Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 238pilnować. Możecie być pewni, że się nie przypali. W skład zestawu wchodzi misa z nieprzywieralną powłoką ceramiczną (5 litrów), koszyczek do smażenia na głębokim tłuszczu (taki jak do frytek) i stosowne sztućce, czyli płaska łyżka i chochla, plastikowa szklanka z podziałką, nakładka do przyrządzania potraw na parze, a także – co istotne – książeczka, w której znajdziecie 100 praktycznych przepisów
Marder&Marder Manufacture
Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu 275ociekły z nadmiaru tłuszczu. Wedle kuchni cypryjskiej podawać należy je z ryżem.. Ja jednak, jako, że ryżu nie cierpię, uprawiam potworne polaczkowe świętokradztwo i podaję je z frytkami oraz ostrym sosem chilli... smakują wybornie
Kuchenna Kontrrewolucya
Pstrąg pieczony w folii 215kolejny... Nawet, jeśli do tej pory nie był wielbicielem ryb. Zdarza mi się podawać je różnie. W zależności od nastroju, pogody, czy apetytu smażę do niego frytki, bądź zjadam prosto z folii; latem często z grilla
Kuchenna Kontrrewolucya
Potrawka z piersi drobiowej (jak Stroganow) 196ogniu około pół godziny, a będzie rozpływał się w ustach. Sosu nie zagęszczam, ale jeśli ktoś woli zawiesiste dania, można je doprawić zasmażką. Podawać z ryżem, frytkami, pieczonymi ziemniakami... solo. Dla mnie - smaczny zawsze i wszędzie... byle nie za często
Kuchenna Kontrrewolucya
Mielone w orzechowej panierce 183lodówki każdą porcję obtaczamy w panierce. Obsmażamy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią i dusimy kotlety jeszcze parę minut. Najlepiej smakują z frytkami i podsmażonymi buraczkami. Smacznego
Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 271stopni przez pół godziny. W zależności od piekarnika, czas ten może się wydłużyć lub skrócić, jednak ser powinien się lekko roztopić, a mięso przyrumienić. Ja podaję z frytkami oraz surówką z pomidorów i ogórków z koperkiem, w sosie winegret. Eksperyment niezwykle udany, polecam
Kuchenna Kontrrewolucya
Słowiańskie chilli, chilli wariacja na temat 226wylądować powinna fasola. Po wymieszaniu wszystkiego po raz ostatni, faszerujemy mięsem kiszone ogórki. Posypujemy tartym serem i podajemy gorące. Gdy podamy je samoistnie mogą służyć za przystawkę, z frytkami, czy innym dodatkiem, swobodnie spełnią rolę dania głównego
Kuchenna Kontrrewolucya
"Polędwiczki" kurczęce z akcentem herbacianym 162przez około pół godziny. Smak herbaty jest delikatnie wyczuwalny, jednak nie nachalny. Sos można zagęścić podsmażoną na maśle mąką i polać nim całe danie. Ja podaję je z frytkami i moją ulubioną surówką. Potrawa gościła dziś u nas po raz pierwszy, ale pewna jestem, że nie ostatni
Kuchenna Kontrrewolucya
Rassolnik 199kroimy w niezbyt grube paski. Podsmażamy je na niewielkim ogniu na maśle, po czym dorzucamy do nich poszatkowaną cebulę. Ziemniaki kroimy w krótkie, grube paski, jak na małe frytki. Bulion przegotowujemy. Wrzucamy do niego ziemniaki, pokrojony w paseczki seler oraz kapustę i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy duszoną marchew z pietruszką i cebulą oraz ogórki. Doprawiamy
Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak w pomidorach - prościej się nie da ;) 173wierzch kładziemy gałązkę natki selera. Naczynie zamykamy. Mięso wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez około godzinę. Danie smakuje fantastycznie z podanymi oddzielnie frytkami i zasmażaną kiszoną kapustą (do której również polecam użyć koncentratu ;) ). Prawdziwie, po domowemu, bez udziwnień - obiad marzeń
Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś kurczaka z ananasem w sosie cebulowym 189kawałku układamy plaster ananasa. Zamknięte wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 40 minut. Piersi podajemy polane sosem z plastrem ananasa. Najlepiej smakują z frytkami i surówką z kapusty
Kuchenna Kontrrewolucya
Tradycyjny schab ze śliwką 254miękkości mięsa (około godziny). W czasie pieczenia należy mięso w naczyniu kilka razy przewrócić. Podajemy pokrojone w plastry na półmisku, przykładowo z ulubionym sosem i surówką o raz frytkami
Kuchenna Kontrrewolucya
Polędwiczki wieprzowe w glazurze ananasowo-imbirowej 232minut. Po tym czasie przekręcamy polędwiczki na drugą stronę, również smarujemy pozostałą glazurą i pieczemy ponownie ok. 25 minut. Podajemy gorące, polane powstałym sosem z kawałkami ananasa i frytkami
Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś indycza w glazurze węgierkowej 304czynność. Pierś obsmażamy z każdej strony jeszcze mniej więcej po minucie na średnim ogniu, jeśli zachodzi potrzeba smarując je jeszcze śliwkową glazurą. Podajemy na gorąco z ryżem lub frytkami
Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki z bakłażana z mozarellą i pomidorami zapiekana w passacie 196każdym kolejnym plasterkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do niego formę z roladkami. Zapiekamy około 45 minut i delektujemy się smakiem. :) Ja podaję je z frytkami, ale równie świetnie będą smakowały solo
Kuchenna Kontrrewolucya