galaretka - 14130 przepisów (strona:325/942)

Biszkopt z masą budyniową i galaretką 32

Biszkopt z masą budyniową i galaretką – przepis na idealny i znany wszystkim biszkopt z owocami i galaretką. Ciasto idealne na zbliżające się ciepłe dni! W tym przepisie przyda Ci się: Zapisz przepis The post Biszkopt z masą budyniową i galaretką first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Biszkopt z masą budyniową i galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Wuzetka serowa 76

uwielbiam. Te na zimno, Izaury, tradycyjne, gotowane- wszystkie 😊 Nie będzie więc dla Was zaskoczeniem poniższy wytwór. To wuzetka sernikowa. Biszkopt mocno czekoladowy ukrywający sowitą porcję serniczka na zimno, utrwalonego galaretką agrestową. Całość jak na wuzetkę przystało jest lekko kwaskowa (to między innymi dzięki frużelina z jeżyn i galaretce agrestowej). Ciacho wykończone ulubioną, deserową polewą. A za inspirację wuzetki posłużyło(...)podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i odstawiamy do lekkiego schłodzenia.   Masa sernikowa:   1 kg sera białego z wiaderka   3-4 łyżki cukru pudru   3 galaretki agrestowe rozrobione w ½ szklanki gorącej wody i odstawione do lekkiego schłodzenia   Ser miksujemy z cukrem pudrem do połączenia. Stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i lekko, ale dokładnie mieszamy. **Wykładamy

Domowe ciasta
Biszkopt z kremem, truskawkami i galaretką 137

Biszkopt, krem i truskawkami z galaretką to chyba najbardziej popularne  ciasto w lecie. Robi się je szybko i raczej nie ma osoby, której by ono nie smakowało. Ja w sezonie na truskawki robię ja bardzo często, w czasie upałów pieczony biszkopt łatwo można zastąpić ich sklepową wersją, chociaż wiadomo, że ten domowy będzie zdecydowanie lepszy. Ja najczęściej robię(...)łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g chudego twarogu 150 g serka /skyru waniliowego 100 g serka mascarpone 1/2 szklanki ksylitolu/cukru Dodatkowo: ok. 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Przekroić na połówki. Galaretki rozpuścić w 500 ml zagotowanej wody i zostawić do ostudzenia. Biszkopt:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć

Healthy food explorer
Ciasto Leśny Mech z truskawkami i śmietanką-pyszne, lekkie +FILM 90

szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki mleka -1  szkl oleju rzepakowego +5 łyżek  -3 łyżeczki proszku do pieczenia -5 jajek -1  szkl cukru WARTSWA TRUSKAWKOWA -2 galaretki truskawkowe -ok 350g truskawek -700ml wrzątku ŚMIETANKA -750ml śmietanki 30 lub 36% -3/4 szkl cukru pudru -2 łyżki żelatyny -125ml wrzątku  Szpinak zalewamy 5 łyżkami(...)jego górę, następnie odkrojone ciasto kruszymy w palcach do miseczki-będzie nam potrzebne do posypania ciasta. ok 350g truskawek kroimy drobno. Następnie do miski dajemy wrzątek i dodajemy 2 galaretki truskawkowe. Dokładnie mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy. Do ostudzonych galaretek dodajemy pokrojone truskawki.  Możemy całość wstawić do lodówki a jak zacznie tężeć wykładamy na ciasto. Ponownie wkładamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jelly DOT - galaretki od Vobro w letnich smakach 53

Markę Vobro już dobrze znacie. Dziś chciałam Wam pokazać kolejną nowość pyszną i orzeźwiającą. Są to galaretki Jelly DOT. Jak widzicie opakowania galaretek są bardzo kolorowe i letnie. Każda pakowana jest w osobny papierek, dzięki czemu możemy zabrać je ze sobą, gdzie chcemy i nie musimy martwić się o to, że się nam posklejają.  Galaretki są w trzech smakach(...)mdłe. Mają delikatne smaki i wszystkie są pyszne. Moim faworytem jest limonka, bo jest najbardziej orzeźwiająca, ale w domu każdy w sumie lubi inny smak. Jeśli lubicie galaretki, to zachęcam do wypróbowania tych od Vobro

kruche babeczki
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia + film 87

