galaretka - 14130 przepisów (strona:243/942)

Sernik z jogurtów greckich 101

przyjściu do domu zmieniłam zdanie i postanowiłam upiec sernik z jogurtów greckich . W ten sposób na naszym stole zagościł lekki, delikatny, waniliowy sernik, który polałam nieco kwaskowatą galaretką z czarnej porzeczki. Jakie to było wspaniałe połączenie, ja sama skusiłam się na dwa kawałki, choć ostatnio staram się ograniczyć ilość spożywanych kalorii. W braku wyrzutów sumienia pomogła mi świadomość, że sernik(...)szklanki cukru 5 jajek wielkości M 1 / 2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spód z biszkoptów: 150 g biszkoptów 50 g masła Galaretka porzeczkowa: 250 g czarnych porzeczek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: margaryna do natłuszczenia formy kasza manna do obsypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Spód z biszkoptów: Dno tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem

niecodziennikpary
WYTRAWNY SERNIK PRZEPEŁNIONY DOBREM - Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I WARZYWNĄ GALARETKĄ 133

Łosoś ten zawiera mnóstwo Omega - 3 oraz witamin, ma doskonały smak i przepiękny kolor, który cudnie prezentuje sie w moim serniku... Niewątpliwą ozdobą sernika jest pyszna galaretka, którą przyrządziłam z delikatnego bulionu warzywnego, a w niej zatopiłam łososiowe i warzywne róże... Róże wykonałam z pociętych plastrów ŁOSOSIA "MÓWI" Pure Wędzonego na Zimno oraz(...)tylko 2 - 3 h odczekać na jego schłodzenie)?! Zmiksowanie i wyłożenie spodu to 5 minut. Przygotowanie masy, czyli posiekanie i wymieszanie wszystkich składników to 15 minut. Galaretka i zawinięcie dziecinnie prostych róż to maksymalnie 15 - 20 minut. Także przepis jest naprawdę rewelacyjny, bo przy tak małym nakładzie czasu i pracy możemy przygotować

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto malinowy kubuś bez pieczenia 115

Ciasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;) Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser. Składniki : na dużą blachę opakowanie biszkoptów, 1200 ml soku Kubuś (malina marchew jabłko), 600 ml śmietany 30%, łyżka cukru pudru. 2 budynie malinowe, 4 galaretki malinowe, 2 opakowania delicji malinowych, ok 200 g świeżych(...)budyniowy. Mieszamy. Pozostałą część soku podgrzewamy, dodajemy budyń. Czekamy aż zgęstnieje  - co jakiś czas należy mieszać. Masę przelewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozrabiamy 2 galaretki w 200 ml gorącej wody - studzimy, co jakiś czas mieszając, aby żelatyna całkiem nie opadła na dno. Śmietanę ubijamy na bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodajemy małym strumieniem

Lena Gotuje
Owocowa góra lodowa 1006

ciasto to hit lata ! Maślane herbatniki, budyniowy krem, warstwa orzeźwiającej galaretki z owocami, biszkopty i mleczna polewa. Słodka uczta dla podniebienia. Jak tradycyjna góra lodowa niezbyt mi smakuje bo jest zwyczajnie mdła i za słodka,  tak tutaj owoce zatopione w galaretce doskonale podkreśliły smak tego ciasta.   Ciasto wygląda efektownie a wcale nie jest pracochłonne. Bardzo polecam! Foremka 24/28(...)Krem budyniowy: 700 ml mleka 6 łyżek cukru 16 g cukru waniliowego 2 budynie śmietankowe Dr.Oetker 1 pełna łyżeczka mąki pszennej 2 żółtka 20 dag masła Warstwa owocowa: 2 galaretki z owoców leśnych ½ litra mieszanych owoców lata-maliny, czarna porzeczka , borówka Polewa mleczna: 20 dag masła 4 łyżki cukru ½ szklanki wody 2 szklanki mleka w proszku 1 łyżka kakao Sposób

