dzisiaj jesteśmy szczęśliwi, że podjęliśmy właśnie taką decyzję, bo zjedliśmy tam najsmaczniejszy posiłek ze wszystkich podczas całego 8-dniowego pobytu na wyspie. Fot. Kalmary baby z nadzieniem, frytkami i warzywami Fot. Zupa rybna Po posiłku kontynuowaliśmy zwiedzanie miasta. Fot. Capella dos Milagres (kaplica cudów), która według legendy została zbudowana na grobach angielskiego rycerza i jego ukochanej, których statek
Taste Of My Dayrestauracji w mieście. Przystawka to tradycyjny maderski chleb z masłem czosnkowym. Fot. Zapiekanka z ryby Cob, z ziemniakami, przyprawami, serem i śmietaną Fot. Scabarb fish z sałatką i frytkami Fot. Oryginalny uchwyt do otwarcia lodówki z napojami Fot. Stanowiska z owocami morza w supermarkecie Fot. Widokna nową część miasta, nad którą górują plantacje bananowców. Fot. W z punktu
Taste Of My Dayodnalazł i teraz czas nadrobić zaległości. Zacznę od burgerów, które przygotowałam dla mojej rodzinki podczas minionego weekendu. Idealne na przekąskę, lunch lub obiad (wówczas podajemy z porządną porcją frytek). Z podanych składników można przygotować 6 miniburgerów, idealnych dla 2 bardzo głodnych lub 3 mniej głodnych osób. Zapraszam do gotowania! :) Składniki na 6 miniburgerów: 6 małych bułeczek maślanych
My Culinary Artprzez praskę. Ziemniaki polać olejem, posypać ziołami prowansalskimi, dodać wegetę, sól i pieprz. Na samym końcu dodać jajka i mleko, zagnieść ciasto. Drapacze smażyć jak frytki w głębokim tłuszczu. Łyżeczką nakładać ciasto na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor. Podawać zaraz po przygotowaniu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusimaleńką porcją tej surówki. A przecież można ją szybko przygotować w domu i to od razu sporą miseczkę. Taką surówkę można przygotować jako dodatek do pikantnych skrzydełek i frytek - domowa, zdrowsza wersja fast foodu gotowa ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazamknąć), polewamy go sosem BBQ a na wierzch sypiemy startą mozarellę. Tortillę zamykamy i podgrzewamy całość na suchej patelni aż do rozpuszczenia sera. Podajemy z naszą sałatką. Albo frytkami. Albo w sumie niczym :) Moje qurrito nie wyszło takie ładne jak to na filmiku Piotrka, ale za to było pyszne, więc czuję się rozgrzeszona :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosakostek a nie prawdziwego bulionu - ten drugi, choć esencjonalny, nie nada kotletom pożądanego smaku. Gotowe kotleciki podawać możemy ze wszystkim, na co przyjdzie nam ochota - z ziemniakami, frytkami, czy też w mojej ulubionej wersji z makaronem ze szpinakiem. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaoliwy. 6. Wszystko ze sobą mieszamy, aby oliwę i przyprawy rozprowadzić sprawiedliwie i zapiekamy w temp. 200'C przez 20 min. 7. Wyjmujemy i podajemy.** *kroimy w talarki, frytki, ćwiartki... jak Wasz żołądek sobie życzy ;) ** na 5 min. przed końcem pieczenia można posypać je serem. Pyszne, zdrowe i nie trzeba się nimi zbyt długo zajmować :) a jeśli jego
Kitchens Alphabetostatnim czasie będąc na Krakowskim Kazimierzu idąc na Belgijskie Frytki natrafiłam na coś genialnego! Shake na letnie dni! Świeże owoce, kilka kostek lodu, fantastyczna sprawa! Smak shake, który wybrałam to były malinki i liczi. Co prawda owoce jedne były z puszki, a drugie mrożone ale i tak efekt był wspaniały. Pomyślcie sobie, że jest 35 stopni
Kuchnia moimi oczamipozwalam mu nieco ociec i przekładam do garnka z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z każdej strony. Podałem z pysznym sosem czosnkowym - przepis znajdziesz TUTAJ oraz kilkoma frytkami również w cieście pomidorowym lecz tylko do połowy. Smacznego
Mechanik w kuchniArabowie z Północnej Afryki. We współczesnej kuchni maltańskiej możemy odnaleźć wpływy wszystkich wymienionych, dlatego odwiedzający wyspy nie będą mieli np. problemów z zamówieniem angielskiego śniadania, czy ryby z frytkami fish & chips , zaś w porze kolacji będą mogli przebierać wśród różnego rodzaju past i pizzy. Oczywiście, Maltańczycy dołożyli do włoskich przepisów swoje lokalne trzy grosze
Chilli Czosnek i OliwaPrzykrywamy i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Podajemy z ulubioną surówką/sałatą i frytkami - albo pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i ziołami . Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepapryka czerwona pokrojona w paski 1/4 papryka żółta pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki 1 mały ogórek pokrojony w słupki ( takie cienkie frytki) 1/2 mała cukinia pokrojona tak jak ogórek 2 plastry piersi z indyka pokrojone w paski Przyprawa chińska 5 smaków, sos sojowy kikkoman, słodko-pikantny sos chilli, szczypta cukru
Kulinarny karnet Christopherasmażenia Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć i zagotować. Pozostawić do wystygnięcia i pokroić w cienkie paski. Wywar po gotowanych grzybach zachować. Wątróbkę pokroić w paski jak na cienkie frytki. Cebulę, czosnek, imbir i czuszkę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i jeszcze chwilę smażyć. Posolić, dodać świeżo
Kulinarny karnet Christopherajest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak. Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej gotować w łupinach, by nie straciły aromatu. Po ugotowaniu łupina sama odchodzi. Bulwy nazywane są „cytrusami północy
Kulinarny karnet Christophera