galaretka - 14130 przepisów (strona:452/942)

Tort Słonecznikowy w Kształcie Beczki – Idealny na Urodziny 98

kostki masła KREM KARMELOWY: 100 g masła 400 g masy kajmakowej MASA ŚMIETANOWA: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 2 opakowania wafelków pryncypałków 2 przeźroczyste galaretki buteleczka do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier. Kiedy się dobrze rozpuści, wsypujemy kolejno żółtka i olej. Mąkę, proszek do pieczenia(...)kolejno warstwy: Biszkopt Połowa masy karmelowej Warstwa słonecznikowa Masa karmelowa Biszkopt Masa śmietanowa Po ułożeniu warstw wkładamy do lodówki na ok. godzinę. W tym czasie przygotowujemy galaretkę, według przepisu na opakowaniu. Po zastygnięciu kroimy nożem w dużą kostkę. Tort obkładamy wokół wafelkami, związujemy wstążką, a na górę wykładamy galaretkę a na nią buteleczkę do dekoracji, wedle uznania

Przepiski.pl
Uśmiech Carycy 111

brzoskwiń ·        2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ·        820 g brzoskwiń w puszce ·        1 galaretka zielona Sposób przygotowania: 1.      Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem, dodajemy stopniowo cukier następnie dodajemy pojedynczo żółtka. 2.    Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz(...)układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy  po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 4.    Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 5.    Szklankę mleka wlewamy do garnka i gotujemy, w drugiej szklance mleka rozrabiamy budynie z cukrem

Kulinarna Chwila
Ciasto Kukułeczka kuka 176

łyżki cukru ·        370 g herbatników kakaowych ·        100 g margaryny ·        1 galaretka zielona ·        2 śnieżki na mleko ·        1 czekolada mleczna Sposób przygotowania: 1.    Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej(...)mleku herbatniki i wylewamy pozostałą masę budyniową 8.    Na wierzch masy układamy ostatnią warstwę z herbatników 9.    Śnieżki miksujemy z dwiema szklankami mleka, stopniowo dodajemy galaretkę zieloną 10. Masę białą wylewamy na ciastka i dekorujemy startą na tarce o dużych oczach czekoladą 11. Chłodzimy w lodówce 2 godziny 12. Ciasto gotowe 13. Smacznego

Kulinarna Chwila
Kruche Rurki Nadziane Bitą Śmietaną Z Galaretką 105

przepysznie ;) Składniki na 12-15 rurek: 250 g mąki pszennej 125 g masła 125 g kwaśnej śmietany cukier na wierzch masa do rurek: 200 ml śmietany 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 50 ml wrzątku 2 łyżeczki cukru pudru 1. Składniki na ciasto na rurki zagniatamy i chowamy do lodówki na około 40 minut lub dłużej. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy(...)Postępujemy tak do wykończenia ciasta. Rurki pieczemy w 190-200 stop przez 15 minut do zrumienienia. Po upieczeniu delikatnie zdejmujemy rurki z foremek i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Galaretkę rozpuszczamy w bardzo gorącej wodzie i od razu studzimy, ostudzoną przekładamy do lodówki. 5. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do niej lekko tężejącą już galaretkę i miksujemy, jeśli jest

Gotowanie...to proste !
Proste ciasto na zimno z truskawkami 81

opakowania herbatników typu petitki lub biszkoptów 700 g truskawek (podzielone na pół: 350 g zmiksowanych blenderem i 350 g pokrojonych) 1/2 - 3/4 szlanki ksylitolu (ilość do smaku) 1 opakowanie galaretki truskawkowej 3 łyżki żelatyny w proszku + 100 wody 125 ml jogurtu naturalnego 500 g chudego twarogu Wykonanie: Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć herbatniki. Galaretkę rozpuścć(...)otrzymania gładkiej masy. Następnie dodać żelatynę i zmiksować mikserem. Wstawić masę do lodówki, gdy zaczynie tężeć wylać na herbatniki, na wierzch ułożyć pozostałe truskawki, następnie wylać przestudzoną, tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do calkowitego stężenia. Po stężeniu pokroić w kostkę i podawać. Przechowywać w lodówce

