galaretka - 14130 przepisów (strona:440/942)

Ciasto z matchą, budyniem mandarynkowym i kremem śmietanowo-galaretkowym 85

szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody 1 puszka mleczka kokosowego Składniki na krem śmietanowy:   500 ml śmietany kremówki 30% 2 galaretki zielone 600 ml przegotowanej gorącej wody 1 łyżeczka herbaty matcha 3 łyżki cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy   Blaszka tradycyjna duża     Wykonanie:    Jajka ubijamy(...)zgęstnieje i powstanie budyń. Odstawiamy na 10 minut do przestygnięcia.   Górną warstwę biszkoptu ścinamy, przekładamy do blaszki. Na wierzch wykładamy jeszcze lekko ciepły budyń, odstawiamy do zastygnięcia.   Galaretki rozpuszczamy w 600 ml przegotowanej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy matchę, wlewamy galaretkę i chwilę mieszamy.(Trzeba delikatnie ubijać

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną 61

Składniki: (szklanka 250 ml) Mąka pszenna szklanka Jajka 6 L Cukier szklanka  Proszek do pieczenia łyżeczka Śmietanka 30 % 400 ml Galaretka truskawkowa Truskawki do dekoracji opcjonalnie Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia. Białka ubijamy mikserem. Gdy zaczną się pienić wsypujemy cały cukier i ubijamy na sztywno. Kolejno dodajemy po jednym żółtku(...)czystą wilgotną ściereczkę w roladę. Jak to zrobić można zobaczyć w filmie poniżej. Odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Wlać przestudzoną, ale płynną galaretkę i chwilę zmiksować. Roladę rozwinąć odkleić papier do pieczenia.  Na środek biszkoptu wykładamy bitą śmietanę zostawiając wolne brzegi. Do środka możemy dodać pokrojone truskawki. Zwinąć w roladę wierz udekorować

Kulinarne przygody
Raffaello z musem malinowym 439

pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady 1 śmietan fix MUS MALINOWY 300 g malin 1 galaretka malinowa 250 ml gorącej wody DODATKOWO pralinki Raffaello (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka oddzielany od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy(...)papierem do pieczenia.  Ciasto pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie przekrawamy na dwa blaty. MUS MALINOWY Galaretkę malinową rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Mogą to być świeże lub mrożone maliny. Te mrożone, należy wcześniej rozmrozić.  Do musu malinowego

Przepiski.pl
Ciasto Balladyna 164

wrzątek wody – 80 ml   śmietana 30% – 250 ml   cukier puder – pół szklanki   Poza tym:   maliny – 450 g  galaretki malinowe – 2 saszetki   kajmak – 400 g  gorąca woda – 700 ml   herbatniki maślane – 250 g   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Balladyna(...)sposób przygotowania Do miski wsypać dwie galaretki malinowe, zalać gorącą wodą, wymieszać. Po ostudzeniu zostawić w lodówce do momentu lekkiego zgęstnienia.   Kakao wraz z mąką ziemniaczaną oraz pszenną wsypać do miski.   Następnie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.   Żółtka jajek oddzielić od białek. Następnie białka wrzucić do jednej miski, posypać solą i zmiksować na sztywną

Olcia gotuje!
Ciasto 7 days 143

DAYS Składniki BISZKOPT 5 jajek 160 g cukru 120 g mąki 40 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1 galaretka przezroczysta 200 ml gorącej wody DODATKOWO 1 opakowanie mini 7 days (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier, miksujemy do uzyskania szklistej piany(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut, do tak zwanego suchego patyczka. Gotowy biszkopt wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, stopniowo dodając serek mascarpone. Pod koniec ubijania cienkim strumieniem wlewamy przestygniętą galaretkę. Na 1 blat biszkopta

Przepiski.pl
RECENZJA PRODUKTÓW ZE SKLEPU ,,BEE” 55

swej naturze łączy wszystko to, co zbożowe, pyszne i naturalne: łagodny smak, subtelny aromat, delikatną piankę. Kawa bardzo mi smakowała choć moim ulubionym smakiem jest kawa karmelowa. Winiary Galaretka Woda Kokosowa Uwielbiam wszystko co kokosowe,! Galaretka w smaku jest bardzo dobra, jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Bardzo dobrze się rozpuszcza w wodzie nie tworzy grudek. Szybko zastyga. Po zastygnięciu(...)zachowuje odpowiednią konsystencje. Świetna do ciast, deserów. Z galaretki o smaku wody kokosowej wyczarujemy wspaniałe słodkości. Będzie ona pasować do serników na zimno i pucharków z owocami. Serdecznie polecam do wypróbowania i wykorzystania przy przygotowaniu najbliższych Świąt! Polmak Lana Kluska Jajeczna z Ludwina Ich smak i konsystencja najbardziej przypomina domowy makaron. Jest to makaron o szerokim zastosowaniu. Idealnie

