galaretka - 14130 przepisów (strona:447/942)

Deser jak żółty ser 100

dziecinnie łatwym do zrobienia deserem na pewno ci się to uda. :) 400 gramów jogurtu naturalnego 200 -250 ml pulpy z mango lub zmiksowanych wcześniej odsączonych z syropu brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka gorącej przegotowanej wody Galaretki zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać. Do miski przełożyć jogurt, pulpę z mango lub zmiksowane brzoskwinie w przypadku brzoskwiń można dodać szczyptę kurkumy(...)uzyskać mocniejszy kolor. Wlać wystudzone ale płynne galaretki i dokładnie wymieszać lub zmiksować blenderem. Przelać do małej tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Można też użyć na przykład .tzw. keksówki lub  miseczki. Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. Gdy deser stężeje wyciągamy z formy i przy pomocy łyżeczki  ( najlepsza taka do wycinania kulek z owoców ale zwykłą

Andzia Pichci
Puchowa chmurka 67

Ciasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję. Składniki 0,5 kg twarogu z wiaderka 2 śnieżki 2 galaretki 0,5 l wody herbatniki 2 łyżki cukru pudru 0,5 l mleka Przygotowanie Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem dodajemy śnieżki(...)mieszamy, wlewamy tężejące galaretki wymieszać. Na mała blachę wyłożyć herbatniki wylać masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Autor przepisu: Anita Jankowska Artykuł Puchowa chmurka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto księżniczka z borówkami -w sam raz na karnawał 92

składniki śmietana 36 procentowa 250 g 5 łyżek cukru pudru 50 dag sera białego z wiaderka lub w kostce 1./2 puszki masy krówkowej 1 paczka herbatników żelatyna 3 galaretki ciemne owoce przygotowanie 3 łyżki żelatyny zalać 5 łyżkami przegotowanej wody .Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać biały ser a potem żelatynę . masę wykładamy na na pierwszą połowę ciasta(...)potem kładziemy herbatniki ,herbatniki smarujemy masą korówkową na to druga połowa ciasta . Teraz rozpuszczamy galaretki wedle przepisu .A owoce kładziemy na ciasto ,jak galaretka będzie tężeć zalewamy owoce i ciasto dajemy do lodówki

Moje Wyroby
Ciasto Morze Czarne 117

malin. Mieszam energicznie, tak aby powstał gęsty kisiel. Masę po lekkim wystudzeniu wykładam na biszkopt. Biszkopt smaruję malinami. Masa biała, śmietankowa 500 ml śmietanki 30% 3/4 wrzątku (woda) 1 galaretka winogronowa (bezbarwna) Ta masa smakuje jak ptasie mleczko i jest przede wszystkim bardzo prosta w wykonaniu. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku, w 3/4 szklance wody. Studzę delikatnie. Następnie ubijam śmietanę kremówkę(...)jest już sztywna, bardzo cienkim strumieniem wlewam galaretkę. Miksuję do połączenia się składników. Krem śmietankowy wykładam na frużelinę malinową. Wykładam masę śmietankową na warstwę malin. Całość przykrywam chrupiącą bezą: 4 białka 200 g cukru szczypta soli Robię bezę. Białka ubijam na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, aby łatwo się ubiły. Następnie wsypuję cukier i jeszcze krótko miksuję do momentu

Ania gotuje
Cytrynowy sernik bez pieczenia na ciastkach 81

złość dawno nam przejdzie. Deser idealny dla tych, którzy nie lubią ciast ciężkich i dla tych ,którzy nie potrafią opanować się i ciągle sobie dokładają. Składniki : - 2 cytrynowe galaretki+ pól litra wody - ciasteczka maszynkowe  BRZEŚĆ , u mnie dwa opakowania -1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -pół szklanki cukru pudru -300 ml śmietanki 30 % i 36% Dodatkowo czekolada do starcia(...)ciasta o wymiarach mniej więcej 21 x 26 cm lub podobnej wyłóż folią spożywczą, zapobiegnie to ewentualnym przeciekom jeśli obręcz jest zdejmowana. Zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretki, wystudź je. Na dnie formy wyłóż ciastka przykrywając szczelnie dno. Zimną śmietankę ubij z cukrem pudrem, a   następnie dodaj pół sera twarogowego i zmiksuj. Po chwili wmiksuj drugą połowę. Wlej

