galaretka - 14130 przepisów (strona:330/942)

Sernik na zimno z białą czekoladą i czereśniami 81

lepszego na ciepłe dni jak sernik na zimno :) Lekki i orzeźwiający, przygotowany na ciasteczkowym spodzie, z serka z dodatkiem dużej ilości białej czekolady - pokryty czereśniami w galaretce. Tego typu ciasta są zawsze jest mile widziane przez gości i szybko znikają ze stołu. Do przygotowania tego sernika należy użyć gęstego sera, z małą zawartością serwatki. Dodatkowo (jeżeli wolicie) czereśnie można(...)Mój Ulubiony" Wieluń) 300 g białej czekolady 3 łyżki mleka 350 ml śmietany kremówki 30% (schłodzoną) 2 łyżki żelatyny 185 g ciastek owsianych 50 g masła (roztopionego) 1 galaretka wiśniowa 400 g wiśni lub czereśni Ciastka owsiane przełożyć do misy blendera i zblendować na "piasek". Roztopione i przestudzone masło dodać do ciastek i dokładnie wymieszać, do momentu otrzymania konsystencji mokrego

Świat Ciasta
Puszek z wiśniami i czekoladą 68

schłodzeniu zdjęłam ostrożnie obręcz tortownicy i pokroiłam ciasto na kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów na ciasta na zimno, np.: ciasto puszek z galaretką (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto puszek z galaretką , jogurtowiec z delicjami i galaretką (link:  Waniliowe Improwizacje: Jogurtowiec z delicjami i galaretką ), galaretkowiec na jogurcie (link:  Waniliowe Improwizacje: Galaretkowiec

Waniliowe Improwizacje
Sernik z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną 94

sezonie truskawkowym polecam upiec sernik. Truskawki w serniku są zapieczone i pod galaretką świeże. Sernik jest lekki i idealny na podwieczorek. Co prawda to bomba kaloryczna, ale warto zjeść chociaż kawałeczek.   Potrzebujemy:   Na masę serową: 50 dag sera białego ( u mnie gotowy z wiadereczka )  3 jajka 10 dag masła lub margaryny 1 budyń waniliowy pół szklanki cukru(...)cukier waniliowy   Dodatkowo: 1 truskawkowa galaretka  półtorej szklanki gorącej wody około 80 dag truskawek 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku     Wykonanie pysznego sernika:   1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym żółtku i ucieramy, dodajemy budyń w proszku i ser i ucieramy. Białka ubijamy

Izabelawkuchni
Sernik na zimno z truskawkami 77

sera w wiaderku (dobrej jakości) 250 ml zimnej śmietanki 30% pół opakowania podłużnych biszkoptów (około 110 g) 3 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa około 15 średnich truskawek (przepis na formę o wymiarach 23 cm x 23 cm) Galaretkę robimy według opisu na opakowaniu, studzimy, wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki myjemy(...)papier do pieczenia, układamy na nim biszkopty, następnie masę serową, wyrównujemy. Na masę wykładamy plasterki truskawek. Formę wkładamy do lodówki na minimum godzinę (możną ją przykryć folią spożywczą). Kiedy galaretka lekko stężeje, wylewamy ją na ser z owocami. Ja ją wylewam zawsze na dużą łyżkę. Z łyżki galaretka powoli spływa sobie na ciasto. Mam nadzieję, że wiecie

Kardamonovy
Ciasto Filadelfia z czereśniami 131

ptysiowego, który zalegał mi w szafce. Warstwy tego ciasta są po prostu idealnie skomponowane; lekko chrupiący, słodki spód z dodatkiem kremu czekoladowego, do tego delikatna serowo śmietankowa pianka i galaretka pełna soczystych dojrzałych czereśni czyż nie brzmi to jak coś bajecznie pysznego? I na dokładkę przygotowanie tych słodkości zajmuje dosłownie chwilkę.      Składniki (na tortownicę(...)podobnego kremu czekoladowego 400 g sera białego (użyłam twarogu naturalnego z biedronki) 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki mleka 2 galaretki czerwone (użyłam wiśniowych) 500 g czereśni  Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Groszek rozdrabniamy, ja potraktowałam go po prostu tłuczkiem do ziemniaków (ale możecie użyć