Podróż w kulinaria
Ciasto MAKOWO – SEROWE z jabłkami i polewą 92

żółtka i białka 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) sok z jednej cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Masa jabłkowa: 1kg jabłek 1 czerwona galaretka w proszku Wierzch – polewa: 100g mlecznej czekolady 100g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 70% 230ml śmietanki kremówki 30% posiekane orzechy włoskie do posypania Ciasto: 1. Do miski przesiać(...)zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Przełożyć do garnka lub na patelnię i smażyć, aż jabłka zmiękną, tak przez około 10-12 minut. Jabłka zdjąć z ognia, dodać galaretkę i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia na około 20-30 minut. 11. Troszkę ciepłą masę jabłkową wyłożyć na sernik i wyrównać, odstawić do całkowitego ostudzenia. Polewa: 12. Śmietankę

Mała Cukierenka
Szarlotka krucha z kratką 77

Przepis na pyszną kruchą szarlotką z dużą ilością nadzienia jabłkowego. Niesamowity smak i wygląd nadają szarlotce dwa nietypowe składniki: soda i galaretka. Czas przygotowania: 40 min Czas pieczenia: 50 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) Ciasto kruche: 300 g mąki (niepełne 2 szklanki) 100 g cukru (niecałe pół szklanki) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 150 g zimnego masła(...)łyżeczki miodu płynnego 1 jajko Nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek 1 galaretka o dowolnym smaku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru z wanilią Przygotowanie: Jabłka: Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach Ciasto: Mąkę, cukier i sodę wymieszaj w dużej misce Dodaj masło i rozdrobnij do powstania kruszonki Wlej miód i dodaj jajko, wyrób całość na gładkie ciasto

Słodki Blog
Ciasto cappuccino bez pieczenia 192

Możecie je przygotować na każdą nadarzającą się okazję, a nawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. PRZEPIS NA CIASTO CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA Składniki 12 herbatników kakaowych 1 galaretka przezroczysta 250 ml gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 60 g cappuccino czekoladowego 1 łyżeczka żelatyny 40 ml gorącej wody 50 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Wykonanie Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru na sztywną pianę. Następnie powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej części masy, ubijając na małych obrotach wlewamy przestygniętą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki kakaowe. Na herbatnikach

Przepiski.pl
Ciasto „Wenus” 66

żółtek szczypta soli 3/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 3/4 szklanki maki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 400 ml wrzątku 2 galaretki cytrynowe 300 ml śmietanki kremówki 30 – 36 % 500 g sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru Posypka: 50 g masła 2 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych Dodatkowo: 4 łyżki(...)piekarnika i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto wyjąć z formy i przekroić wzdłuż na dwie części. Jedną z nich ułożyć z powrotem na dnie formy. Zrobić masę serowa: Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. W dużej misce ubić śmietankę z cukrem, a następnie dodawać do niej po łyżce twarogu, cały czas mieszając, najlepiej mikserem ręcznym. Kiedy

Pani M - kuchnia smakowita
Galaretka pigwowa 96

Gęsta, słodka i odrobinę kwaskowata galaretka super sprawdzi się na kanapki a także do deserów. Teraz jest na nie sezon, więc korzystajcie :) Składniki: - 2 kg pigwy - 1 kg cukru - woda - sok z 1/2 cytryny Przygotowanie: Owoce przekrawamy na pół i wykrawamy środki z pestkami. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tyle by je przykryła(...)wolnym ogniu przez około pół godziny aż będą miękkie. Następnie przekładamy na sito, by się dobrze odsączyły. Do odcedzonego wywaru dodajemy cukier i gotujemy, cały czas mieszając aż galaretka zacznie gęstnieć i będzie zmieniać kolor na bursztynowy. Trwa to około pół godziny. Galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików. Ja jeśli mam więcej słoików i wiem, że nie zjem ich szybko wówczas

Zainspirowana w kuchni