można użyć również oliwy z oliwek w spray'u. Do rybki ugotowaliśmy kaszę jaglaną oraz poddusiliśmy marchewkę, resztę cukinii i paprykę. Wiadomo, że do rybki najlepsze są frytki, ale wyszło, że mamy większą ochotę na kaszę :) Smacznego
Be Fit Be StrongREVANGE W tej restauracji próbowałam typowego greckiego jedzenia, czyli Souvlaków. Są to szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny z grilla, podawane najczęściej z cytryną, chlebkami pita, sosem tzatziki i frytkami. Nie ukrywam ze souvlaki ją jednym z moich ulubionych typowo greckich dań. Cena nieco ponad 8 euro, ale danie jest naprawdę duże i moim zdaniem warte swojej ceny
Mój Smak na Życiekoleżanki i bardzo mi smakowały. Zresztą za każdym razem mi smakują. Myślę, że bardzo szybko staną się ulubionym daniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule
Passion of Cookinglepszego niż domowy fast food. Skrzydełka w smaku przypominają te ze słynnego KFC. Polecam z sosem czosnkowym lub majonezowym i frytkami. 1 kg skrzydełek Przyprawa do pikantnego kurczaka Skworcu (tu kupisz) 1 łyżeczka ostrej papryki Ciasto: 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 jajko Do panierowania i smażenia: Mąka pszenna
VioletoweKucharzeniewielkości. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, skropić oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem cayenne. Piec 10 min w temperaturze 200 °C , po 10 minutach obrócić frytki na drugą stronę i piec kolejne 10 min. 2. Do dużej miski przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodać sól i oliwę, wymieszać. Wlać powoli wodę i rozrobić ciasto widelcem
DefinicjaSmakuliść sałaty, plaster wędzonego żółtego sera, hamburger, chutney, cieniutkie plasterki mozarelli, plasterki pomidorków, listki bazylii. Górną część bułeczki również smarujemy majonezem i składamy kanapkę. Podawać same lub z frytkami z batatów
DefinicjaSmakuukładam obok siebie tak aby lekko na siebie zachodziły. Układam na nich 2 kiełbaski i ugniatając równomiernie rozprowadzam je na połowie plastrów boczku. Na rozgniecione kiełbaski kładę "frytki" sera żółtego i całość zawijam przy pomocy maty. Grilluję spokojnie. W szklance mieszam 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy i łyżeczkę przecieru z chilli i podczas grillowania
Mechanik grillujemoich ulubionych sposób przyrządzenia kurczaka – inspirowany oczywiście kuchnią tajską. Mięso w bardzo chrupiącej panierce jest idealne na każdą okazję! Świetne na rodzinny obiad – np. z frytkami i ulubioną surówką. Świetne na imprezę – ze słodkim sosem chili albo czosnkowym. Świetne na romantyczną kolację czy też na przekąskę przed tv. Robi się go niezwykle szybko ze składników
Ostra na SłodkoGotowe! Jak widzicie, z takimi schabowymi jest o wiele mniej roboty niż z klasyczną panierką, wyglądają one wspaniale i jeszcze lepiej smakują :) Podawać możemy je z ziemniakami, warzywami , frytkami lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosazłoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko aż marchewka będzie miękka, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z frytkami, dekorujemy zieleniną. Smacznego
kgwjanczewoMiała być klasyczna ryba z frytkami, a wpadliśmy i zjedliśmy najlepszego łososia, jakiego miałam okazję spróbować. Jest to kolejne smaczne miejsce w Bristolu, które chciałam Wam pokazać. Świetna restauracja, bardzo prosto urządzona, znajduje się niedaleko od centrum. Schowana w jednej z bocznej uliczek, gdzie trafiliśmy całkiem przypadkiem. Skoro wybraliśmy się na miasto z zamiarem spróbowania
Pink Envelopepomidorka było też jabłuszko :) Sos ten jest idealny nie tylko dla dzieci, ale też dla diabetyków i innych osób dbających o zdrowie. Jest doskonały nie tylko do frytek czy pizzy, ale też do sosów - zarówno tych na zimno, jak i na ciepło. I to właśnie do sosów na ciepło w głównej mierze zużyłam ten ketchup. Dotychczas
Kto ugości moich gości?cieście naleśnikowym. Rybka wychodzi naprawdę bardzo pysznie! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Dorsz w cieście naleśnikowym Naszego pysznego dorsza można zjeść z frytkami, ziemniakami, sałatką ale ja bardzo lubię zrobić bułeczki z masełkiem czosnkowo-koperkowym. Składniki : 4 filety dorsza świeżego Vegetta sól pieprz 1-2 jajka mąka mleko Przygotowanie
Sprawdzone przepisy kulinarneobgotowuję ok. 7 minut. Odcedzam, zostawiam na sicie do odparowania i lekkiego przesuszenia. Na wysoką patelnię, albo do szerokiego rondla wlewam oliwę, mocno rozgrzewam, wrzucam ziemniaki, smażę jak frytki na ciemno złoto, wyciągam łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, po chwili przekładam do dużej ceramicznej miski, najlepiej cazuelo. Od razu podaję lub wkładam do gorącego piekarnika, jeśli chcę podać
Kuchnia Prezydentowejksiążeczce pt.: "Schnitzel" z serii "Essen&Genießen" wydawnictwa Happy Books, z której pochodzi ten przepis napisali, że do tych sznycelków bardzo pasują frytki; ja podałam je z ziemniakami z pieca - moim zadniem też bardzo pasowały
Kuchnia Prezydentowej