galaretka - 14130 przepisów (strona:372/942)

Torcik kokosowo-borówkowy bez pieczenia 247

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce. Poezja! Ile ja się pochwał za ten torcik nasłuchałam to głowa mała ;) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: (tortownica 28 cm) Spód ciasteczkowy: 30 dag ciasteczek (np. herbatniki, kruche) 150 g masła 100 g czekolady mlecznej (można(...)biała część, najlepiej schłodzone w lodówce) 1/2 szkl likieru kokosowego 100 g białej czekolady 3 łyżki żelatyny 5 łyżek zimnej przegotowanej wody Dodatkowo: 350 g borówek/jagód 2 galaretki jagodowe 3 szkl wrzątku *jeśli chcemy, żeby smak kokosowy był wyraźniejszy, należy użyć 2 puszki mleka kokosowego (ilośći żelatyny nie trzeba zwiększać) 1. Ciasteczka zmiksować w malakserze na piasek (ewentualnie

Kto ugości moich gości?
Sernik na zimno z arbuzem 223

masła masa serowa: 500 g sera mielonego 400 g jogurtu greckiego 250 g cukru 4 łyżki żelatyny 500 g arbuza (już bez skórki) wierzch: czerwona galaretka 100 g arbuza (bez skórki) Sposób przygotowania: Masło rozpuścić i ostudzić. Herbatniki zmiksować w malakserze i połączyć z przestudzonym masłem.  Tortownicę (u mnie 26 cm) wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać masę herbatnikową(...)arbuza z masą serową, wymieszać. 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody. Wlać żelatynę do masy i dokładnie zmiksować. Wyłożyć na białą zastygłą masę. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Ostudzić i wstawić do lodówki. Arbuza (oczywiście bez pestek) zmiksować i połączyć z mocno tężniejącą galaretką. Wylać galaretkę na zastygnięty sernik i ponownie wstawić do lodówki

na moim stole...
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 506

Zapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu(...)cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 12 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody w temperaturze pokojowej Wierzch: około 1kg-1,2kg umytych, osączonych owoców jagodowych (użyłam malin i borówki) 2 galaretki (użyłam truskawkowej i agrestowej)     Ciasto kruche: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać masło i posiekać nożem. Dodać jajko, żółtko i szybko zgnieść ciasto rękoma

Mała Cukierenka
Sernik z truskawkami 200

paczka biszkoptów 500g truskawek 250 g śmietany słodkiej 30% 500g twarogu sernikowego śmietan-fix 2,5 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa 50 g cukru  Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać. Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody). ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy(...)serem juz za pomocą drewnianej łyżki. wykładamy pół masy sernikowej na biszkopty, układamy czesc tryskawek, zalewamy 5 lyżkami galaretki i na chwile wstawiamy do lodówki (do ścięcia sie galaretki), następnie wykładamy resztę masy serowej. na wierzchu układamy połówki truskawek, zalewamy galaretką. wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godz. gotowe ciasto dekorujemy np śmietaną

Camilla w kuchni
Ciasto „Letnia Bryza” owocowe z jogurtem 515

Zapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam…   Porcelana ze sklepu(...)cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 12 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody w temperaturze pokojowej Wierzch: około 1kg-1,2kg umytych, osączonych owoców jagodowych (użyłam malin i borówki) 2 galaretki (użyłam truskawkowej i agrestowej)     Ciasto kruche: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać masło i posiekać nożem. Dodać jajko, żółtko i szybko zgnieść ciasto rękoma

Mała Cukierenka
TĘCZOWY SERNIK NA ZIMNO 275

Bardzo prosty sernik na zimno, wymagający od nas dosłownie kilku składników.  Sernik jest delikatny, nie przesłodzony, a jego wygląd zależy od kolorów galaretek, które użyjemy.   Zapewniam, że będzie smakował dorosłym, a zachwyci swym wyglądem dzieci ... :)) Składniki: (na tortownicę 22cm średnicy) 1kg twarogu sernikowego w wiaderku   5 galaretek o dowolnych smakach i kolorach 3 łyżki cukru pudru (chyba(...)lubimy bardzo słodkie ciasta - wtedy możemy ilość cukru zwiększyć) Wykonanie:  Każdą galaretkę zalewamy 250ml wrzątku. Mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Twaróg mieszamy z cukrem pudrem dzielimy na 5 części. Do każdej wystudzonej galaretki dodajemy 1 część twarogu. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Tortownicę  wykładamy folią spożywczą.  Wylewamy po kolei wszystkie masy serowe (płynne) na środek foremki, jedna

Walijskie Pichcenie
Szafirowy serowy deser 232

oraz czekoldaę mleczną i postanowiłam zrobić taki deser. Prosty, szybki i smaczny. (zdjęcie nie najlepsze bo telefonem zrobione) A oto przepis: na 4 porcje 3/4 sera z wiaderka 1 galaretka szafirowa cukier puder czekolada do dekoracji Przygotowanie. Galaretkę rozposzczamy w połowie porcji wody niż jest na opakowaniu. Rozpuszczoną galaretkę odstawiamy do wystudzenia i stężenia. W między czasie mieszamy(...)cukrem pudrem 2-3 łyżki, gdy galaretka wystygnie i trochę stężeje dodajemy do sera i mieszmay do połączenia składników. Przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Jaglany deser malinowy 207

deser z moją ukochaną jaglanką i właśnie malinkami. Pycha! A jaka zdrowa pycha :) Składniki: 300g malin 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki cukru (lub stevia, ksylitol) 2 galaretki malinowe lub pastelowe Wodzisław Przygotowanie: Kaszę jaglaną zblendować. Dosłodzić, wymieszać. 200g malin również zblendować, dodać do kaszy, dokładnie wymieszać.  Galaretki rozrobić w 500ml wrzątku, odstawić do wystygnięcia, aż zaczną tężeć(...)Następnie 2/3 galaretek zmiksować z masą jaglaną. Masę wyłożyć do pucharków, ułożyć maliny na wierzchu i zalać pozostałą galaretką. Schłodzić

