Składniki: ? 400 g wątróbki drobiowej ? 2 łyżki mąki ? sól, pieprz do smaku ? mix sałat z rukolą ? 1/2 opakowania śliwek mrożonych ? 200 ml czerwonego wina ? 4 łyżki cukru ? 1 granat ? 5 łyżek płatków migdałowych Wykonanie: ? Uprażyć płatki migdałowe na suchej patelni na złoty kolor. ? Na patelnię wsypać cukier, gdy zacznie się karmelizować dodać sliwki, wino i dusić ok. 20 minut. ? Na talerzu ułożyć mix sałat. ? Wątróbkę oprószoną mąką usmażyć na oleju, posypać solą i pieprzem. ? Usmażoną wątróbkę ułożyć na s...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...