Cynamonowe szczęście
Deser truskawkowa chmurka 108

naszych ulubionych. Są różne wersje tego ciacha z różnymi owocami. Są też desery, moja wersja prezentuje się tak :-) Polecam i miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% mini biszkopty (mogą być zwykłe) płatki migdałów świeże truskawki 1 łyżka cukru pudru kilka bez 1. Galaretkę zalewamy 500 ml wrzątku(...)odstawiamy do wystudzenia. Jak przestygnie przelewamy ją do szklanek/pucharków i dodajemy pokrojone truskawki. Ostawiamy do zastygnięcia.  2. Jak galaretki zastygną ubijamy śmietanę 30% z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Bezy kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy. 3. Na galaretki dajemy mini biszkopty lub jeśli mamy zwykłe to po prostu je kruszymy na mniejsze kawałki.  4. Na biszkopty

kruche babeczki
Ciasto Truskawkowa Rozkosz 60

Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA ROZKOSZ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 6 jaj szklanka cukru niepełna szklanka mąki 3 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA TRUSKAWKOWA 1 galaretka truskawkowa 600 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru łyżka żelatyny 600 g truskawek MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki 30% 3/4 szklanki cukru pudru kilkanaście truskawek Wykonanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)żółtka, zmiksować. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia, zmiksować na niskich obrotach. Masę biszkoptową przelać do blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 170° przez 40 min. MASA TRUSKAWKOWA Galaretkę zalać 200 ml wrzącej wody. Mieszać od czasu do czasu. Gdy galaretka będzie tężeć przygotować biszkopt. Żelatynę zalać 100 ml ciepłej wody, odstawić na kilka minut aż spęcznieje. Śmietankę ubić

Przepiski.pl
Sernik na zimno z truskawkami-łatwy i pyszny +FILM 88

truskawkami. Jest niesamowicie pyszny, puszysty. Robi się go bardzo łatwo. Do jego przygotowania potrzeba niewielu składników. Składa się on z mięciutkiego biszkoptu, masy serowej z zatopionymi truskawkami oraz galaretki również z truskawkami. Sernik pięknie wygląda po przekrojeniu i jest na prawdę wspaniały. Zapraszam na film, na którym pokazuję jak zrobić ten sernik krok po kroku SKŁADNIKI Proporcje na dużą blaszkę(...)MASA SEROWA -1 kg sera sernikowego z wiaderka -500ml śmietanki 36% -szklanka cukru pudru -4 łyżki żelatyny -125ml wrzątku DODATKOWO -ok 600g truskawek (można dać więcej) -2 galaretki truskawkowe  -750ml gorącej wody Na początek pieczemy biszkopt  (ten krok można pominąć, a na dno blaszki ułożyć okrągłe biszkopty, wtedy będzie to sernik bez pieczenia) Żółtka oddzielamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Truskawkowy sernik na zimno 95

użyłam z wiaderka, ale pamiętajcie by wybierać te dobrej jakości i z dobrym składem) 500 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Na dnie tortownicy układamy równą warstwę biszkoptów (możecie zastąpić je herbatnikami jesli wolicie) Umyte i pozbawione szypułek truskawki blendujemy (jeśli nie macie blendera  można je rozgnieść najdrobniej(...)mlekiem tak aby ją przykryła, w drugiej w podobny sposób zalewamy 4 łyżeczki żelatyny. Odstawiamy obie do napęcznienia, a po 15 minutach rozpuszczamy je w kąpieli wodnej.  Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3/4 litra wody i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy (dobrej jakości mocno zimna śmietana ubije się zawsze bez dodawania fiksów itp.) Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z truskawkami 98

jest mega! Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 150 g śmietanki 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka biszkopty (około 100 g) galaretka truskawkowa truskawki (około 600 g) Przygotowanie: Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek i kroimy na pół. Na dnie tortownicy dookoła brzegu układamy połówki truskawek, a na pozostałej powierzchni układamy biszkopty. Mleko(...)przelewamy do pozostałej masy serowej i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę przelewamy do przygotowanej tortownicy, wyrównujemy wierzch, układamy na wierzchu resztę truskawek i ciasto wkładamy do lodówki. Przygotowujemy galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu, dajemy jednak nieco mniej wody. Galaretkę zostawiamy do wystudzenia. Wyjmujemy sernik z lodówki, na wierzch wylewamy chłodną galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta truskawkowa z galaretką 82