Cakes By Kejt
Truskawkowy śmietanowiec 332

Blacha duża 23 cm x 29 cm Składniki: 3 duże śmietany 18 % 3 duże jogurty naturalne 1 szklanka cukru 1 opakowanie żelatyny odrobina gorącej wody 4 truskawkowe galaretki 500 ml wody ok 1 kg świeżych truskawek Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i trochę ostudzić. Blachę wyłożyć papierem albo folią aluminiową(...)szypułek. W naczyniu miksującym mieszamy jogurt, śmietanę i cukier,dodajemy żelatynę i zalewamy masą truskawki. Blachę wkładamy do lodówki na ok 20 minut. W tym czasie galaretki zalewamy wodą ( 500 ml wrzątku) mieszamy i ostudzamy, aż galaretka zacznie powoli tężeć. Na ciasto układamy pozostałe tryskawki i wszystko zalewamy warstwa galaretki. Całe ciasto wkładamy do lodówki

Niezły Młynek
Ciasto "Kostka Rubika" 202

cukier. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony cukier z budyniem, gotować do uzyskania dość gęstej konsystencji). Ugotowany budyń studzimy. Potem margarynę ucieramy stopniowo dodając budyń. Dodatkowo: 4 tężejące galaretki - każda w innym kolorze, każda rozpuszczona w 300 ml gorącej wody Złożenie ciasta:  1. Kakaowy biszkopt 2. Połowa masy 3. Układamy paski biszkopta jasnego zostawiając równe przerwy pomiędzy paskami (przerwy(...)szerokości paska ciasta), w miejsce zostawionych przerw wlewamy tężejące galaretki (tak, żeby te same kolory nie były koło siebie). 4. Następnie na paskach z galaretek układamy kolejną warstwę pasków z biszkopta, natomiast na luki które zostały wlewamy galaretki. 5. Na warstwę biszkoptowo-galaretkową wykładamy drugą część masy. 6. Całość nakrywamy drugą częścią biszkopta, wg uznania możemy przyozdobić polewą

psgotujemy
Torcik z masą ajerkoniakową, owocami i galaretką 234

dzisiejszej kawy polecam pyszny torcik z owocami, galaretką i nutką alkoholu. To jedno z najlepszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki kakao, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa ajerkoniakowa: 250 ml mleka, 1 budyń waniliowy(...)opakowanie cukru waniliowego, 100 ml ajerkoniaku, 1 kostka masła, Dodatkowo: 2 kiści winogrona zielonego, 1 duża brzoskwinia, 2 opakowania galaretki zielonej. PRZYGOTOWANIE: 1 . Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, kakao, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Fiona 198

zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić. Masa śmietanowa : * 3 kremówki po 200ml * łyżka cukru pudru * 2 galaretki malinowe dodatkowo : galaretka malinowa  Przygotowanie : Kremówkę ubić razem z cukrem, dodać rozpuszczone galaretki w 300ml wrzątku. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku,przestudzić. Tężejącą wylać

Magiczne Życie Marty
Sernikowa kopuła z owocami i bezami 182

Bardzo szybki i letni sernik z sezonowymi owocami – wiśniami, malinami i agrestem. Słodyczy nadają bezy, które stanowią spód ciasta. Idealny na rodzinne spotkania. 1 galaretka o smaku agrestowym 1,5 szklanki wrzątku 100 g malin 100 g agrestu 50 g wiśni Masa serowa: 2,5 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 jajka 100 g cukru pudru 40 g masła(...)twarogu z wiaderka 10 bezów Szklanka miska o średnicy 23 cm Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Gdy przestygnie wkładamy do niej umyte owoce – maliny, agrest i wydrylowane świeże wiśnie. Gdy mamy mrożone owoce możemy włożyć je zamrożone. Galaretkę z owocami wylewamy do wyłożonej folią spożywczą miski. Wstawiamy do całkowitego stężenia do lodówki. Przygotowujemy masę serową. Żelatynę mieszamy w wodą. Odstawiamy

VioletoweKucharzenie
Ptasie mleczko 207

Takie proste ptasie mleczko , idealne na upały. Jest delikatne, wręcz rozpuszcza się w ustach. Polecam. Składniki: 5 galaretek w różnych smakach 4 serki homogenizowane (każdy po 140 g) owoce Każdą z czterech galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Studzimy i czekamy aż będzie tężejąca. Każdy serek homogenizowany miksujemy z tężejącą galaretką i po kolei wlewamy do małej tortownicy(...)powstały równe paski. Na wierzchu układamy dowolne owoce i zalewamy ostatnią galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Smacznego

Salonik smaków
Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 513

zostały mi trzy żółtka. Postanowiłam wykorzystać je do zrobienia kruchej tarty. Zrobiłam ją z tego co miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki na krem(...)upodobań można dodać więcej lub mniej) ok 100-150 g masła (ja dodaję po trochu do moment pożądanego efektu) ok 4 łyżki wiórek kokosowych dodatkowo 1-2 banany oraz galaretka o ulubionym smaku. Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtka. Ze wszystkich składników ugnieść ciasto i odstawić

The Sweet Damsel