galaretka - 14130 przepisów (strona:368/942)

Trójkolorowy torcik serowy z truskawkami i polewą czekoladową 231

Dzień Dziecka to ważne święto dla naszych milusińskich :) Może więc warto przygotować z tej okazji jakiś wyjątkowy deser? Delikatny, trójkolorowy torcik serowy z dodatkiem galaretek i truskawek, ozdobiony czekoladową polewą oraz obłożony dookoła rurkami waflowymi świetnie sprawdzi się na tę okoliczność :) Prezentuje się wspaniale i jest bardzo smaczny. Dzieci będą zachwycone, a i rodzice na tym skorzystają ;) Składniki(...)twarogu na serniki 3 różnokolorowe galaretki (np. żółta, czerwona i zielona) 1 szklanka cukru pudru 150 g masła ok. 200 g truskawek kilka sztuk okrągłych biszkoptów 2 opakowania rurek waflowych (200 g) – użyłam rurek bez nadzienia Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady ok. 50 ml śmietany kremówki (30%) Wykonanie: Przygotowujemy galaretki według przepisu na opakowaniu, zużywając do każdej połowę wymaganej

MyCookBook.pl
Rafaello na biszkopcie 222

Dziś mam dla Was bajecznie lekkie i delikatne ciasto. Puszysty biszkopt z kremem w którym delikatną słodycz białej czekolady przełamuje cytrynowa galaretka, a dodatkowego smaczku dodają wiórki kokosowe i płatki migdałów. Czyż nie brzmi jak poezja? Spróbujcie koniecznie.    Biszkopt: 5 jajek    3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu(...)proszek do pieczenia. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 170 st. C. Masa: 500 ml śmietanki 30% 2 białe czekolady 1 galaretka cytrynowa 200 g. wiórków kokosowych 200 g. płatków migdałowych Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (ja wkładam miseczkę z czekoladą do garnka z gotującą wodą i dodatkowo przykrywam go pokrywką). Galaretkę rozpuszczamy

Cynamonowe szczęście
Kretowisko 168

woda, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie kakao, 3 łyżki jajka, 5 sztuk mąka pszenna, 2 szklanki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki Składniki na krem śmietanka kremówka 30%, 500ml galaretka agrestowa, 2 opakowania woda, 1 szklanka cukier, 4 łyżki cukier waniliowy, 2 opakowania czekolada mleczna, 1/2 tabliczki banany, 5-6 sztuk   Przygotowanie Do większego rondla wlewamy wodę dodajemy, margarynę(...)chwilę miksujemy. Na końcu dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 190st około 30 minut do "suchego patyczka". Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w szklance zagotowanej wody i odstawiamy w chłodne miejsce. Jak galaretka zacznie lekko tężeć ubijamy śmietankę z cukrami. Nadal miksując wlewamy galaretkę i na końcu posiekaną czekoladę. Biszkopt przecinamy

Gotowanie moimi oczami
Fiona 157

Składniki biszkopt z 3 jajek sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym) budyń malinowy z cukrem, 3 opak delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy(...)biszkopt, wyrównujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Układamy delicje. 2 galaretki rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy śmietankę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i wystudzoną, ale nie stężałą, galaretkę. Dokładnie miksujemy. Wykładamy masę na delicje. Trzeba to zrobić bardzo szybko, ponieważ masa szybko tężeje. Wyrównujemy. Na wierzch wylewamy wystudzoną galaretkę malinową, przygotowaną według

Gotowanie moimi oczami
SHREK 133

łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża butelka zielonego pysio 3 budynie śmietankowe 3 zielone galaretki śmietana 30% 500 ml 2 opakowania delicji lub jedno duże SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier następnie żółtka a na koniec olej. Mąkę pszenną(...)pysio, dodać budynie i dokładnie wymieszać. resztę soku zagotować, dodać rozprowadzone budynie i ponownie zagotować. Gorącą masę położyć na wystudzony biszkopt. Na jeszcze ciepłą masę wyłożyć delicje. Masa śmietanowa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody wystudzić. Ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec ubijania dodawać lekkim strumieniem zimną galaretkę. Wyłożyć na delicje. Wierzch: 2 galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody

