galaretka - 14130 przepisów (strona:227/942)

TĘCZOWY DESER. EXPRESOWY SERNIK NA ZIMNO 80

Zrobienie takiego deseru zajmuje nam dosłownie chwilę. Możemy go zrobić wspólnie z dziećmi, co będzie dla nich frajdą, ze względu na użycie kolorowych galaretek. Bo wiadomo nie od dziś, że dzieci uwielbiają wszystko co barwne, a wręcz pstrokate 😁. Taki deser możemy zrobić w dowolnym naczyniu, bądź w pucharkach, szklaneczkach czy kieliszkach. Jednak najefektowniej wygląda  zrobiony w jednym naczyniu, gdzie(...)wyjęciu i pokrojeniu możemy widzieć jego tęczowe wnętrze. Nie ma również znaczenia w jaki sposób będziemy nalewali tężejące galaretki do naszego naczynia. Im wlewanie bardziej chaotyczne, tym efekt końcowy ciekawszy 😉 Składniki: 4 galaretki o dowolnym smaku (w różnych kolorach) 4 serki homogenizowane waniliowe po 140-150 g każdy Wykonanie: Każdą z galaretek rozpuszczamy w osobnych miseczkach w 300 ml gorącej

Walijskie Pichcenie
Sernik na zimno z galaretką na biszkopcie 84

sernikiem na zimno. Uświadomiłam to sobie w cukierni, w której większość wypieków na miano klasyków zasługuje. Sernik na zimno na swym stałym miejscu, w szklanej witrynie, tym razem uwieńczony galaretką w odcieniu zieleni soczystej. Nie oparłam się tej zieleni.  Rozwiązując nieskutecznie dylemat - kiwi czy agrest, rozwiązałam problem inspiracji na ciasto urodzinowe. Dla konesera smaków znanych i lubianych. Urodzonego(...)Walentynki. I oto jest. Wersja oczywiście jak to u mnie - z kremową masą,  z niewielkim zastosowaniem żelatyny, bardzo waniliową. Mandarynki zatopione w pomarańczowej galaretce,  nie pozostawiającej wątpliwości, że jest pomarańczowa. Idealne ciastko imprezowe, urodzinowe,  na przyjemne spotkania przy stole z okazji wielu. Doskonale się przechowuje - przetrwa kilka dni w lodówce,  nie tracąc swych walorów. Biszkopcik, prosty

Kronika Piekarnika
TORCIK CZEKO-WIŚNIA (bez glutenu, białego cukru) 214

niedługo walentynki! Szybko musicie zrobić ten pyszny torcik dla swoich ukochanych osób, na pewno traficie w ich gusta i serduszka  💛  Torcik to mięciutki kakaowy biszkopt z wiśniową galaretką i kremem z dodatkiem pasty laskowej. Przepyszne połączenie, które warto wypróbować nie tylko w dzień zakochanych 😋 Składniki: Biszkopt (śr: 18cm) -2 jajka -2 płaskie łyżki mąki ryżowej -3 płaskie łyżki(...)kakao -1 łyżka oleju rzepakowego/słonecznikowego -30g ksylitolu -szczypta soli Galaretka wiśniowa -360g mrożonych wiśni -80g ksylitolu -ok 60g wody (tak aby całość miała ok 500g) -3 pełne łyżeczki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody LUB – 1,5 łyżeczki agaru + 1/4szkl. zimnej wody Krem laskowy -opakowanie mascarpone -4-5 łyżek pasty z orzechów laskowych Nutura -3 łyżki kakao

Candy Pandas
Deser z borówkami 273

Aksamitny, lekki i delikatny deser z borówkami. Wspaniała propozycja na smaczną przekąskę dla całej rodziny. Przygotowany na bazie śmietanki kremówki z dodatkiem świeżych borówek w galaretce oraz ciasteczek zbożowych. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na deser z borówkami jest bardzo łatwy a sam deserek szybki do zrobienia. Przygotowałam go w bujanych(...)daje fajny efekt wizualny. Możecie je również zaserwować w pucharkach lub zwykłych szklankach. A tymczasem zostawiam Was z przepisem! DESER Z BORÓWKAMI – PRZEPIS Składniki 250 g borówek 1 galaretka borówkowa 330 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 8 ciasteczek zbożowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Do 6 szklanek przekładamy