Healthy food explorer
CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ + FILMIK 83

DODATKOWO :  2 galaretki truskawkowe  3 szklanki wrzątku  truskawki do dekoracji                                                            PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt - białka ubijamy z odrobiną soli, następnie dodajemy żółtka, cukier i dalej ubijamy(...)Biszkopt pieczemy w blaszce wyłożonej papierem,  25/30 cm, około 35-40 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg.  Masa - truskawki miksujemy blenderem, ( trochę zostawiamy do dekoracji ).   Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku.  Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzątku i odkładamy do ostudzenia.  Bardzo zimną śmietanę wlewamy do misy robota, wsypujemy cukry i miksujemy aż śmietana

Kulinarne Fantazje Marioli
Serniki na zimno - Ptasie mleczko tuskawka/mango/cytryna - Instagram cz. X 93

jajka -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -30g wody Warstwa serowa -400g serka homogenizowanego -50g ksylitolu -4 łyżeczki żelatyny + mniej niż 1/4 szkl. gorącej wody Galaretka budyniowa -250ml soku jabłkowego (pasteryzowany bez cukru) -150ml soku jabłkowego (lub cytrynowego) + 40g budyniu waniliowego (bez cukru) -sok z 1 cytryny + otarta skórka -ksylitol według uznania (zależy od poziomu(...)gorącą wodą i dokładnie ją mieszać do momentu rozpuszczenia. 9. Masę serową połączyć z żelatyną i wylać na kruchy spód. 10. Całość wstawić do lodówki do momentu zgęstnienia sera. GALARETKA BUDYNIOWA 11. Sok z cytryny, skórkę oraz 250ml soku jabłkowego zagotować w garnuszku. 12. Żelatynę zalać 100ml gorącego soku i mieszać do rozpuszczenia. Gdy to nastąpi wlać ją do garnka

Candy Pandas
Sernik Na Zimno - Jagodowa Fala 81

sernik (u mnie z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 5 łyżek cukru kryształu 16g cukru waniliowego 150g śmietany 30% 45g żelatyny 20 łyżek mleka 500g jagód amerykańskich 2 galaretki truskawkowe 2 szkl. gorącej wody WYKONANIE: 1. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, układamy biszkopty. 2. Żelatynę zalewamy mlekiem, pozostawiamy do spęcznienia. Następnie delikatnie podgrzewamy na parze. 3. Ser dzielimy(...)Masa bardzo szybko gęstnieje, więc musimy ją szybko wykładać na biszkopty. Wykładamy na przemian raz jagodową, raz białą, wylewając na środek, delikatnie wyrównując. 7. Na wierzch wykładamy 250g jagód, galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, owoce zalewamy tężejącą galaretką

Dziś Ja gotuje
Truskakwkowe z podwójnym kremem 88

Uwielbiam sezon truskawkowy ❤ Niestety u mnie truskawki już się kończą:(  Na szczęście na ciasto jeszcze wystarczyło :) Zapraszam na  biszkopt z podwójnym kremem z truskawkami i galaretką. Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: mąka pszenna 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3,4 szklanki, jajka 7 szt, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, Krem: mleko 1 litr, budyń(...)waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 0,5 szklanki, masło 200 g, kakao 2 łyżki, Dodatkowo: galaretka truskawkowa 3 szt, truskawki, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, cukier waniliowy 16 g, Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku

kulinarne odsłony pati
Ciasto truskawkowo – poziomkowe 91

których mam nadzieję będzie nie co więcej:)) Zapraszam do przepisu. Składniki 500 g śmietany kremówki 30% 400 g jogurtu naturalnego greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 500 g świeżych owoców, poziomek , truskawek duża paczka herbatników Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Dno tortownicy, u mnie 20 cm wykładamy(...)Kiedy zacznie tężeć wylać do formy, pokroić truskawki na połówki i powciskać w ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Kiedy masa zastygnie, posypać wierzch poziomkami i zalać tężejącą galaretką. Odstawić ponownie do lodówki. Proponuje robić takie ciasta na noc, wtedy rodzina się tak nie niecierpliwi, bo wygląda bardzo apetycznie. Smacznego:) Artykuł Ciasto truskawkowo – poziomkowe pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
SERNIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 149

białego 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 225 ml mleka 3 łyżki żelatyny Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania galaretki truskawkowej Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Sernik kokosowy - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia i dodać 3 łyżki żelatyny i mieszając rozpuścić, następnie dodać(...)pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy z 0,5 szklanka cukru na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż rozpuści się galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cała masę serową, wyrównać wierzch

