soku z budyniami i mieszamy aby się nie przypaliło ,jak jest gęsty to wylewamy na krakersy . Teraz śmietanę 36 procentową ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru ,ale wcześniej czerwoną galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu jak galaretka tężeje wlewamy do śmietany ,mieszamy łyżką, śmietany ma być 500ml . Kolejna czynność to nakładamy dowolne owoce ,ja miałam banany i zalewamy galaretką dowolny kolor
Moje Wyrobyłyżeczki skórka z cytryny 1 łyżeczka sok z cytryny do smaku ew. odrobina cukru Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy mleka 1,5 szklanki (375 ml ) + 2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody ( 125 ml ) śmietana 30% 200 ml Blacha 18 X 28 lub 21 X 25 cm. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad(...)zetrzeć na tarce jarzynowej jedno ciemne ciasto z zamrażalnika. Piec w 190 C około 40 min. Identycznie zrobić z drugą połową ciast a jasnego, ciemnego i jabłek. Wystudzić. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Mleko osłodzić i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wlać rozpuszczoną galaretkę. Mieszać do połączenia się składników. Wystudzić do temperatury pokojowej, często mieszając. Schłodzoną kremówkę
Smaczne mojepodniebienia. Sprawdźcie sami! PRZEPIS NA CIASTO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Składniki MASA 500 ml śmietany 30% 300 g jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny 4 łyżki cukru pudru MUS TRUSKAWKOWY 2 galaretki truskawkowe 600 g truskawek DODATKOWO paczka herbatników Wykonanie Żelatynę rozpuścić w 120 ml wody, odstawić do przestygnięcia. Blaszkę 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć(...)ubić z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać po łyżce jogurtu naturalnego. Pod koniec ubijania wlać płynną żelatynę. Gotową masę rozprowadzić na herbatnikach. Wstawić do lodówki do stężenia. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 500 ml wrzątku, zostawić do przestygnięcia. Truskawki zblendować na mus, dodać do przestygniętej galaretki. Mus truskawkowy wyłożyć na masę. Całość wstawić do lodówki do stężenia
Alle Dobre!pierwsza połowa masy jak wyłożymy nakładamy to drugie ciasto można znów posmarowac powidłami ale nie koniecznie i znów druga warstwa masy na to owoce ja miałam brzoskwinie i zalać galaretką. potrzebne składniki dokupić to owoce i 3 galaretki które rozpuszczamy tak jak pisze na opakowaniu ,poniżej link do ciasta i fotka ciasta które piekłam dodatkowo z galaretką
Moje Wyrobywiedziałam, że się nie zawiodę. Przy tym serowym przekładańcu potrzebujecie kilka godzin czasu tylko dla niego:) Ale smak wszystko Wam wynagrodzi: delikatne blaty serniczka wiedeńskiego zespolone warstwą pomarańczowej galaretki, wzmocnione biszkoptami i osłodzone warstwami czekoladowego kremu..Poezja, sernikowa poezja… Przepis z oryginału lekko zmodyfikowałam ( użyte mniejsze ilości składników) , ale wychodzi standardowa blacha: 25 x 36 cm. Składniki na serniki(...)masła 1 łyżka kremu czekoladowego lub 1 łyżka kakao Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając łyżkę kremu czekoladowego lub kakao. Dodatki: 2 galaretki pomarańczowe rozrobione na 600 ml gorącej wody opakowanie okrągłych biszkoptów Lukier: 300 g cukru pudru 4 łyżki przegotowanej wody ( * lub więcej: lukier ma być gęsty i błyszczący) kilka kropel soku
Domowe ciastaZapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto lolita, które z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi ciast bez pieczenia i nie tylko. PRZEPIS NA CIASTO LOLITA BEZ PIECZENIA Składniki 1 galaretka truskawkowa 2x 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny paczka herbatników 250 g 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 1 opakowanie płatków czekoladowych Wykonanie Blaszkę(...)wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy na nim warstwę herbatników. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 150 ml wrzątku. Odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę (500 ml) ubijamy na puch. Ciągle ubijając, wlewamy wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Na herbatniki wykładamy gotową masę truskawkową. Wierzch masy wykładamy herbatnikami. Ciasto wstawiamy do lodówki, by masa stężała. Kiedy masa stężeje, ciasto wyciągamy z lodówki
Alle Dobre!smaczny! Kto ma ochotę na ciasto oreo bez pieczenia ? Zapraszam do zapoznania się z przepisem! PRZEPIS NA CIASTO OREO Składniki 200 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 1 galaretka krystaliczna 2 łyżeczki cukru pudru 2 opakowana ciasteczek oreo 1 paczka ciemnych herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 350 ml wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy(...)dodatkiem cukru pudru. Następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone. Do powstałej masy, ciągle miksując, wlewamy schłodzoną, ale płynną galaretkę. Do masy dodajemy paczkę pokruszonych ciasteczek oreo. Blaszkę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy warstwę ciemnych herbatników. Na herbatniki wykładamy masę z kawałkami ciasteczek oreo. Wierzch masy ładnie wyrównujemy i układamy na niej
