składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 200 g makreli wędzonej 4 ogórki małosolne 3 garście mieszanki sałat 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2-3 łyżki oleju rzepakowego Składniki na 3 porcje. Na każdym talerzu ułożyć garść sałaty (u mnie mix masłowej, rukoli i roszponki). Na sałacie układamy pokrojone w grubsze plasterki ogórki małosolne, jajka
Monia miesza i gotujeBiorę udział w konkursie http://www.doradcasmaku.pl/aktualnosc/1614/konkurs-twoj-sposob-na-impreze-.html dlatego też otrzymałam zestaw 5 produktów Prymat: Sos sałatkowy francuski, Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, Party DIP czosnkowy, Party DIP meksykański i Party DIP barbecue. Dziś zaproponuję Wam sałatkę z użyciem sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego:) składniki: 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 3 garście mieszanki sałat 10 pomidorków koktajlowych
Monia miesza i gotujesezonie jesienno-zimowy lubie zjeść śledzika. Zapraszam więc na moją wesję śledzika w sosie musztardowym. składniki: 500 g płatów śledziowych solonych 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 1 cebula czerwona do smaku pieprz kolorowy Śledzie wymoczyć aby pozbyć sie słonego smaku i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Musztardy wymieszać
Monia miesza i gotujejajko sól z pieprzem Kamis 2 garście świeżego szpinaku 1 garść mieszanki sałat 5 pomidorków cherry olej do smażenia do panierowania bułka tarta 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Boczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku
Monia miesza i gotujemnie kusiły, więc wiedziałam, że prędzej czy później się tutaj pojawią. Nie wiem, czy jest to oryginalna receptura na tego typu wypiek, gdyż widziałam też ich wersję z ciasta francuskiego. Natomiast na pewno mogę powiedzieć, że są pyszne i nie raz zrobię je z różnymi owocami. Połączenie słodkiego kremu z kwaśnymi owocami tworzy niesamowicie zgrany duet. Poza
Fabryka pomysłówpiekarniku pieczemy około 25 minut). Sos serowo-musztardowy Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki ¾ szkl. mleka serek topiony śmietankowy ( ja używam takiego w „kiełbasce”) 3 łyżeczki musztardy francuskiej Wykonanie: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Dolewamy mleka, ciągle mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodajemy serek, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z gazu
Czerwona PorzeczkaSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego marmolada lub gęsta konfitura cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto dzielimy na kwadraty o bokach 5cm x 5cm. Na narożnikach wycinamy kształt litery L i każdy róg ciągniemy do środka. Na środku kładziemy konfiturę. Pieczemy 7 minut w 220 stopniach. Mała ściągawka jak wykonać ciasteczka: Oryginalny przepis mamy u Peggi w kuchni
Czerwona Porzeczkamakaronu kokardki 20 dag szynki (najlepiej w kawałku) szklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki serek topiony (ja używam takich w kiełbasce) 3-4 łyżeczki musztardy francuskiej olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Szynkę kroimy w słupki i smażymy
Czerwona PorzeczkaSkładniki: Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżki pikantnej musztardy 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany 18% pół cebuli 2 ząbki czosnku rozmaryn suszony przyprawa do kurczaka olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części i nacieramy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Smażymy aż się zarumieni. Miód , musztardy, śmietanę i czosnek
Czerwona Porzeczkakiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe Post Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebrokułami. Sałatki z kalafiorem. Sałatki owocowe. Sałatki z bananem. Sałatki z pomarańczą. Sałatki z mandarynkami. Sałatki z indykiem. Sałatki z orzechami. Sałatki ze słonecznikiem. Dietetyczne sałatki. Sałatki z sosem francuskim. Sałatki z majonezem. Sałatki z jogurtem naturalnym. Sałatki z sosem miodowym. Sałatki z sosem czosnkowym Sałatki z sosem ziołowym Sałatki z sosem paprykowo-ziołowym. Sałatki z sosem chili. Sałatki
Kulinarne PrzebojePost Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojekruchym cieście ze szpinakiem i pomidorkami zapiekana z jajkiem, ricottą i parmezanem. Dla osób zapracowanych i oszczędzających czas w kuchni polecam poniższą tartę w wersji z gotowym ciastem francuskim lub gotowym kruchym ciastem. Składniki Na kruche ciasto: mąka pszenna 120g masło 60g, schłodzone sól 1/3 łyżeczki cukier 1 łyżeczka śmietana kremówka 30% lub […] The post Tarta ze szpinakiem, pomidorkami
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 3/4 opakowania makaronu penne brokuł słoiczek suszonych pomidorów 300 g szynki w kawałku cebula łyżka mąki łyżka masła szklanka mleka serek topiony tzw. "kiełbaska" 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy czosnek granulowany 300g sera żółtego w kawałku- zetrzeć na tarce o grubych oczkach Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuły również gotujemy
Czerwona Porzeczka