Wanilia i Kardamon
Truskawkowiec bez pieczenia 110

Truskawkowiec to bardzo proste i smaczne ciasto bez pieczenia. Składa się ono z puszystego kremu na bazie słodkiej śmietanki i serka ricotta oraz truskawek zalanych galaretką o tym samym smaku. Truskawkowiec bez pieczenia jest idealnym deserem do popołudniowej kawy w letnie dni. Sprawdzi się również na różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też(...)serka ricotta (może być mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie (8 g) cukru wanilinowego 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotownie Truskawkowca bez pieczenia: Truskawki pozbawić szypułek, umyć, pozostawić na sicie do odsączenia. Blaszkę (lub naczynie żaroodporne) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników

Danka Pichci
Sernik na zimno z mascarpone 98

Sernik na zimno z mascarpone Kremowy i pyszny sernik z truskawkami i galaretką. Sernik na zimno z mascarpone jest tak samo łatwy do zrobienia, jak sernik z blendera . Smakuje wszystkim bez wyjątku i to nie tylko latem. Sernik mascarpone z truskawkami jest wyśmienity o każdej porze roku, nawet jeśli użyjesz mrożonych owoców. Jeśli nie masz tortownicy, podaj ten pyszny sernik(...)serka mascarpone 200 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 36% 2 łyżki żelatyny 5-6 łyżek gorącej, ale nie wrzącej wody do rozpuszczenia żelatyny 4 łyżki cukru pudru  Galaretka do sernika na zimno 2 galaretki truskawkowe 650 ml gorącej wody kilkanaście truskawek do dekoracji Sernik na zimno z mascarpone przepis 1. Dwie galaretki rozpuść w 650 ml gorącej wody

Cztery Fajery
truskawkowa fantazja 82

łyżeczki mąki ziemniaczanej z niewielką ilością wody i dodałam do owoców. Gotując mieszałam do zgęstnienia. Przestudziłam. składniki na wierzch ciasta: ok. 300 -400 g truskawek 1 i 1/2 galaretki truskawkowej 550 ml wody gorącej wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na pół. wykonanie ciasta: Pierwszy blat ciasta wkładamy do foremki w której(...)pieklimy biszkopt i smarujemy dżemem truskawkowym. Na dżemie rozsmarowujemy ok. 3/4 kremu i układamy drugi blat. Wierzch smarujemy pozostałym kremem. Układamy pokrojone truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Całość wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby galaretką stężała

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowe niebo 127

Lekkie ciasto z truskawkami Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szkl.mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 400 ml wrzątku Masa cytrynowa: 200 ml wrzątku, 1 galaretka cytrynowa, 400 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy(...)żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Przelewamy do formy o wymiarach 24x38 cm. Pieczemy ok. 15 minut. Masa truskawkowa: Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl.wrzatku. Tezejace mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami. Wylewamy na wystudzony biszkopt. Zostawiamy w lodówce do całkowitego stężenia. Masa cytrynowa: Galaretkę rozpuszczamy w szkl.wrzatku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a na końcu tezejaca galaretkę. Mieszamy, wylewamy

słodki bratek
Tort truskawkowo rabarbarowy 122

biszkopt makowy: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki maku białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru  galaretka: 35 dkg rabarbaru 30 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru krem budyniowy: 1budyń śmietankowy z cukrem 500 ml mleka 4 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżeczki żelatyny dekoracja: migdały prażone truskawki(...)wodnej,do gorącej żelatyny dodaję łyżkę kremu i mieszam żeby ją zahartować. Wlewam cienkim strumieniem do kremu cały czas mieszając mikserem. Krem wstawiam do lodówki na 30 minut.  Galaretka: Rabarbar kroję na małe kawałki, przekładam do garnka, wsypuję cukier, dodaję truskawki pokrojone, wlewam 50 ml wody i przesmażam aż owoce będą miękkie. Dodaję do gorącego musu galaretkę i mieszam