tortownicę 26 cm 17 sztuk małych biszkoptów 500 g serka twarogowego z wiaderka 500 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny + 100 ml gorącej wody 2 galaretki truskawkowe + 700 ml gorącej wody 300 g truskawek do masy + 500 g truskawek na wierzch ciasta 100 g posiekanej mlecznej lub gorzkiej czekolady przepis Do małej miseczki wsypujemy żelatynę, wlewamy(...)układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na ciastka przekładamy masę serową i starannie ją rozprowadzamy. Sernik wkładamy do lodówki na około pół godziny, aż masa serowa zgęstnieje. Do miski wsypujemy galaretki a następnie rozpuszczamy je w 700 ml gorącaj wody i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Na wierzchu ciasta układamy pozostałe truskawki i polewamy

Smakowite Dania
Torcik z truskawkami i bitą śmietaną. 67

śmietanki 30% lub 36 % schłodzona 1 łyżka cukru pudru ilość można zwiększyć jeśli wolicie bardziej słodkie 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Instrukcje Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nie smarować brzegów. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy i pod koniec ubijania łyżka po łyżce dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka(...)rantu kiedy całkowicie wystygnie, odcinając najpierw ostrym nożem brzegi biszkoptu. Do przygotowania biszkoptu składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Biszkopt do tortu najlepiej upiec dzień wcześniej wtedy łatwiej się kroi. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, odstawiamy. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na połówki. Biszkopt kroimy na pół. Jeśli był upieczony dzień lub dwa dni wcześniej i jest suchy

To co lubię - gotuję i polecam
" Truskawkowy łaciatek " sernik 166

waniliowy 16 g cukier puder ok. 50 g śmietana 30 % 100 ml kakao 2 łyżki żelatyna 28 g zimna woda 150 ml truskawki 300 g cukier 2-3 łyżki galaretka 1/2 opakowania galaretki truskawkowej + 250 ml wody ok. 8 truskawek listki mięty Przygotowanie 1 Tortownica 18 cm, boki wykładamy folią. Spód. Ciastka miksujemy i zagniatamy z kawą rozpuszczoną w wodzie(...)Przekładamy na spód tortownicy i lekko ugniatamy. Odstawiamy do lodówki. Ugotować galaretkę. Truskawki kroimy w kostkę i razem z cukrem przekładamy do saganka. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie do napęcznienia. Potem podgrzać w naczyniu z bardzo ciepłą wodą ( nie gotować ). Ostudzić. Serek wymieszać, potem ubić ze śmietaną. Dodać cukier puder i waniliowy

Smaczne moje
Sernik z truskawkami i galaretką 128

zazwyczaj bardzo truskawkowy. W tym roku również. To nie ostatni przepis z tymi owocami, który Wam jeszcze pokażę 😊🍓 Dziś sernik, ulubione ciasto mojego syna, ale wzbogacone sezonowymi truskawkami i galaretką. Pyszności! Składniki (blaszka 36x24cm): opakowanie okrągłych biszkoptów lub herbatników - u mnie te pierwsze 1 kg sera białego - dobrej jakości z wiaderka 200 g masła 6 jajek 1,5 szklanki cukru(...)cukier waniliowy lub aromat waniliowy 1 budyń waniliowy (proszek) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mleka ok 400 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe ok 500ml wrzątku Sposób przygotowania: 1. Ser i jajka powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Masło rozpuścić i wystudzić.  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty lub herbatniki

Kuchnia domowa Ani
Zebra śmietankowo-truskawkowa 69

truskawkowa to propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je na herbatnikach, a jego sercem są dwie masy: truskawkowa i śmietankowa. Składniki Spód: herbatniki masło Mus truskawkowy: truskawki galaretka truskawkowa Masa śmietankowa: 1 śmietanka 30% (250 ml) 200 g mascarpone galaretka cytrynowa Przygotowanie Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Masą herbatnikową wyłożyć spód tortownicy. Truskawki zblendować. Podgrzać chwilę(...)dodać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w niecałej szklance wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę zmiksować z mascarpone i dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 3/4 szklanki gorącej wody. Masy wylewać na przemian do tortownicy. Na koniec ułożyć truskawki. Autor przepisu: Anita Artykuł Zebra śmietankowo-truskawkowa pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
PIERNIK Z PIANKĄ 68