Przepiski.pl
Malinowa chmurka w pucharkach 2539

orzeźwiający i delikatny. Ponadto ładnie się prezentuje i wyśmienicie smakuje! MALINOWA CHMURKA W PUCHARKACH PRZEPIS Składniki (na 4 deserki) 200 g mrożonych malin 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa 500 ml gorącej wody 120 g herbatników 2 garści płatki migdałów 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie 1. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Następnie do galaretki(...)wrzucić mrożone maliny i pozostawić do lekkiego stężenia. 2. Herbatniki pokruszyć i umieścić w pucharkach. Następnie wlać tężejącą galaretkę z malinami. Pucharki wstawić do lodówki do czasu aż galaretki stężeją całkowicie. 3. W międzyczasie uprażyć płatki migdałów na suchej patelni. 4. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Tak przygotowany krem przełożyć do pucharków. 5. Wierzch posypać

Alle Dobre!
Malinowa chmurka bez pieczenia 1043

Ciasto które uwielbia chyba każdy. Tym razem w bardzo łatwej do przygotowania wersji bez pieczenia .  Spód z ciasteczek, maliny w galaretce kremowa śmietankowa chmurka całość dopełniona chrupiącymi bezami i prażonymi migdałami. Niebo w gębie :) Foremka o wymiarach 25/27 cm 200 g herbatników petit 50 g masła 50 ml mleka 350 g malin mrożonych 2 galaretki o smaku malinowym(...)Całość dobrze wymieszać, wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie ciasteczka ubić za pomocą łyżki lub po prostu dłońmi, wstawić do lodówki na 30-40 minut. Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej przegotowanej wody dodać maliny (mogą być zamrożone) i wymieszać. Wstawić do lodówki aby lekko stężało. Na dobrze schłodzony spód wylać tężejącą już galaretkę z malinami

Andzia Pichci
Ciasto Popapraniec 218

dżemu z owoców leśnych sprawia, że ciasto Popapraniec nie jest zbyt słodkie. Ciasto Popapraniec to biszkopt w trzech smakach: kokosowym, kakaowym i makowym przełożony kremem budyniowym. Wierzch ciasta stanowi galaretka o takim samym smaku, jak dżem użyty do posmarowania biszkoptu. W moim przypadku jest to dżem i galaretka z owoców leśnych, ale może to być inny komplet, np. z wiśni(...)budynie waniliowe bez cukru (2×38 g) 4 łyżki cukru 1 kostka (200 g) masła 1 cukier wanilinowy Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z owoców leśnych (330 g) 2 galaretki z owoców leśnych 800 ml gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Popapraniec: Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić

Danka Pichci
ciasto miodowe z masą budyniową i jabłkami w galaretce 79

mleka. Gotujemy cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy w 3 turach ugotowany budyń i miksujemy. składniki na jabłka w galaretce: 1300 g jabłek, które nie ciemnieją ok. 1/4 szkl wody 2 galaretki agrestowe 500 ml gorącej wody 1-2 łyżki cukru wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie(...)obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka, wlewamy ok. 1/4 szkl wody i prażymy, aż trochę zmiękną. Uprażone jabłka odstawiamy do wystudzenia. Jabłka mieszamy z galaretką. Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto. złożenie ciasta: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy jedno ciasto miodowe, wykładamy tężejące jabłka w galaretce. Przykrywamy drugim ciastem miodowym

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Biskup 846

mnie 22x34 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni (grzanie góra/dół). Upieczony biszkopt odstawić do całkowitego wystudzenia. Składniki [GALARETKA] 2 opakowania galaretki wiśniowej 2 szkl. wrzącej wody 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki  Wykonanie: Galaretki wsypujemy do gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy do galaretek dżem, mieszamy(...)wystudzenia. Polewa : 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% Wykonanie:  Połamaną czekoladę zalewamy gorącą śmietanką i mieszamy do rozpuszczenia czekolady.  ZŁOŻENIE CIASTA:  BISZKOPT --> GALARETKA --> MASA BUDYNIOWA--> CIASTO KOKOSOWO-MAKOWE--> POLEWA Smacznego

psgotujemy
Ciasto Balladyna 1580

deser składający się z kilku warstw, które świetnie ze sobą współgrają. Jest to ciemny biszkopt, warstwy serowe oraz kajmak przełożony herbatnikami. Na wierzchu ciasta znajdują się maliny zatopione w galaretce o tym samym smaku. Pomimo iż do ciasta został dodany słodki kajmak to ciasto Balladyna nie jest zbyt słodkie, ponieważ malinowa galaretka z owocami przełamują jego słodycz. Ciasto Balladyna(...)łyżki kakao szczypta soli Masa serowa: 700 g twarogu z wiaderka 200 ml słodkiej śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 galaretki o smaku malinowym 400 g malin 1 puszka (400 g) masy kajmakowej 250 g herbatników maślanych 750 ml gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Balladyna: Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić

Danka Pichci
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką agrestową 90