wesoła kuchnia
Orzechowa delicja bez pieczenia 107

szczegółów w przepisie. W każdym razie ciasto, które powstało jest przepyszne. Jest mało słodkie, ale mimo to nie traci na smaku. Ma przyjemną nutę owocową, dzięki warstwie dżemu z galaretką. Polewa czekoladowa jest idealnym dopełnieniem dla orzechowo - owocowych smaków. Dlatego kojarzy mi się z ciastkami delicjami. Do tego ciasto jest bardzo proste i szybkie do zrobienia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)2szkl. mleka (500ml) 4 czubate łyżki cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g 1 łyżeczka kakao naturalnego 200g miękkiego masła 1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego lub pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa 1 łyżeczka żelatyny 0,5szkl. wody 4 łyżki mleka 100g czekolady (u mnie 75g gorzkiej i 25g mlecznej) Sposób przygotowania: Jedną szklankę mleka zagotowałam w garnku z grubym dnem

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami / No Bake Nutella and Strawberries 'Gaia' Cake 165

Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami Gaja to ciasto bez pieczenia z galaretką, truskawkami, nutellą i jogurtem . Takie szybkie i proste czekoladowe ciasto na zimno to dobry pomysł na gorące dni lata, kiedy nie mamy ochoty włączać piekarnika. Zobaczcie, jak przygotować to ciasto na moim filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Do naszego ciasta(...)pieczenia z galaretką i nutellą przygotowujemy spód z masy jak do trufli bajaderek. Możecie wykorzystać do niego gotowe ciasto bez kremów i owoców (babkę, muffinki, ciasto drożdżowe itp.) lub herbatniki, biszkopty albo inne ciastka. Możecie też połączyć ciasto z ciastkami - ważne, by dokładnie zmiksować je w blenderze lub zetrzeć na tarce. W związku z tym, że spód zawiera nutellę

Lekcje w kuchni
Sernik z rabarbarem 98

łyżki cukru, 1 cytryna, masa serowa : 600 g twarogu półtłustego, 3 jajka, 3 łyżki (40 g) cukru pudru, 500 ml śmietany kremówki 30%, 3 łyżki mąki ziemniaczanej (35 g), galaretka : 500 g truskawek, galaretka truskawkowa, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Ciasto kruche : m ąkę, pokrojone masło, cukier i żółtka włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć(...)delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na rabarbarze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 -70 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do ostudzenia. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć, odszypułkować. Ostudzone ciasto posmarować stężającą galaretką. Ułożyć na niej truskawki (tak jak nam serce dyktuje). Zalać pozostałą galaretką

królestwo garów
Ciasto Malinowa Chmurka 88

Malinowa chmurka to pyszne ciasto, na które składa się połączenie kruchego spodu, bezy, malin, galaretki i kremu. Czas przygotowania:    2.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI KRUCHE CIASTO: 200 g mąki tortowej (1,5 szklanki) 100 g masła lub margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) SKŁADNIKI BEZA: 5 białek 220 g cukru (1 szklanka) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu szczypta soli SKŁADNIKI GALARETKA: 500 g malin 225 g galaretki malinowej (3 opak.) 875 ml wody (3,5 szklanki) SKŁADNIKI KREM: 250 g serka mascarpone 650 ml śmietanki 30% 130 g cukru pudru (3/4 szklanki

karolgotuje
Tarta z truskawkami 104

minut. Masę zdjąć z ognia lekko ochłodzić i dodać masło i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia się masła. Jeszcze ciepły krem możemy wyłożyć na ciepłe ciasto. Wykończenie 2 opakowania galaretki 700 ml wody Zagotować połowę wody w której następnie rozpuścimy dwie galaretki. Po dokładnym rozpuszczeniu się galaretek, dolewamy pozostałą cześć wody. I odstawiamy do stężenia. Truskawki umyć oczyścić z szypułek(...)pokroić na cienkie plasterki. Na wystudzonym kremie  układać truskawki, a następnie zaląc wcześniej przygotowaną galaretką. Artykuł Tarta z truskawkami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia