tortownicę 18 cm / na 26 cm podwajamy składniki Spód z herbatników: 100 g herbatników 70 g masła Kolorowa masa: 250 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 1/2 opakowania galaretki np. jagodowej 1 płaściutka łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru lub więcej do smaku do białej masy 2-3 łyżki jagód mrożonych 6-7 sporych(...)Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 80 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia (możemy je wystudzić w misce z zimną wodą) 3. Do miski przekładamy mascarpone oraz śmietankę 30 proc i miksujemy
Gotowanie...to proste !łyżka cukru cynamonowego 200 ml mleka 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny 0,5 łyżeczki cynamonu Mus śliwkowy: 0,5 kg śliwek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania galaretki jagodowo - jeżynowej Nasączenie: 100 ml gorącej wody 4 torebek herbaty earl grey 100 ml zimnej przygotowanej wody Dodatkowo: 0,5 kg śliwek Przygotowanie: Biszkopt orzechowy - na spód tortownicy o wymiarach(...)pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy z 0,5 szklanką cukru na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki jagodowo - jeżynowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa serowa cynamonowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia
Ciastka - domowe słodkościtortownica 22 cm A wystarczy tylko mieć składniki 5oo dek truskawek 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 paczka gofrów gotowych tortownice wyłożyć papierem do pieczenia lub folia spożywcza.Wyłożyć goframi .Truskawki oczyścić i zmiksować blenderem ,potem podgrzać na palniku i do ciepłej masy wsypać galaretki i wymieszać ,zdiąć z palnika i czekać aż masa stężeje dopiero wylewamy do tortownicy . Masa piankowa(...)potrzebne składniki 11o g cappuccino śmietankowe 500 g śmietany 36 procentowej 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub przezroczystej 2 łyżki cukru pudru przygotowanie Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem .Cappuccino zalewamy 1/4 szkl wody przegotowanej i wymieszać ,jak będzie zimna masa wymieszać ze śmietaną.Galaretkę zalać 1/2 szkl wody gorącej i wymieszać.Jak galaretka będzie zimna wlać do śmietany i wymieszać następnie
Moje Wyrobysernik na zimno dwu smakowy z malinami. Idealny, puszysty, kremowy. Sprawdzi się na upalne dni jakie teraz mamy. Składa się z kakaowego biszkoptu, masy serowej śmietankowej oraz kakaowej, oraz galaretki z malinami :) Sernik pięknie wygląda, zawsze wychodzi. Bardzo polecam i zapraszam po przepis jak również na film SKŁADNIKI Proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm BISZKOPT KAKAOWY (można pominąć(...)śmietanki 30% -3/4 szkl cukru pudru -150ml wrzącej wody -1,5 łyżki żelatyny -2 łyżki kakao -1 szkl mleka w proszku (250ml) DODATKOWO -2 galaretki malinowe na pół litra wody -500g malin -750ml wrzątku BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek-ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy żółtka-miksujemy, dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCieplutko się zrobiło, więc u nas ciasto bez pieczenia. Tym razem spód z ciasteczek maślanych typu petitki. Kupiłam w Biedronce. Potem delikatna pianka ze śmietanki kremówki, mascarpone z dodatkiem galaretek i owoców. Całość posypana startą gorzką czekoladą. Polecam i udanego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 25x25 cm Składniki spód: 250 g ciasteczek maślanych 100 g masła Składniki pianka: 600 ml śmietanki(...)serka mascarpone 2 galaretki krystaliczne u mnie smak truskawka 100 g białej czekolady Dodatkowo: około 400 g świeżych malin borówka amerykańska 1. Masło na spód ciasteczkowy roztapiamy. Ciasteczka kruszymy do misy blendera i miksujemy, żeby ciasteczka się rozdrobniły. Przestudzone (może być ciepłe) masło dodajemy do ciasteczek, mieszamy. Spód blaszki wykładamy papierem. Przesypujemy ciasteczka wymieszane z masłem u ubijamy ręką. Wkładamy
kruche babeczkiprzyjściu do domu zmieniłam zdanie i postanowiłam upiec sernik z jogurtów greckich . W ten sposób na naszym stole zagościł lekki, delikatny, waniliowy sernik, który polałam nieco kwaskowatą galaretką z czarnej porzeczki. Jakie to było wspaniałe połączenie, ja sama skusiłam się na dwa kawałki, choć ostatnio staram się ograniczyć ilość spożywanych kalorii. W braku wyrzutów sumienia pomogła mi świadomość, że sernik(...)szklanki cukru 5 jajek wielkości M 1 / 2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spód z biszkoptów: 150 g biszkoptów 50 g masła Galaretka porzeczkowa: 250 g czarnych porzeczek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia formy kasza manna do obsypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Spód z biszkoptów: Dno tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem
niecodziennikparyŁosoś ten zawiera mnóstwo Omega - 3 oraz witamin, ma doskonały smak i przepiękny kolor, który cudnie prezentuje sie w moim serniku... Niewątpliwą ozdobą sernika jest pyszna galaretka, którą przyrządziłam z delikatnego bulionu warzywnego, a w niej zatopiłam łososiowe i warzywne róże... Róże wykonałam z pociętych plastrów ŁOSOSIA "MÓWI" Pure Wędzonego na Zimno oraz(...)tylko 2 - 3 h odczekać na jego schłodzenie)?! Zmiksowanie i wyłożenie spodu to 5 minut. Przygotowanie masy, czyli posiekanie i wymieszanie wszystkich składników to 15 minut. Galaretka i zawinięcie dziecinnie prostych róż to maksymalnie 15 - 20 minut. Także przepis jest naprawdę rewelacyjny, bo przy tak małym nakładzie czasu i pracy możemy przygotować
Słodko-Słony Świat IlonyCiasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;) Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser. Składniki : na dużą blachę opakowanie biszkoptów, 1200 ml soku Kubuś (malina marchew jabłko), 600 ml śmietany 30%, łyżka cukru pudru. 2 budynie malinowe, 4 galaretki malinowe, 2 opakowania delicji malinowych, ok 200 g świeżych(...)budyniowy. Mieszamy. Pozostałą część soku podgrzewamy, dodajemy budyń. Czekamy aż zgęstnieje - co jakiś czas należy mieszać. Masę przelewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozrabiamy 2 galaretki w 200 ml gorącej wody - studzimy, co jakiś czas mieszając, aby żelatyna całkiem nie opadła na dno. Śmietanę ubijamy na bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodajemy małym strumieniem
Lena Gotujeciasto to hit lata ! Maślane herbatniki, budyniowy krem, warstwa orzeźwiającej galaretki z owocami, biszkopty i mleczna polewa. Słodka uczta dla podniebienia. Jak tradycyjna góra lodowa niezbyt mi smakuje bo jest zwyczajnie mdła i za słodka, tak tutaj owoce zatopione w galaretce doskonale podkreśliły smak tego ciasta. Ciasto wygląda efektownie a wcale nie jest pracochłonne. Bardzo polecam! Foremka 24/28(...)Krem budyniowy: 700 ml mleka 6 łyżek cukru 16 g cukru waniliowego 2 budynie śmietankowe Dr.Oetker 1 pełna łyżeczka mąki pszennej 2 żółtka 20 dag masła Warstwa owocowa: 2 galaretki z owoców leśnych ½ litra mieszanych owoców lata-maliny, czarna porzeczka , borówka Polewa mleczna: 20 dag masła 4 łyżki cukru ½ szklanki wody 2 szklanki mleka w proszku 1 łyżka kakao Sposób
Wanilia i KardamonTruskawkowiec to bardzo proste i smaczne ciasto bez pieczenia. Składa się ono z puszystego kremu na bazie słodkiej śmietanki i serka ricotta oraz truskawek zalanych galaretką o tym samym smaku. Truskawkowiec bez pieczenia jest idealnym deserem do popołudniowej kawy w letnie dni. Sprawdzi się również na różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też(...)serka ricotta (może być mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie (8 g) cukru wanilinowego 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotownie Truskawkowca bez pieczenia: Truskawki pozbawić szypułek, umyć, pozostawić na sicie do odsączenia. Blaszkę (lub naczynie żaroodporne) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników
Danka PichciSernik na zimno z mascarpone Kremowy i pyszny sernik z truskawkami i galaretką. Sernik na zimno z mascarpone jest tak samo łatwy do zrobienia, jak sernik z blendera . Smakuje wszystkim bez wyjątku i to nie tylko latem. Sernik mascarpone z truskawkami jest wyśmienity o każdej porze roku, nawet jeśli użyjesz mrożonych owoców. Jeśli nie masz tortownicy, podaj ten pyszny sernik(...)serka mascarpone 200 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 36% 2 łyżki żelatyny 5-6 łyżek gorącej, ale nie wrzącej wody do rozpuszczenia żelatyny 4 łyżki cukru pudru Galaretka do sernika na zimno 2 galaretki truskawkowe 650 ml gorącej wody kilkanaście truskawek do dekoracji Sernik na zimno z mascarpone przepis 1. Dwie galaretki rozpuść w 650 ml gorącej wody
Cztery Fajeryłyżeczki mąki ziemniaczanej z niewielką ilością wody i dodałam do owoców. Gotując mieszałam do zgęstnienia. Przestudziłam. składniki na wierzch ciasta: ok. 300 -400 g truskawek 1 i 1/2 galaretki truskawkowej 550 ml wody gorącej wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na pół. wykonanie ciasta: Pierwszy blat ciasta wkładamy do foremki w której(...)pieklimy biszkopt i smarujemy dżemem truskawkowym. Na dżemie rozsmarowujemy ok. 3/4 kremu i układamy drugi blat. Wierzch smarujemy pozostałym kremem. Układamy pokrojone truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Całość wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby galaretką stężała
Domowy Smak JedzeniaLekkie ciasto z truskawkami Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szkl.mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 400 ml wrzątku Masa cytrynowa: 200 ml wrzątku, 1 galaretka cytrynowa, 400 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy(...)żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Przelewamy do formy o wymiarach 24x38 cm. Pieczemy ok. 15 minut. Masa truskawkowa: Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl.wrzatku. Tezejace mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami. Wylewamy na wystudzony biszkopt. Zostawiamy w lodówce do całkowitego stężenia. Masa cytrynowa: Galaretkę rozpuszczamy w szkl.wrzatku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a na końcu tezejaca galaretkę. Mieszamy, wylewamy
słodki bratek