ostatecznie Amber wybrała... O tym dowiecie się już wkrótce:) Ja mimo to zdobyłam bataty i chciałam je koniecznie wykorzystać inaczej niż zwykle, tzn. nie w zupie, nie jako frytki czy składnik zapiekanki. Z pomocą przyszedł Królik, a raczej Rok Królika , którym 3 lutego rozpoczął się Chiński Nowy Rok . Natrafiłam na informacje o smakołykach, jakie szykuje się
KUCHARNIAkorzenno-orzechowy smak. Dodatek zmiksowanego pasternaku powoduje, iż jest gęstszy i bardziej aksamitny od wersji klasycznej. Jedynym zagrożeniem są kawałki pieczonego pasternaku, które smakują niebiańsko, biją na głowę frytki i po spróbowaniu jednego kawałka naprawdę trudno się od nich oderwać. 1 średni korzeń pasternaku 1 szklanka śmietanki 30% 1/4 szklanki mleka 2 małe żółtka ok. 1/8 szklanki cukru
KUCHARNIAchwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości mięsa ok. 50 minut.Dobrze doprawić. gulasz po tatarsku Ziemniaki usmażyć na oleju tak jak frytki. gulasz po tatarsku gulasz po tatarsku Jak mięso będzie miękkie dodać ziemniaki i ogórki,delikatnie przemieszać i gotować jeszcze 10-15 minut. gulasz po tatarsku Podawać ze świeżym pieczywem.:) Smacznego
w mojej kuchnimiękkości, w razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy mięso będzie miękkie wlać colę i dusić jeszcze około 3-4 minut i obracać mięso w sosie. Podawać z ziemniakami, frytkami, pieczonymi ziemniakami, surówkami
O kuchni z uczuciemspróbuje takiej wersji frytek, nie będzie miał ochotę na te ociekające tłuszczem - gwarantuję. :-) Można jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki. Ich tajemnica tkwi w przyprawach, które możemy dowolnie zmieniać i modyfikować. Ja skorzystałam z dwóch moich ulubionych - barbecue i wędzonej papryki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść
Szefowa kuchnikołderką z dobrze doprawionego szpinaku wymieszanego z jogurtem i zapieczony z mozzarellą. Może być coś smaczniejszego? Doskonały pomysł na obiad w zabieganym tygodniu. Ja podałam klasycznie z frytkami i surówką. Polecam! Scroll down for recipe in English Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą (4 porcje) Składniki: 4 filety z łososia ze skórą (każdy
karmelowyKotl et z Kurczaka to troszkę delikatniejsza wersja popularnego schabowego. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworzy klasyczny, tradycyjny obiad jaki znajdziemy na stołach większości Polaków. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - idealne dla początkujących pań (lub panów) domu. Kotlet y z Kurczaka - Składniki: 2 piersi z kurczaka
Słodka Stronaprzepadają za mięsem. Mięsożercy zjedzą, ale się nie najedzą ;) Kotleciki są bardzo proste w wykonaniu i bogate w łatwo przyswajalne białko. Moją wersję podałam z frytkami z selera i swojską kiszoną kapustą, ale równie dobrze będą się komponowały z bułką, jako burgery. Polecam jako miłą odskocznię, od tradycyjnych mielonych. SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone
Kuchnia w opałachbułkę sosem - przykrywamy sałatą - układamy mięso z serem - plasterki ogórków - pomidora - cebuli. Posypujemy prażoną cebulką i znów polewamy sosem. Przykrywamy całość bułką i zajadamy :) Same lub z frytkami... Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeserka topionego w saszetce Lactima Blue Cheese . Super sprawdzi się jako dodatek do mięsa, na kanapki, do kurczaka pieczonego... Dziś u nas w towarzystwie domowych frytek. Przygotowuje się go bardzo szybko, naprawdę. Składniki: 100 ml mleka ser Lactima Blue Cheese ok 3- 4 łyżek pieprz czerwony i zielony ok 1 łyżeczki Wykonanie: Mleko wlewamy
Malinowe Pocałunkiokoło 1h. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Pod koniec zalać resztą zalewy i chwilkę smażyć. Podawać z ziemniakami, ryżem, frytkami
O kuchni z uczuciemOgromnie zasmakowały mi frytki ze słodkich ziemniaków, dlatego postanowiłam sprawdzić czy tak samo oczaruje mnie puree z batatów. Zdecydowanie tak :). Niesamowity jest już sam wygląd. Cudownie intensywny pomarańcz wręcz kusi i zaprasza na ucztę. Sam smak wzbogacony ostrą papryką i czosnkiem idealnie pasuje zarówno do drobiu jak i do mięsa czerwonego. Nowy post Puree z batatów pojawił się
Wypieki i Rumieńcepanierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami
O kuchni z uczuciemWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z dodatkiem pieczonych frytek i gotowanej marchewki z groszkiem. Pycha Post Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeTakie ziemniaczki pasują do wielu dań mięsnych. Można je również potraktować jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Składniki: ziemniaki przyprawa do ziemniaków olej Wykonanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki lub ćwiartki. Polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy. Pieczemy na papierze do pieczenia w 200 C 20 min z włączonym termoobiegiem. Smacznego
IMPRESJA SMAKU