francuskie - 6660 przepisów (strona:357/444)

Pieczony camembert z orzechami 139

Jest to błyskawiczna przekąska na gorąco, smaczna i zdrowa. Można ją przygotować gdy goście pukają do drzwi. Idealna na kolację

To co kocham
Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową 137

Lekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: • 60 dkg wątróbki drobiowej • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku • 2 gałązki tymianku

To co kocham
Ser Brie z malinami 135

Ostatnio w naszej lodówce, dzięki pewnej zaprzyjaźnionej rodzinie, znajduje się sporo serów. Dzisiaj więc przekąska z sera Brie Saint Benoit, który jest bardzo delikatny

To co kocham
Ser Brie z mango 157

Połączenie delikatnego, kremowego sera ze słodko-żywicznym mango i orzechami pekan to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jeśli oczywiście lubicie sery pleśniowe. Ten akurat

To co kocham
Suflet grzybowy 125

Proponuję suflet grzybowy jako danie na dzisiejsze święto pieczarek. Jest to mój pierwszy suflet, robiłam go na  warsztatch z Kurtem Schellerem. Polecam

To co kocham
Serowa terrina wiosenna z jajkiem 179

Terrina to nic innego jak rodzaj pasztetu , a jak pasztet to różne składniki. Na wiosnę proponuję delikatny twarożek, rzodkiewki, ogórek i 

To co kocham
Waniliowy crème brûlée i "Babskie fanaberie" 141

Nie znam osoby, która nie lubiłaby crème brûlée, czyli zapiekanej masy jajeczno-śmietanowej, która po schłodzeniu staje się aksamitnym kremem. Nie ukrywam, że ja lubię też

Weekendy w domu i ogrodzie
moja ulubiona francuska bagietka -pycha 151

Składniki 500g maki 370ml wody 10g drożdży 6g soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Mąkę ,sól ,wymieszać ,dodać rozkruszone drożdże. Wyrobić hakiem dodając wodę

w mojej kuchni
Rogale marcińskie- po mojemu :) 166

W tamtym roku robiłam je po raz pierwszy i powiedziałam sobie, że na pewno nie ostatni. W tym roku również miały być, ale przy tej mojej

Kuchnia w czekoladzie
Rozgrzewająca zupa cebulowa (Zuppa di cipolle) 484

Gdy za oknem zimno i szaro, wtedy często przygotowuj ę  rozgrzewające zupy. Nasza ulubiona to aromatyczna  zupa cebulowa, którą modyfikuj ę  

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanka profesorskoł (Zapiekanka profesorska) 189

Już za połra 1 dni bydzie Dziyń Nauczyciela i bez to czowiek sie tak barzi myśli ô 2 tych roztomajtych rechtōrach 3 i profesorach, co to

Chop w kuchni