Banalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie
VioletoweKucharzeniewarzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy
Słodkie okruszkimięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były pieczone ziemniaki i warzywa oraz sałatka z mini groszku. Sceptykom zaręczam, że w gotowym kurczaku w ogóle nie czuć
mojewypiekiinietylkoSzybko, smacznie z nutką magi i czarów. Oto on sum europejski na sposób indyjski, pyszny, zdrowy i pożywny. Tutaj podałam z frytkami z batatów, słodkimi i lekko chrupiącymi. Polecam gorąco. Sum europejski po indyjsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciepło, jednak na zimno świetnie dają sobie radę i zdecydowanie przyciągają uwagę gości. Przygotowałam takie papryczki na urodziny mojego młodszego brata, dzieciaki były zachwycone, a papryczki wygrały z frytkami. Wielki sukces :) Składniki: 4 długie papryczki Toro 250 g serka Gretikos sałatkowego 100 g kabanosa chilli 1 cebula sól i pieprz do smaku łyżeczka masła klarowanego odrobina
Niezły MłynekZiemniaczki Hasselback polecam Wam jako osobne danie z dowolnymi dipami albo jako elegancki dodatek do dań mięsnych lub wegetariańskich. Z całą pewnością mogę stwierdzić, że stare, poczciwe frytki mają potężną konkurencję :D SKŁADNIKI: 6-7 dużych ziemniaków (około 1-1,2 kg) 8 łyżek oliwy z oliwek 3/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta pieprzu cayenne
Słodko-Słony Świat Ilonyfilety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry)obsmażając je z obu stron ma złoty kolor. zdejmujemy rybę z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprzŻeberka wieprzowe w kolejnej odsłonie jaką Wam przedstawiam. Polecam również żeberka po amerykańsku (przepis) Miękkie, smaczne mięsko. Podałam je z frytkami i szybką surówką z pora (przepis) . Obiad gotowy. Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1 liść laurowy
O kuchni z uczuciemmiejsca na skórze. Dzielimy pomidory na mniejsze kawałki, aby weszły w otwór malaksera lub maszynki. Trzemy pomidory na tarce przeznaczonej do ziemniaków (na placki ziemniaczane, a nie na frytki) za pomocą malaksera lub maszynki elektrycznej. Do jednego z wsadów pomidorów dodajemy liście bazylii i czosnek. Uzyskaną pulpę umieszczamy w jednej misce, ewentualnie doprawiamy cukrem. Przelewamy zawartość do słoików
Weekendy w domu i ogrodziepieczone ziemniaki* w kształcie harmonijki- zwane inaczej Hasselback- są potężną konkurencją dla domowych frytek, bo nie dość, że zawierają mniej tłuszczu, to są i chrupiące i soczyste i mniej kłopotliwe oraz niesamowicie pachną użytymi ziołami! Jeżeli chodzi o wybór ziół, to kierujcie się własnymi upodobaniami, bo być może ziemniaki najbardziej smakują Wam z rozmarynem czy oregano, a może
Kraina Miodem Płynącadokładnie obtoczyć w niej kurczaka. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Patelnię grillową rozgrzać i smażyć na niej piersi z kurczaka z obu stron. Podawać z ryżem , frytkami lub z ziemniakami. szafranowy kurczak inspiracja Kuchnia polska dla każdego
O kuchni z uczuciemwieku, gdzie ziemniak był podstawą wyżywienia najbiedniejszych ludzi, którzy stanowili wówczas niemal 90% populacji. Potraw z ziemniaków jest bez liku. Od sałatek ziemniaczanych, przez kluski, placki, budynie, frytki, chipsy itd. Niepodzielnie królują na naszych stołach nie od dzisiaj. Jeśli znudziły się Wam tradycyjnie ugotowane, proponuję wypróbować upieczone w mundurkach z czosnkiem. Prezentują się efektownie, a do tego
Smakowity Blog Kulinarnyjednej z restauracji. Danie będzie oczywiście w mojej wersji- kucharze nie dzielą się przepisami. Mam jednak nadzieję, że efekt będzie oczekiwany. Gyros o którym mówię było przygotowane z frytkami, ja wolę z ryżem. Sałatka na wierzchu potrawy wg. upodobań. SKŁADNIKI: 1kg. chudej karkówki przyprawy: gyros, majeranek, trochę domowej vegety 1-2 cebule oliwa z oliwek, masło klarowane
Kuchnia Beaty