Fale Dunaju to pyszne ciasto, lecz jego modyfikacja z brzoskwiniami i galaretką smakuje o niebo lepiej! Składniki: Ciasto: 3/4 kostki masła lub Kasi 4 jaja 2 szklanki maki tortowej 100 g cukru 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki odsączone Krem: gotowy krem budyniowy (np.typu Karpatka) 1/2 kostki masła Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe trochę kakao(...)części. Do jednej dodajemy kakao. Następnie wylewamy jasna masę na blachę; potem ciemna, a na wierzch rozłożyć brzoskwinie. Piec około 45 minut w 180-190 st. Następnie rozpuszczamy 2 galaretki agrestowe w 800 ml wody, gdy zacznie mocno tężeć wylewamy na ostudzone ciasto. Gotujemy krem wg przepisu i ucieramy z masłem. Gdy galaretka na cieście stężeje, wykładamy krem. Dla ozdoby

Olcia gotuje!
Deser walentynkowy 78

rozpieszczać ukochaną osobę. Przez żołądek do serca. Na ten szczególny dzień zachęcam do zrobienia deserku dla dwojga,Wystarczą tylko 3 składniki!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser walentynkowy składniki : 2 galaretki truskawkowe 350 ml śmietanki kremówki 10 truskawek cukier waniliowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser walentynkowy wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 900 ml wrzącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Za pomocą noża lub foremki(...)wycinamy z truskawek serduszka. Pucharki przekładamy do większego naczynia i przechylamy, ustawiając pod skosem. Do pucharków wkładamy po parę truskawek i napełniamy do połowy galaretką. Napełnione pucharki galaretką przekładamy delikatnie do lodówki, aby stężała. Śmietanę ubijam y z cukrem waniliowym na sztywno. Gdy galaretka stężeje napełniamy pucharki masą śmietanową. Dekorujemy serduszkami z truskawek. Ja użyłam również żelowych malinek. Smacznego. (adsbygoogle

Olcia gotuje!
Ciasto Gwiaździsta Noc 137

window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gwiaździsta Noc – składniki Na spód: biszkopty podłużne lub okrągłe około 130 g Masa serowa: 300 ml słodkiej śmietany 30% twaróg z wiaderka ok. 700 g galaretka niebieska – 2 opakowania cukier puder 40 g Kleksy z bitej śmietany 30% cukier puder – 1 łyżka słodka śmietana 30% – 200 g Dodatkowo: galaretka niebieska – 2 opakowania(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gwiaździsta Noc – sposób przygotowania: Zagotuj 300 ml wody, następnie rozpuść dwa opakowania niebieskiej galaretki. Odstaw do wystygnięcia. Przygotować tortownicę o średnicy 26 cm. Na dnie formy wyłożyć biszkopty. W razie potrzeby docinać. 700 g twarogu miksować z cukrem pudrem, aby była gładka masa. Gdy dwie niebieskie galaretki zaczną tężeć – wlewać je lekko strumieniem

Olcia gotuje!
Ciasto balladyna na herbatnikach z malinami i galaretką 82

Proste, podzielne   i bardzo efektowne warstwowe ciasto na herbatnikach z maślanym kremem budyniowym i warstwą galaretki z malinami. Nie jest przesłodzone, smaki idealnie się równoważą. Ciasto które uświetni każde rodzinne przyjęcie. Tym ciastem na pewno zaskoczysz gości. Gwarantuję, będą zachwyceni! Produkty dobrej jakości do przygotowania tego ciasta znajdziecie w sklepie  Kuchnie Świata   Składniki na blaszkę 25/30(...)budyniowy: 30 dag masła 82% 800 ml mleka 6 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g 2 żółtka 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu   Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe 750 ml wody 500 g świeżych lub mrożonych malin   Ciasto zaczynamy od przygotowania kremu budyniowego: 600 ml mleka zagotować z cukrem i pastą waniliową-(pastę można zastąpić

Wanilia i Kardamon
Ciasto z masą kawową i cytrynową pianką 156

Jeżeli lubisz ciasta z masą śmietanową, to to ciasto będzie właśnie dla Ciebie. Pomiędzy biszkoptem znalazły się dwie masy śmietanowe, jedna z dodatkiem kawy zbożowej, druga usztywniana galaretką cytrynową. Dodatkową warstwę stanowi nutella. Ciasto jest słodkie, lekkie i przyjemne w smaku. szklanka = 250 ml Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 2 łyżki oleju Pianka kawowa(...)łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki kawy zbożowej, u mnie Inka karmelowa 1 łyżka cukru pudru, lub do smaku 500 ml kremówki Pianka śmietankowa: 500 ml kremówki 2 op. galaretki cytrynowej Dodatkowo: ok. 6 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego typu nutella 80 g czekolady deserowej Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku, miksujemy po każdym

Smaki Na Talerzu