Ciastka - domowe słodkości
Rolada biszkoptowa z owocami 148

delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem owocowy: 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietanki kremówki 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok 200g owoców (typu truskawki, maliny, borówki itp.)     *** Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 200ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i odkładamy(...)suchego patyczka. Zaraz po upieczeniu ciasto przewracamy na drugą stronę i delikatnie odrywamy papier *** *** Przygotowujemy krem owocowy: śmietankę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy ostudzoną ale nadal płynną galaretkę. Dokładnie mieszamy i dosładzamy do smaku cukrem pudrem *** *** Ciasto smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy owoce. Kilka łyżek kremu zostawiamy, aby ozdobić wierzch ciasta *** *** Roladę delikatnie ale dość

Blog z Apetytem
Deser galaretkowo-ciasteczkowo-bakaliowy 94

Prosty deser, pełen chrupiących dodatków. Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo! Co nam trzeba? na 4 pucharki galaretkę truskawkową- opakowanie Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód) 8 ciasteczek maślanych-herbatników po łyżce na każdy pucharek: orzechy włoskie orzechy laskowe żurawina suszona ziarno słonecznika Robimy! Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu. Studzimy(...)pudrem. Do każdego pucharku wykładamy łyżkę stołową jogurtu i dosypujemy ziaren i kilka orzechów, po 2 pokruszone ciasteczka, na to kolejna łyżka jogurtu. (po 100g na pucharek) Zalewamy wystudzoną galaretką, aby poleciało po bokach pucharku do dolnych warstw. (po 100ml na pucharek). Zdobimy wierzch orzechami. Schładzamy w lodówce. Można dodać świeżych sezonowych owoców przed podaniem Smacznego!   Share 0 Tweet

Latosiowydom
Mini torciki bezowe z czereśniami 129

Mini torciki bezowe z czereśniami, śmietaną i galaretką. Koszyczki grzechu warte. Rozpływają się w ustach. Zostaną wam białka warto je zamrozić i wykorzystać kiedy macie ochotę. Bardzo lubię beziki z owocami. \ bezy: 4 białka z dużych jajek / 1/2 szklanki/ 190 g cukru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego pozostałe: 250 g serka mascarpone 360 ml śmietanki(...)kremówki 30 % 25 dkg czereśni 3 łyżki galaretki jagodowej Bezy: Białka wyjmuje wcześniej z lodówki. Dobrze jak będą miały temperaturę pokojową. Dodaję szczyptę soli do nich i ubijam mikserem na sztywno. Dodaję stopniowo po łyżce cukru i dopiero jak on się rozpuści dodaję kolejną łyżkę cukru. Dodanie od razu całego cukru spowoduje że bezy się nie ubiją. Dodajemy w odstępach

wesoła kuchnia
Sernikowa zebra z orzeźwiającymi porzeczkami 153

łyżeczki żelatyny Masa waniliowa: 350g serka homogenizowanego waniliowego 3 łyżeczki cukru pudru 150g śmietany 30% 45ml mleka 3 łyżeczki żelatyny Wierzch: 350g czerwonych porzeczek (mogą być mrożone) 1 galaretka o smaku owoców leśnych 250ml wrzątku Wykonanie: 1. Spód: ciastka zmiksować do postaci piasku, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód prostokątnej tortownicy o wymiarach(...)dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie zmiksować serek waniliowy, dodać ubitą śmietanę i przestudzoną żelatynę, całość dokładnie wymieszać mikserem. 4. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, pozostawić do wystudzenia. Następnie dodać czerwone porzeczki i dokładnie wymieszać. 5. Do formy wyłożonej masą ciasteczkową wyłożyć naprzemiennie masę waniliową i czekoladową. Wstawić do lodówki na około

Szalona Kuchnia Eweliny