Warzywka, warzywka i jeszcze raz warzywka! Niby takie sobie proste francuskie leczo, a ugłaskało moje podniebienie na calutki dzień. <3 Jadłam je na zimno, na ciepło, z frytkami, solo i wciąż nie mam go dość. Kolorowo, letnio i prze-pysz-nie! 4 duże pomidory 3 strąki czerwonej papryki 3 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 cukinia
Kuchenna Kontrrewolucyawymieszać tak aby każdy kawałek jarmuży był doprawiony oliwa i przyprawami. Wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem.Piec w temperaturze 200 stopni przez 5 minut (góra i dół z termoobiegiem). FRYTKI SKŁADNIKI: 6 ziemniaków szczypta soli świeżo mielony pieprz szczypta nasion chilli PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki umyć, nie obierać. Pokroić na kawałki (paski) takie o grubości 1 cm. Wyłożyć na blaszce
ClauditteMissCookinggorącym grillu i ... ;-) grillujemy ku radości sąsiadów ;-) (może się ktoś przyłączy ;-) ). Szaszłyki grillujemy na średniej temperaturze, na złoty kolor. Czyli taki: Tak przygotowane szaszłyki podajemy gorące, np. z frytkami! Które możecie zrobić też na zdrowszy sposób, czyli upiec w piekarniku! Ja tak robię zawsze są wspaniałe kruche i soczyste w środku! A ile kcal mniej ;-)))), zaoszczędzone wystarczą
SMYKWKUCHNImożna użyć również oliwy z oliwek w spray'u. Do rybki ugotowaliśmy kaszę jaglaną oraz poddusiliśmy marchewkę, resztę cukinii i paprykę. Wiadomo, że do rybki najlepsze są frytki, ale wyszło, że mamy większą ochotę na kaszę :) Smacznego
Be Fit Be StrongREVANGE W tej restauracji próbowałam typowego greckiego jedzenia, czyli Souvlaków. Są to szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny z grilla, podawane najczęściej z cytryną, chlebkami pita, sosem tzatziki i frytkami. Nie ukrywam ze souvlaki ją jednym z moich ulubionych typowo greckich dań. Cena nieco ponad 8 euro, ale danie jest naprawdę duże i moim zdaniem warte swojej ceny
Mój Smak na Życiekoleżanki i bardzo mi smakowały. Zresztą za każdym razem mi smakują. Myślę, że bardzo szybko staną się ulubionym daniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule
Passion of Cookinglepszego niż domowy fast food. Skrzydełka w smaku przypominają te ze słynnego KFC. Polecam z sosem czosnkowym lub majonezowym i frytkami. 1 kg skrzydełek Przyprawa do pikantnego kurczaka Skworcu (tu kupisz) 1 łyżeczka ostrej papryki Ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 jajko Do panierowania i smażenia: Mąka pszenna
VioletoweKucharzeniewielkości. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, skropić oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem cayenne. Piec 10 min w temperaturze 200 °C , po 10 minutach obrócić frytki na drugą stronę i piec kolejne 10 min. 2. Do dużej miski przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodać sól i oliwę, wymieszać. Wlać powoli wodę i rozrobić ciasto widelcem
DefinicjaSmakuliść sałaty, plaster wędzonego żółtego sera, hamburger, chutney, cieniutkie plasterki mozarelli, plasterki pomidorków, listki bazylii. Górną część bułeczki również smarujemy majonezem i składamy kanapkę. Podawać same lub z frytkami z batatów
DefinicjaSmakuukładam obok siebie tak aby lekko na siebie zachodziły. Układam na nich 2 kiełbaski i ugniatając równomiernie rozprowadzam je na połowie plastrów boczku. Na rozgniecione kiełbaski kładę "frytki" sera żółtego i całość zawijam przy pomocy maty. Grilluję spokojnie. W szklance mieszam 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy i łyżeczkę przecieru z chilli i podczas grillowania
Mechanik grillujemoich ulubionych sposób przyrządzenia kurczaka – inspirowany oczywiście kuchnią tajską. Mięso w bardzo chrupiącej panierce jest idealne na każdą okazję! Świetne na rodzinny obiad – np. z frytkami i ulubioną surówką. Świetne na imprezę – ze słodkim sosem chili albo czosnkowym. Świetne na romantyczną kolację czy też na przekąskę przed tv. Robi się go niezwykle szybko ze składników
Ostra na SłodkoGotowe! Jak widzicie, z takimi schabowymi jest o wiele mniej roboty niż z klasyczną panierką, wyglądają one wspaniale i jeszcze lepiej smakują :) Podawać możemy je z ziemniakami, warzywami , frytkami lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosazłoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko aż marchewka będzie miękka, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z frytkami, dekorujemy zieleniną. Smacznego
kgwjanczewoMiała być klasyczna ryba z frytkami, a wpadliśmy i zjedliśmy najlepszego łososia, jakiego miałam okazję spróbować. Jest to kolejne smaczne miejsce w Bristolu, które chciałam Wam pokazać. Świetna restauracja, bardzo prosto urządzona, znajduje się niedaleko od centrum. Schowana w jednej z bocznej uliczek, gdzie trafiliśmy całkiem przypadkiem. Skoro wybraliśmy się na miasto z zamiarem spróbowania
Pink Envelopepomidorka było też jabłuszko :) Sos ten jest idealny nie tylko dla dzieci, ale też dla diabetyków i innych osób dbających o zdrowie. Jest doskonały nie tylko do frytek czy pizzy, ale też do sosów - zarówno tych na zimno, jak i na ciepło. I to właśnie do sosów na ciepło w głównej mierze zużyłam ten ketchup. Dotychczas
Kto ugości moich gości?