Przepiski.plProsty przepis na orzeźwiające ciasto z jabłkami bez pieczenia, które zachwyci każdego. Składniki 50g masła lub margaryny 5 budyni waniliowych 2l mleka 2 paczki herbatników 2.5kg jabłek 4 galaretki truskawkowe Przygotowanie Jabłka obieramy i kroimy, podsmażamy. Jak jabłka będą miękkie dodaję galaretkę. W międzyczasie wykładam herbatniki na spód blachy, na to gorącą masę z jabłkami i galaretką. Następna warstwa
Wasze PrzepisyOpcjonalnie 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie 1 duży słoik dowolnego dżemu 400 ml śmietanki minimum 30 % 150 gramów serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo 1 galaretka krystaliczna owoce do dekoracji Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 10 minut. Ciasto powinno być dość(...)blaszki do pieczenia tortów, ( jeżeli posiadamy odpowiednią średnicę ) ja użyłam regulowanego rantu który używam do pieczenia biszkoptów. Tak przygotowany torcik dekorujemy owocami i wierzch polewamy lekko gęstniejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego schłodzenia najlepiej na noc. Smacznego
Andzia Pichciktóre będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy, a także świetnym poczęstunkiem dla gości. PRZEPIS NA CIASTO PROSCIUTTO Składniki 800 g sera twarogowego z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki przeźroczyste 100 g cukru pudru ok. 40 herbatników czekolada mleczna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretki przeźroczyste rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, odstawiamy do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem(...)cukru pudru. Następnie stopniowo dodajemy ser z wiaderka, łyżka po łyżce. Pod koniec ubijania wlewamy zimną, ale nie stężałą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy połowę masy, a na nią drugą warstwę herbatników. Na herbatniki rozsmarowujemy pozostałą masę. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie posypujemy startą
Przepiski.plsmaczny poczęstunek dla gości. Z czystym sumieniem polecam Wam ten deser! PRZEPIS NA KAKAOWY PUCH BEZ PIECZENIA Składniki 1 kg sera twarogowego z wiaderka 250 g śmietany kremówki 2 galaretki przeźroczyste 3 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 500 ml wody 120 g herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretki rozpuścić w 500 ml wody i odstawić(...)pieczenia, a następnie ułożyć na niej warstwę herbatników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, kakao, oraz ser, łyżka po łyżce. Do ubitej masy powoli wlać galaretkę, ciągle ubijając na małych obrotach, do połączenia składników. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Odstawić do lodówki na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kakaowy Puch Bez Pieczenia pochodzi z serwisu
Przepiski.plokoło 100-150 ml) skórka otarta z 6 cytryn (najlepiej używać niewoskowanych i niepryskanych cytryn ekologicznych np. z Lidla) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej kilka kropel olejku cytrynowego 5 jajek Galaretka cytrynowa (ewentualnie): 1 cytryna (może być ta bez skórki) 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru 1 szklanka wrzątku Cytryny wyszorować i sparzyć. Wszystkie składniki na sernik mieszamy razem. Do miski(...)termoobiegu. Jak już sernik się upiecze. Zostawić w lekko uchylonym piekarnika do całkowitego ostudzenia. Następnie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Podczas gdy sernik jest w lodówce przygotować galaretkę. We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać cukier, dokładnie wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Cytrynę wyszorowaną i sparzoną (lub tą która nam została bez skórki) pokroić na cienkie plasterki. Plasterki poukładać
moj przepis nawysmarowania formy Krem migdałowy: 25 gr mąki ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru 200 ml mleka ryżowego lub zwykłego Krem porzeczkowy: 500 gr mascarpone 200 ml galaretki z czarnej porzeczki lub przetartego przez sitko dżemu z czarnej porzeczki ** barwnik czerwony listki mięty do dekoracji Przygotować ciasto: Wysmarować masłem i oprószyć mąką kukurydzianą, strzepnąć nadmiar mąki. Do misy miksera(...)całkowitego ostudzenia. Przełożyć do rękawa cukierniczego, schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Przygotować krem porzeczkowy: W misie miksera umieścić mascarpone, krótko zmiksować, tak aby masa była jednolita, dodawać powoli galaretkę porzeczkową, cały czas miksując, dodać barwnik, zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie 1 M Wiltona), schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Wykonanie: Wydrążone babeczki położyć
moj przepis naserka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru ziarna z laski wanilii dekoracje: praliny czekoladowe 70 g kremu krówkowego ciastka kruche kwiatki galaretki malinowe serca kakao do posypania ciasto kruche: Mąkę przesiewam do miski, dodaję pokrojone masło, sól, cukier, jajko, migdały zmielone. Ciasto zagniatam malakserem. Formuję kulkę i wstawiam do lodówki na godzinę. Dzielę(...)Ubijam na sztywno. Na upieczony kruchy blat wyciskam krem za pomocą szprycy. Łyżeczką polewam krem krówkowy. Przykładam drugi blat i dekoruję reszta kremu śmietankowego i krówkowego. Dekoruję pralinami, galaretkami malinowymi, ciastkami, posypuję kakao. Galaretki malinowe: 200 g malin mrożonych podgrzewam w rondelku, dolewam 50 ml wody. Przecedzam przez sitko. Żelatynę dwie łyżeczki płaskie zalewam łyżka zimnej wody
wesoła kuchnia