew. możemy doprawić chili, jeśli chcemy uzyskać ciekawy posmak
Z Majeczką w kuchniSkładniki - proporcje dla 6 - 8 osób 6 małych ogórków 4-5 dojrzałych mięsistych pomidorów 1 mała czerwona papryka ( dość często zastępujemy ją papryczką chili ) 1 mała żółta papryka 1 granat kilka liści sałaty garść świeżo posiekanej natki pietruszki lub kolendry 1-2 łyżki świeżego soku z cytryny pół łyżeczki soli morskiej (świetna jest Maldon Sea salt ) Dressing(...)przekrawam na pół, usuwam miąższ z pestkami, a resztę siekam na małe kawałki. Z papryki usuwam gniazda nasienne i białe części i także kroję w drobną kostkę. Z owocu granatu wyłuskuję ziarenka, a liście sałaty rozrywam na małe kawałki. Wszystkie składniki mieszam w dużej misce, dodaję natkę, skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam do smaku solą. Odstawiam do lodówki
Cztery Fajerypapryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty melasa z granatu lub aromatyzowana oliwa lub ulubiony dressing sól i pieprz do smaku Sałatka z cukinii i koziego sera - przygotowanie Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę, cukinię i marchewkę pokroić na bardzo cienkie(...)szerokim ostrzem (jak na zdjęciu poniżej) Rzodkiewkę pokroić w kostkę, liście mięty posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać pokrojony w kostkę ser i przyprawić aromatyzowaną oliwą, melasą z granatów lub ulubionym dressingiem. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important
Cztery Fajerywcale nim nie smakuje. Soczyste owoce i niezbyt słodki krem nadają ciastu bardzo przyjemnego lekkiego i odświeżającego smaku. Do tego ciasta poza sezonem zamiast malin lub poziomek dobrze pasuje granat, który dodatkowo daje ciastu chrupiący element. Po zjedzeniu tego ciasta nie czujemy się ociężali i przesłodzeni, gdyż jego słodycz jest umiarkowana. Mam nadzieję, że znacie to ciasto, a jeśli(...)poukładać maliny i borówki. Owoce można dodać również do kremu, ale ciasto będzie wtedy do szybkiego zjedzenia, gdyż owoce w kremie dość szybko kwaśnieją. Zamiast malin można użyć pestek granatu. Ciasto wstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki. Krem do ciasta leśny mech: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce
Kuchcik gotujeminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 melon miodowy 1 opakowanie sera mozzarella mini Galbani Mix żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych Sos balsamiczny 2 łyżki pestek granatu (do dekoracji) Bazylia (do dekoracji) Sposób przygotowania: Melona przekrawamy na pół (wzdłuż) i wydrążamy najpierw pestki, a następnie łyżeczką do owoców (lub metalową, półokrągłą miarką) wydrążamy owoce tworząc półkule(...)owoców dodajemy odcedzone kulki mini mozzarelli oraz pokrojone pomidorki. Całość przekładamy z powrotem do miseczek z melona i polewamy sosem balsamicznym, a następnie dekorujemy pestkami granatu i bazylią
Kuchnia w czekoladzie