cukru cukier waniliowy masa serowa z truskawkami; 250 g twarogu (półtłusty delikat)  0.5 szkl cukru garść truskawek 0.5 szkl mleka 2 żółtka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej dodatkowo;  galaretka truskawkowa  truskawki do dekoracji Ciasto zagniatamy i wyklejamy niim formę do tarty rozm, uniwersalny.  Ciasto podpiekamy w temp 180 st przez 14 min Składniki na masę serową wkładamy(...)kubka i blendujemy na jednolitą masę.  Wylewamy masę na podpieczone ciasto i pieczemy ok 25- 30 min. Rozpuszczamy galaretkę i dekorujemy truskawkami , oblewamy galaretką, pozostałą galaretkę wystudziłam w pojemniku. pokroiłam w kostkę i udekorowałąm ną tartę

Gotowanie jest łatwe
Sernik z rodzynkami, delicjami i galaretką 76

każde święta, różne imprezy i tak bez okazji. Nie brakuje mi pomysłów na nowe wersje. Ten serniczek jest bardzo pyszny. Mnóstwo rodzynek w masie serowej, pyszne ciastka delicje i galaretka. Kto się skusi na takie cudo?   Potrzebujemy:   Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy(...)masła lub margaryny 6 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )  1 szklanka rodzynek   Dodatkowo: około 30 dag delicji 2 czerwone galaretki   Wykonanie pysznego sernika:   1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy po jednym żółtku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy

Izabelawkuchni
Galaretkowiec na herbatnikach 85

Składniki (szklanka 250 ml) (blaszka 25x35 cm) Jogurt naturalny 400 ml Śmietana 30 %  kubek 200 ml Galaretka 5 kolorów Mleko 2 szklanki Cukier puder szklanka żelatyna 3 łyżki pełne Herbatniki ok. 36 sztuk Przygotowanie: Każdą z galaretek rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzącej wody. Odstawić do całkowitego stężenia a następnie pokroić na mniejsze kawałki.  Żelatynę wymieszać(...)przestudzenia. Śmietankę ubijam na sztywno. Do dużej miski wlewamy przestudzone mleko w temperaturze pokojowej, dodamy jogurt, ubitą śmietankę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki galaretki i całość mieszam. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyłam folią spożywczą, a następnie wyłożyłam herbatnikami. Wyłożyć masę z galaretkami szybko wyrównać i ułożyć na wierzch herbatniki lekko dociskając. Wkładamy do lodówki

Kulinarne przygody
Łatwe Ciasto MARGARETKA-super wygląda i smakuje+FILM 113

Cześć, dziś zapraszam Was na przepyszne ciasto Margaretka. Ciasto wspaniale smakuje i ślicznie wygląda. Na pewno zwróci uwagę każdego. Składa się z kakaowego biszkoptu, kremu, warstwy ciasteczek margaretek oraz galaretki cytrynowej. Bardzo polecam i zapraszam. Zapraszam na FILM  Duża blaszka ok 25x35cm BISZKOPT KAKAOWY -4 jajka -1/3  szkl cukru  -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka(...)mleka -3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 łyżka mąki ziemniaczanej -0,5 szkl cukru -300g masła DODATKOWO -kruche ciastka w kształcie kwiatków z marmoladą -2 galaretki cytrynowe -800ml wrzątku Na początek robimy bazę kremu-do garbka dajemy mleko, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz budynie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy mieszając. Powstały budyń studzimy.  BISZKOPT żółtka oddzielamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekki deser z truskawkami 75

razem polecam bardzo szybki, lekki deser z truskawkami i galaretką. Taki deserek jest idealny w upały, kiedy nie mamy czasu i chęci na dłuższe stanie w kuchni. Wykonanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut i można się nim zajadać bez wyrzutów sumienia. Deserek można przygotować też w formie wegańskiej i zamiast jogurtu użyć mleka kokosowego, a żelatynę zastąpić agarem. Składniki(...)naturalnego lub pół na pół - 200 g serka waniliowego/200 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki ksylitolu 2 płaskie łyżki żelatyny + 100 ml szklanki zimnej wody ok. 200 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Truskawki opłukać, oderwać szypułki i pokroić na połówki. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia na około 10 minut. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia

Healthy food explorer