granat - 3120 przepisów (strona:66/208)

Coleslaw z białej kapusty z granatem 67

Coleslaw z granatem i jabłkiem to pyszny dodatek do obiadu. Wielka garść witamin w jednej misce smakuje wyśmienicie! Artykuł Coleslaw z białej kapusty z granatem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Mandarynki na święta 73

zapraszam do mojego działu Dla Dzieci . Lubicie Boże Narodzenie? Myślicie już o świętach? A może czujecie już klimat świąt? PRZEPIS NA MANDARYNKI NA ŚWIĘTA Składniki: kilka mandarynek ziarna owocu granatu Jak zrobić mandarynki na święta: Mandarynki myjemy, obieramy, dzielimy na cząstki. Na talerzu układamy w rzędach cząstki mandarynek jedna przy drugiej w rzędach, tak by utworzyły choinkę. Dekorujemy pestkami granatu

Dorota Smakuje
SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ, RUKOLĄ, MOZZARELLĄ, GRANATEM I MIĘTĄ 73

Kolorowa, prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na początek wiosny. Pyszna i pełna witamin ! Zapraszam do skorzystania z przepisu! Przygotowanie : 20 min. Porcja dla 4 osób : ● ½ owocu granatu ● 100 g rukoli ● 3 pomarańcze ● 4 gałązek mięty ● ½ cytryny ● 300 g mozarelli ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● kilka płatków parmezanu lub pecorino   Przygotowanie : Pomarańcze obierz, oddzielając od miąższu białą(...)część skórki. Z granatu wyjmij pestki. Z cytryny wyciśnij sok. Listki mięty drobno posiekaj. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój na plasterki. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Umytą i osuszoną rukolę umieść w misce (lub w czterech miseczkach) dodaj pozostałe składniki sałatki, delikatnie wymieszaj z winegretem z oliwy i soku z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Udekoruj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kruche babeczki z nadzieniem czekoladowym 167

oraz 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka) 3 płaskie łyżki cukru 3/4 l mleka 60 g ciemnej czekolady, dałam gorzką wiórki kokosowe posiekane prażone orzechy laskowe pestki granatu wiśnie z nalewki Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić(...)dokładnie wymieszać aby czekolada sie rozpuściła. Budyń przestudzić i letnim nadziać babeczki, ja nakładałam po prostu łyżeczką. Wierzch udekorować dowolnie. U mnie część babeczek jest z wiórkami kokosowymi i granatem a częsć z prażonymi orzechami i wisienką z nalewki. Posiadam foremki do babeczek o średnicy 6 i 8 cm więc część jest większych a część mniejszych, w sumie wyszło

Monia miesza i gotuje
Sernik z marakują 115

żółtka 3 jajka 120g cukru 200 ml śmietany 30% pulpa z 12 marakui (ok. 150g) 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki 2 tabliczki czekolady (200g) 1/2 granata dodatkowo 100g białej czekolady na polewę, 1 łyżka śmietany 30% Możecie w tym przepisie wykorzystać zwykły biały ser. Trzeba go 3 razy przepuścić przez maszynkę do mielenia. Sernik z marakują przepis(...)niej 1 łyżkę śmietany i mieszamy. Tak przygotowaną polewą dekorujemy z wierzchu sernik. Wkładamy go na minumum 6 godzin do lodówki. Sernik z marakują przed podaniem dekorujemy owocami granatu. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CEVICHE Z DORSZEM I BANANAMI 101

ości) ● 6 limonek ● 1 pęczek zielonej cebulki ● 2 ząbki czosnku ● 1 mała papryczka ● 1 pęczek świeżej kolendry ● 200 ml mleczka kokosowego ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 owoc granatu ● sól, pieprz   Przygotowanie: Wyciśnij sok z limonek, odstaw. Drobno poszatkuj cebulkę, czosnek i papryczkę, wrzuć do miski. Wlej sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Domieszaj drobno posiekaną kolendrę, uprzednio(...)folią żywnościową odstaw do lodówki na 4 godziny. Wyjmij kawałeczki dorsza z marynaty, dodaj mleczko kokosowe, oliwę z oliwek, i połowę marynaty. Banany obierz i pokrój w talarki. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij ziarenka. Delikatnie wymieszaj oba owoce i dodaj do ceviche. Posyp resztą posiekanej kolendry i odstaw na 30 minut do lodówki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z czerwonej kapusty i rzepy 141

mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Surówka Składniki na surówkę z czerwonej kapusty i rzepy. 20 dkg czerwonej kapusty 15 dkg białej rzepy 1/2 owocu granatu mały pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka miodu 10 sztuk orzechów pekan 5 dkg marchewki 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżka oleju słonecznikowego 2 łyżki soku pomarańczowego szczypta pieprzu Jak zrobić(...)zetrzeć ją na szatkownicy. Rzepę obrać i pokroić w cienkie paseczki. W taki sam sposób przygotować marchew. Orzechy pekan grubo posiekać, natkę pietruszki posiekać drobno, a z owocu granatu wyjąć ziarna. W kubeczku wymieszać sól wraz z sokiem z pomarańczy, miodem, szczyptą pieprzu oraz olejem słonecznikowym. Wszystkie składniki włożyć do miski, zalać sosem z kubeczka i delikatnie wymieszać. Surówka Warto