Darcia w kuchni
DESER Z BUBYNIEM I GALARETKĄ MALINOWĄ 151

Składniki: 1 opakowanie budyń śmietankowy , 0,5 litra mleko 2 % , 1 opakowanie galaretka malinowa , 300 gram maliny   Sposób wykonania: Budyń ugotować wg przepisu który jest podany na opakowaniu, gorący przelać do salaterek. Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu, wystudzić. Na przestudzony budyń wyłożyć maliny, całość zalać zimną galaretka. Wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała.Można udekorować bitą śmietaną

Darcia w kuchni
BISZKOPT Z GALARETKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 105

jest bardzo smaczne. Niezbyt słodkie. Spód można delikatnie nasączyć. SKŁADNIKI: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 3 galaretki o różnych smakach 3 śmietany małe 18 % 2 płaskie łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru PRZYGOTOWANIE:   Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem mąkę pszenną(...)pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 do 30 minut. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody. Pozostawić do stężenia, pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać zimną żelatynę. Na koniec

Darcia w kuchni
sernik cytrynowy 103

szklanki cukru 20 dag mąki 1 ły ż ka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa 1/2 kg mielonego twarogu 1/2 litra śmietany 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Posypka: 1/2 kostki masła 10 dag wiórek kokosowych 3 łyżki cukru Dodatkowo: ćwiartkowy słoiczek dżemu brzoskwiniowego, morelowego lub z dyni i jabłka Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić na sztywno(...)delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę o średnicy 24x35cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 - 30 minut. Wystudzić, przekroić na dwie połowy. Nasączyć wodą z cytryną. Masa:  Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody ( osobno). Do zmielonego twarogu dodać 3 łyżki cukru i tężejącą galaretkę, zmiksować. W drugim naczyniu ubić śmietanę na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, zmiksować. Obie masy połączyć

Darcia w kuchni
Śmietanowiec 235

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Składniki: 3 różnego koloru galaretki 2 op. śmietany 30 % po 330 ml ½ litra mleka 1 cukier waniliowy niecałe ½ szklanki cukru pudru 5 łyżeczek (czubate) żelatyny Każdą galaretkę rozpuścić w połowie wody i rozlać do płaskich naczyń(...)talerz do zupy), żelatynę rozpuścić w połowie mleka (drugą połowę wstawić do lodówki), śmietanę ubić dodając cukier, Gdy galaretki stężeją pokroić w kostkę. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, resztę mleka miksując to na wolnych obrotach. Na końcu pokrojoną w kostkę galaretkę. (całość dość szybko tężeje !!!) i wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę wlewamy do formy wyłożonej streczem spożywczym lub przeciętymi woreczkami

Darcia w kuchni
sernik brzoskwiniowy 177

zakupów. Wyszedł idealnie :)  biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cacao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki żelatyny puszka brzoskwiń 1 kg serka waniliowego w wiaderku sposób wykonania: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cacao(...)proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. ( najlepiej do suchego patyczka ) Opakowanie galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Serek przełożyć do wysokiego naczynia, ubijać mikserem stopniowo dodając zimną galaretkę. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę dodać do przygotowanej masy serowej. Wyłożyć

Darcia w kuchni
Ciasto FIONA 166

łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cacao duża butelka soku marchew jabłko truskawka 3 budynie śmietankowe 3 czerwone galaretki śmietana 30% 500 ml 2 opakowania delicji    Przygotować biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier następnie żółtka a na koniec olej. Mąkę pszenną ziemniaczaną(...)dodać budynie i dokładnie wymieszać. resztę soku zagotować, dodać rozprowadzone budynie i ponownie zagotować. Gorącą masę położyć na wystudzony biszkopt. Na jeszcze ciepłą masę wyłożyć delicje.   Masa śmietanowa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody wystudzić. Ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec ubijania dodawać lekkim strumieniem zimną galaretkę. Wyłożyć na delicje.   Wierzch: 2 galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej

Darcia w kuchni
Ciasto z gruszkami 221

łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa : 400 ml śmietany 30% 200 g naturalnego serka homogenizowanego  lub sera z wiaderka 2 - 3 łyżki cukru pudru  1 galaretka agrestowa + ok.0,5 szkl wrzątku do jej rozpuszczenia Masa gruszkowa : ok 5 większych gruszek 2 galaretki gruszkowe lub agrestowe dodatkowo : kilka gruszek (obieramy i kroimy na pół, a następnie(...)przypadku jasnego biszkoptu, ale dodatkowo razem z mąkami dodajemy jeszcze kakao. Biszkopty studzimy. Masa śmietanowa : Śmietanę ubijamy razem z serkiem, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki, aby nam zaczęła tężeć. Następnie jasny biszkopt wkładamy do formy w którym go upiekliśmy, układamy obok siebie ściśle gruszki i wylewamy na niego tężejącą

charlotte gotuje
Murzynek z wiśniami i masą serową 447

pieczenia. 2 łyżki dżemu wiśniowego. Masa serowa: pół kg sera białego zmielonego  (ew. serek taki wiaderkowy na sernik) 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe  Dodatkowo : Słoik dżemu wiśniowego lub wiśnie z kompotu bez pestek. Ja wykorzystałam dżem, w którym były całe owoce. Kilka łyżek wiśniówki do nasączenia ciasta. Wykonanie : Mleko , masło , cukier(...)delikatnie z ciastem. Wyłożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 40 min w 180'C. Ciasto odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować masę . Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody.  Odstawić do czasu, aż galaretka zacznie lekko gęstnieć. Śmietanę ubić na sztywno. Ser utrzeć z cukrem pudrem, połączyć ze śmietaną  i tężejącą galaretką

Malinowa Kawiarenka
Piegusek z kremem waniliowym i bananami 284

Nazbierało mi się trochę białek więc postanowiłam upiec pieguska. A żeby piegusek nie był taki samotny dodałam krem budyniowy oraz banany i galaretkę. Wyszło mi takie fajne ciacho. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 1 szklanka suchego maku, ja dałam mak mielony 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki 1 budyń(...)waniliowy duży (na 3/4 l mleka) mleko i cukier do ugotowania budyniu 100 ml likieru o smaku waniliowym, u mnie likier Dalkowski 150 g miękkiego masła 2 galaretki, u mnie agrestowe 3 banany Przygotować ciasto na pieguska. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do wystudzenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie porcjami dodawać cukier. Cały czas ubijać

Monia miesza i gotuje
Truskawkowe pyszności nie dla Bożenki :-) 203

robić. Ja mam na szczęście Mamę która wie wszystko:-D. Tak więc w sobotę powstała tzw Pychotka, którą troszkę zmodyfikowałam tzn zamiast owoców leśnych dałam truskawki i polałam galaretką. A oto przepis! Pychotka (wg s. Leonilli) troszkę trudne ok 2h duża blacha 23/33 Składniki ciasto: * 4 jajka * szklanka mąki * szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki wody Masa(...)żółtka * 2 i pół szklanki mleka * 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej * 3 czubate łyżki mąki pszennej * szklanka cukru * margaryna / masło Dodatkowo: * 2 opakowania bezów * 2 galaretki ( u mnie truskawkowa) * owoce wg uznania ( ja dałam truskawki) Do dzieła!!! Z podanych składników pieczemy biszkopt. Następnie 2 szklanki mleka gotujemy. W połowie szklanki rozcieramy mąki, żółtka i cukier. Gotujemy z tego budyń - trzeba

sierotka maRysia w kuchni