Z Kuchni Do Kuchni
Ptasie mleczko 72

wedlowskim ptasim mleczku. Składniki Biszkopt: 4 jajka 100g cukru 2 szklanki mąki wrocławskiej 2 łyżki kartoflanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao Pianka: 1 litr kremówki 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe 2 szklanki wrzątku Polewa: 2 czekolady gorzkie 200g masła Przygotowanie Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż masa będzie szklista, dodawać po jednym żółtku(...)cały czas ubijać. Zmiejszyć obroty i dodać wymieszane produkty sypkie. Piec w 160 C 20 – 25 minut (zależy od piekarnika). Pianka: galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, dokładnie romieszać, ubić kremówkę i jak będzie zimna galaretka to wlewać ją po trochu do ubitej śmietany i cały czas ubijać. Wyłożyć na zimny biszkopt. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny

Wasze Przepisy
Ciasto Balladyna 117

miesięcy temu przykuło moją uwagę w Internecie. W końcu zrobiłam go na imprezę rodzinną i goście byli nim zachwyceni. Biszkopt, krem serowy z bitą śmietaną, kajmak i maliny z galaretką. W oryginale kajmak jest kakaowy jednak miałam problemy z jego kupnem więc zastąpiłam go masą krówkową. Przepis, z którego korzystałam został zrobiony na blaszkę o wymiarach 24/24, jednak ja zrobiłam(...)proszku 1 szt, cukier puder do smaku,  olejek waniliowy 1 łyżeczka, Dodatkowo: herbatniki maślane ok 400 g,  masa krówkowa 400 g,  maliny 400 g,  galaretka malinowa 3 szt, woda gorąca 4 szklanki, Sposób przygotowania: Jajka oddzielić białka od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier aż piana będzie sztywna i lśniąca

kulinarne odsłony pati
Ciasto „Afrodyta” 55

Afrodyta” to ciasto które nie tylko wspaniale wygląda, ale również świetnie smakuje. Z powodzeniem zaspokoi Twój apetyt na słodkie. Składniki Masa: śmietanka 30% 500 ml dwie cytrynowe galaretki śnieżka 1/2 szklanki cukru (ja daję cukier puder) kostka sera tłustego 250g Przygotowanie Piekę najprostsze ciasto biszkoptowe. Kroję na dwie części, spód/góra. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Odstawiamy(...)stężenia. Śmietankę ubijamy, dodajemy te galaretki, ser utarty z cukrem. Przekładamy ciasto. Wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym pocieramy zasmażonymi wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na 2 godz. Można podać z kawą. Autor przepisu: Joanna Kałużyńska Artykuł Ciasto „Afrodyta” pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
10 PRZEPISÓW NA PROSTE I SMACZNE DESERY 165

DESER "MALINOWA CHMURKA"-  przepis tutaj Na moim blogu znajdziecie przepis na ciasto  malinowa chmurka , więc Was na deserki inspirowane tym właśnie ciastem. Kruche, pokruszone ciastka, maliny, galaretka, śmietana, bezy i płatki migdałów. Deser, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem ale i wyglądem. Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) DESER BANOFFEE, CZYLI DESER Z MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI(...)deser z mascarpone, bezami i malinami. Wygląda efektownie, smakuje obłędnie, lekki jak chmurka a wykonany dosłownie w kilka chwil.  Idealny jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości ;) SZYBKI DESER- GALARETKA Z OWOCAMI-  przepis tutaj Galaretkę z owocami mogłabym zajadać bez końca. Ulubiony deser z dzieciństwa, a teraz to samo uwielbia moja córka

Zrób to smacznie
Sernik na zimno z owocami 93

Bajecznie prosty przepis na pyszny sernik na zimno z owocami i galaretką. Składniki: 2 serniki na zimno w proszku dowolne owoce tu borówki i maliny opakowanie biszkoptów 1l mleka galaretka smakowa Wykonanie: Serniki rozdrabniamy w 1l mleka blenderem lub mikserem. Na spód wykładamy biszkopty Nakładamy warstwę owoców Na owoce masę sernikową Dekorujemy owocami, galaretką i posypujemy wiórkami kokosowymi. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Budyniowiec z kajmakiem 70