MeCooks
Sałatka z jarmużem, granatem i fetą 222

klimat świąteczny. W Szwecji sałatki z jarmużem są bardzo popularne jako dodatek do dań świątecznych. Polecam spróbować! Składniki: 200g jarmużu Kilka liści fioletowej kapusty pekińskiej (lub dowolnej innej) 1 granat 150g fety 1/2 szklanki orzechów pekan *można użyć innych ulubionych orzechów 12 szklanki rodzynek 3 pomarańcze 1/2 czerwonej cebuli Sos: 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki(...)podzielić na mniejsze części  Czerwoną cebule pokroić w drobną kostkę. Składniki na sos wymieszać w szklance.  Sałatkę wymieszać z sosem a następnie posypań rozdrobnioną fetą, granatem, rodzynkami i orzechami pekan

Mohiella
Pieczone bataty z jarmużową kruszonką i sałatką z kurczaka 86

łyżki oliwy – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Składniki na sałatkę z kurczaka: – 200g szpinaku baby – 200g pieczonej lub smażonej piersi z kurczaka z solą i pieprzem – pestki z 1 granatu – 40g parmezanu Składniki na dressing do sałatki: – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka musztardy – 1 łyżka miodu – sok z 1/4 cytryny SAŁATKA Z KURCZAKA: W misce łączymy pokrojonego na kawałki kurczaka(...)szpinakiem i 25g parmezanu. Składniki dressingu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i pozostałym parmezanem. BATATY: Bataty myjemy, osuszamy i kroimy w połówki lub plastry. Natłuszczamy 1 łyżką oliwy za pomocą pędzelka, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do miękkości ok. 30-40 minut

Be Fit Be Strong
KREM Z DYNI Z KOLENDRĄ I GRANATEM 121

Sezonowy, rozgrzewający, dbający o naszą odporność. Taki właśnie jest nasz KREM Z DYNI! Z dodatkiem kolendry i granatu tworzy zestaw idealny! Artykuł KREM Z DYNI Z KOLENDRĄ I GRANATEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Hummus z jagnięciną 127

ząbki czosnku sól Na jagnięcinę: 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 100g mielonej jagnięciny 0,5 łyżeczki libańskiej mieszanki 7 przypraw sól, pieprz oliwa do smażenia Do przybrania: ziarenka granatu orzeszki pinii natka pietruszki Przygotowanie:  Przygotowanie hummusu: Ciecierzycę odsączyć i opłukać. Przełożyć do miksera, dodać 2 łyżki tahiny, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie(...)mieszać od czasu do czasu. Przygotowanie dania: Hummus przełożyć na talerz lub niezbyt głęboką miseczkę, w środku zrobić niewielkie zagłębienie i nałożyć przesmażoną jagnięcinę. Hummus z jagnięciną przybrać pestkami granatu, posiekaną natkę pietruszki i uprażonymi orzeszkami pinii. natychmiast podawać z arabskim chlebkiem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pudding chia z owocami 116

pyszny i zdrowy deser. Świetnie się sprawdzi również jako drugie śniadanie do prac. Składniki: 6 łyżek nasion chia 700 ml mleka miód/cuker puder kilka herbatników 1 banan 1/2 granatu Wykonanie: Do miski przelewam mleko, wsypuję nasiona chia i dodaję miodu do smaku, mieszam. Odkładam do lodówki na całą noc. Następnego dnia herbatniki łamię na mniejsze kawałki, banana kroję(...)paseczki. Do pucharków wsypuję trochę herbatników, pudding chia, herbatniki i ostatnia warstwa puddingu. Na wierzch układam po kilka plasterków banana i posypuję ziarnami granatu. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka ze szpinakiem na świąteczny stół 134

przeciążonego ciężkostrawnymi daniami. Efektowna sałatka ze szpinakiem to doskonała propozycja na świąteczny stół. Sprawdź przepis na Sałatka prawie grecka Składniki 300 g. świeżego szpinaku 2 piersi z kurczaka owoc granatu zioła prowansalskie i czosnek granulowany – do kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego odrobina soku z cytryny sól i pieprz Sałatka ze szpinakiem na świąteczny stół(...)przepis Kurczaka zamarynować w czosnku i ziołach, odstawić na minimum 2 godziny do lodówki, pokroić, usmażyć i wystudzić Szpinak opłukać, umieścić w salaterce, dodać kurczaka, a następnie owoc granatu Z octu winnego, oliwy, soku z cytryny i przypraw zrobić dressing, wszystko dokładnie wymieszać, sałatkę podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego! Artykuł Sałatka ze szpinakiem na świąteczny stół pochodzi z serwisu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone bataty z jarmużową kruszonką i sałatką z kurczaka 93

czosnku – sól, pieprz Składniki na sałatkę z kurczaka: – 200g szpinaku baby – 200g pieczonej lub smażonej piersi z kurczaka z solą i pieprzem – pestki z 1 granatu – 40g parmezanu Składniki na dressing do sałatki: – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka musztardy – 1 łyżka miodu – sok z 1/4 cytryny SAŁATKA Z KURCZAKA: W misce(...)łączymy pokrojonego na kawałki kurczaka ze szpinakiem i 25g parmezanu. Składniki dressingu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i pozostałym parmezanem. BATATY: Bataty myjemy, osuszamy i kroimy w połówki lub plastry. Natłuszczamy 1 łyżką oliwy za pomocą pędzelka, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Be Fit Be Strong