łyżka cukru pudru 3 łyżki żelatyny w proszku  330 ml śmietanki 30% 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego w proszku Pianka wiśniowa: 330 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 500 ml gorącej wody Przygotowanie Biszkopt piernikowy-   Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia(...)dodawać po jednym serku homogenizowanym. Następnie dodać do smaku cukier puder. Na koniec dodać żelatynę w proszku i chwilę ubijamy robotem na najwyższych obrotach. Pianka wiśniowa -  2 opakowania galaretki wiśniowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce,  aż zacznie tężeć.  330 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz

Ciastka - domowe słodkości
Sernik na zimno z mango i czekoladą 73

jest banalnie proste i  każdy sobie poradzi z jego wykonaniem. foremka o średnicy 16 cm 400 g sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 mango około 400 g 1 galaretka o smaku pomarańczowym 1 łyżka żelatyny opcjonalnie cukier do smaku polewa czekoladowa 70g czekolady użyłam pół na pół mlecznej i gorzkiej 70g śmietanki 30% dodatkowo  8-9 sztuk biszkoptów(...)napęcznienia, nastę pnie lekko podgrzać. (żelatyna przed dodaniem jej do masy serowej powinna być lejąca) Można wstawić na 5-8 sekund do mikrofali lub podgrzewać w kąpieli wodnej. Galaretkę zalać 200 ml gorącej wody dokładnie wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Galaretka powinna być zimna ale nie stężała. Mango obrać ze skórki i oddzielić od pestki, następnie zmiksować

Andzia Pichci
Pyszne ciasto Truskawkowa Delicja-z kremem i truskawkową pianką +FILM 403

orzeźwiające ciasto Truskawkowa Delicja. Sezon na truskawki zaczął się na dobre, więc jak najbardziej zachęcam do jego przygotowania. Ciasto składa się z cienkiego biszkopta, kremu, truskawkowe pianki, truskawek i galaretki.  Jest wysokie, bardzo podzielne i nada się na każdą okazję Zapraszam na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku  SKŁADNIKI ***przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm*** *szklanka(...)masła lub margaryny PIANKA TRUSKAWKOWA -ok 400g truskawek -0,5 szkl cukru -500ml śmietanki 30 lub 36% -3 łyki żelatyny -125 ml wrzątku  DODATKOWO -2 galaretki truskawkowe -750 ml wrzątku -truskawki  Na początek polecam zrobić bazę kremu-do garnka dajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy też mieszając tak by się nie przypaliło. Budyń

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto truskawkowe bez pieczenia 213

masy budyniowej, przykrywamy drugą warstwą herbatników i wylewamy resztę kremu. Znów układamy herbatniki, czyli trzecią warstwę i wstawiamy foremkę do lodówki. MASA TRUSKAWKOWA: 400-500 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 łyżeczka soku z cytryny cukier (opcjonalnie) Kilka truskawek kroimy w drobną kosteczkę. Resztę blendujemy. Wrzucamy wszystkie razem do garnka. Dolewamy soku z cytryny i opcjonalnie cukru (ja zrezygnowałam(...)względu na galaretkę). Całość doprowadzamy do wrzenia, dosypujemy galaretkę, dokładanie mieszamy, żeby galaretka się rozpuściła i ściągamy z palnika. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Gdy masa zaczyna gęstnieć lub robi się chłodna, przelewamy ją na ostatnią warstwę herbatników. MASA ŚMIETANOWA: 250 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix Kremówkę miksujemy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem

Relaxtime
Ciasto truskawkowa pokusa 51

wypróbowania przepisu. CIASTO TRUSKAWKOWA POKUSA Składniki BISZKOPT 3 jajka 100 g cukru 120 g mąki pszennej szczypta soli MASA TRUSKAWKOWA 500 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wody MASA KAJMAKOWA 500 ml śmietanki kremówki 30% puszka masy kajmakowej DODATKI krakersy Wykonanie Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem ze szczyptą soli. Stopniowo(...)ubić na pianę. Zmniejszyć obroty miksera, stopniowo dodawać po łyżce masy kajmakowej. Przestygniętą żelatynę wolnym strumieniem wlać do masy. Dokładnie wymieszać. Masę umieścić na przestygniętym biszkopcie. Całość przykryć krakersami. Galaretki zalać 500 ml wrzącej wody, mieszać do momentu aż galaretki się rozpuszczą. Lekko rozmarznięte truskawki zblendować na mus. Dodać do galaretki, wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć, wylać na krakersy. Ciasto

Alle Dobre!