pyszne ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Składniki: 2 litry mleka kostka masła 10 budyni 5 łyżek cukru Herbatniki u mnie 3 paczki Puszka kajmaku 2 galaretki Przygotowanie: Do garnka wlewam 1 i pół l mleka dodaje kostkę masła i cukier czekam aż się rozpuści. Pół mleka które zostało rozrabiam z budyniami i dodaje do garnka z gotującym(...)warstwę herbatników. Jak masa będzie gotowa to daje pół na herbatniki później kładę na nią herbatniki, masę kajmakową, herbatniki i znowu masę budyniową, a jak stężeje to 2 galaretki na wierzch z tym że 2 galaretki w 600 ml wody żeby była bardziej sztywna. Autor przepisu: Karolina Wójcik – Kołodziej Artykuł Budyniowiec z kajmakiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem 213

waniliowy lub śmietankowy bez cukru 150g wiórków kokosowych 250g masła w temperaturze pokojowej 300ml likieru advocaat w temperaturze pokojowej Krem truskawkowy: 200g mrożonych truskawek 2-3 łyżki wody 1 galaretka truskawkowa 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: trochę startej, gorzkiej czekolady do posypania ciasta Przygotujemy budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 500ml mleka, dodać(...)odstawić. Przygotujemy truskawkowy krem: 11. Do rondelka przełożyć truskawki, dodać 2-3 łyżki wody, postawić na ogniu i od czasu do czasu, mieszając, zagotować. 12. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę i zmiksować ręcznym blenderem na mus, galaretka ma się rozpuścić. Mus truskawkowy odstawić do ostudzenia. 13. Gdy mus będzie ostudzony, ale nie będzie jeszcze tężał, należy ubić śmietankę (Uwaga

Mała Cukierenka
Ciasto "Kora orzechowa" 133

wrzącej wody z sokiem. Gotujemy budyń, często mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy do niego wystudzony budyń. DODATKOWO: 2 paczki ciastek Delicje pomarańczowe 2 galaretki pomarańczowe 3 szklanki wody Odsączone brzoskwinie z 1 puszki 1/4 szkl. mocnego naparu z kawy 3 łyżki alkoholu, np. spirytusu ZŁOŻENIE CIASTA: Na biszkopt kokosowo-orzechowy wykładamy połowę kremu budyniowego(...)alkoholem i nasączamy delikatnie ciastka Delicje. Ciastka układamy na masę budyniową czekoladą do dołu (lekko wciskamy je w krem). Na ciastka wykładamy pozostałą część kremu. Przykrywamy plackiem kokosowo-orzechowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki. Układamy je na wierzchu placka. Zalewamy całość tężejąca galaretką i wkładamy do lodówki

psgotujemy
Kremowy sernik z musem pomarańczowym 119

jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus pomarańczowy: ok 300g obranych pomarańczy 200ml soku z pomarańczy 1 galaretka pomarańczowa       *** Blaszkę o wymiarach 26x26cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy spód z namoczonych w mleku herbatników *** *** Przygotowujemy masę serową: masło roztapiamy i odkładamy do przestudzenia. Żółtka(...)lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus pomarańczowy: pomarańcze obieramy ze skórki, pozbawiamy błonek i kroimy w kostkę. Sok pomarańczowy zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i mieszamy. Do galaretki przekładamy pomarańcza i wszystko razem blendujemy na gładki mus *** *** Mus odkładamy do wystudzenia, a gdy zacznie tężeć wylewamy go równomiernie na sernik. Całość wkładamy do lodówki

Blog z Apetytem
Miodownik z jabłkami - kuchnia podkarpacka 187

Miodownik z jabłkami - kuchnia podkarpacka Kruche placki miodowe, a pomiędzy nimi biszkopt, masa budyniowa i smażone jabłka z galaretką – oto przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Baryczy (gmina Domaradz) na wyszukane domowe słodkości. Ciasto jest miękkie, wilgotne i delikatne w smaku. Doskonale łączy smak ciasta na miodzie ze smażonymi jabłkami. Masa budyniowa przekładana na gorąco ma przyjemną konsystencję i doskonale zespala(...)pieczenia Masa budyniowa: 150 g cukru 2 cukry wanilinowe 500 ml mleka 125 g masła lub margaryny Masa jabłkowa: 1 i 1/2 kg jabłek (np. szara reneta) 2 galaretki o różnych kolorach Zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę i po kilku minutach zaczynamy dodawać cukier – łyżka po łyżce – cały czas miksując. Kiedy cukier

Trzeci talerz