francuskie - 7160 przepisów (strona:256/478)

Sałatka z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi 84

Składniki: 10 średnich młodych ziemniaków 5 ogórków małosolnych pęczek koperku pęczek szczypiorku pęczek natki 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej sól pieprz Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach do miękkości, odcedzamy i obieramy. Do miski wrzucamy pokrojone w większe kawałki ziemniaki, pokrojone w dużą kostkę ogórki, poszatkowane zioła, rozdrobniony czosnek, jogurt, majonez

Kardamonovy
Pieczony królik 101

kolejności. Zapiszcie sobie ten przepis, będziecie do niego wracać. Składniki: 1,3 kg królika 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 1 duża cebula 3 łyżki musztardy francuskiej 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz W naczyniu żaroodpornym mieszamy musztardę z oliwą, rozdrobnionym czosnkiem i papryką. Królika porcjujemy, solimy, pieprzymy i obtaczamy

Kardamonovy
Bakłażan a’la śledzie z curry 87

bardzo się nim inspirowałam. Róbcie, bo warto. Zeżarłyśmy z Tolą całą porcję. Przy okazji przypominam Wam przepis na inną wegańską przekąskę, na seler z suszonymi pomidorami, kaparami i musztardą francuską . Składniki: 1 duży bakłażan 1 większa cebula pół pęczka koperku garść obranych migdałów 1 płaska łyżeczka curry sól pieprz 100 ml oleju lnianego lub oliwy extra virgin olej rzepakowy Bakłażana

Kardamonovy
Biała kiełbasa pieczona w soku jabłkowym 99

święta, to przy innej okazji. Nikt przecież nie powiedział, że białą kiełbasę je się tylko w Wielkanoc. Składniki: 5 surowych białych kiełbas 1 duża cebula 1 czubata łyżka musztardy francuskiej 3/4 szklanki dobrej jakości soku jabłkowego 1 łyżeczka suszonego majeranku olej rzepakowy sól pieprz Cebule kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i lekko rumienimy. Dodajemy do niej musztardę, sok, majeranek

Kardamonovy
Sałatka ziemniaczana z ogórkami i rzodkiewkami 94

ogórki gruntowe 1 pęczek rzodkiewek 1 ząbek czosnku mały pęczek szczypiorku mały pęczek koperku pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól pieprz Umyte ogórki kroimy w cienkie plasterki, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy, kroimy w grubsze plasterki i wrzucamy do miski

Kardamonovy
Sałatka śledziowa z buraczkami czerwonymi 114

ziemniaki 2 średnie ugotowane lub upieczone buraki 3 jajka wielkości L 1 słoik marynowanych grzybów 4 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ziemniaki ugotować w łupinkach w osolonej wodzie, odcedzić. Odstawić do wystygnięcia, po czym obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo

niecodziennikpary
Śledzie podane inaczej – 10 oryginalnych pomysłów 175

przygotowałam listę najciekawszych pomysłów na śledzie, które zrobią furorę na każdym przyjęciu. 1. Śledź z wędzoną makrelą przepis na: Słodki Zakątek Kasi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Śledzie w cieście francuskim przepis na: Moje Menu 3. Tatar ze śledzia przepis na: Kasia Testuje 4. Roladki ze śledziem przepis na: Niebo Na Talerzu 5. Śledzie ze śliwką i pomarańczą przepis na: Wrząca

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung 100

kwaśnymi, słodkimi i gorzkimi.  Podobnie do kuchni Tajskiej, która jest bardziej znana na świcie niż kuchnia khmerską, przez swoją historię miały wielki wpływ kuchni chińskiej, Wietnamski, ale także francuskiej, która do XIX wieku miała wielki wpływ w większości krajów południowo-wschodniej Azji.  Na koniec, mojej krótkie opowieści, życzę Ci smacznego  👥 – 4 ⏰ – 45 minut 🇰🇭 – Kambodża

RafalCook
Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym 106

kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki.   Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 2 porcje lub półmisek: 100 g mixu sałatowego, sałaty lodowej lub rzymskiej puszka tuńczyka

Kulinarny S.O.S.
Tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie ma Świąt 138

wątpienia ich gatunków było jednak o wiele więcej. Dzisiaj karpia przede wszystkim panierujemy i smażymy. Jednak w niektórych domach nadal pamięta się przepisy na karpia po francusku (z dodatkiem cebuli i goździków), czy gotowanego w ciemnym piwie z warzywami, albo „na szaro”, czyli w słodkim, piernikowym sosie z dodatkiem migdałów i rodzynek. Ta ostatnia wersja znana jest na całym świecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pudding ryżowy z bitą śmietaną, migdałami i wiśniami 142

całej Europie, chciała odróżnić i odciąć się od biedoty. Oczywiście bogaci Duńczycy nie mogli jeść swojego ulubionego deseru jak biedota, więc nadali mu nową nazwę, a jakże z francuska – riz à l’amande – i dodali do swojego ulubionego pudding ekskluzywne  dodatki w postaci, bitej śmietany, migdałów i sosu wiśniowego. I od tej pory stary, poczciwy

RafalCook
UCZTA WIKINGA – Assassin’s Creed Valhalla 124

POTRZEBUJESZ patelnia nóż miska łopatka drewniana garnek SKŁADNIKI: łosoś atlantycki, filet ze skórą – 400g miód – 3 łyżki musztarda gładka (np. dijon) – 1,5 łyżki musztarda ziarnista (francuska) – 1,5 łyżki czosnek – 2 ząbki kasza pęczak – 200g natka pietruszki – garść masło – 1 łyżeczka śmietana 18% – 4 łyżki chrzan, tarty – 1 łyżeczka

Nerds Kitchen
Śledzie po żydowsku 1745

marynatą. Delikatnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Po tym czasie śledzie po żydowsku nadają się do spożycia. Polecam wypróbować przepis na śledzie po francusku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie po żydowsku pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
BRIOSZKA Z FIGĄ 122

Brioche, brioszka – francuskie lekko słodkie pieczywo drożdżowe, pieczone z ciasta bogatego w masło i jaja, o cienkiej jak papier złocistobrązowej skórce i miękkim środku. Pyszne, maślane bułki które nie przysporzą nam wiele pracy. Jedną z ich zalet jest to, że rosną w nocy… dzięki czemu z samego rana możemy przystąpić do formowania drożdżówek.    mąka pszenna 250 g drożdże

Smaczne moje
Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni 110

Facebook „Facet w kuchni-gotowanie pod wpływem”, którą założyłem specjalnie dla Ciebie. Link do grupy znajdziesz poniżej. https://www.facebook.com/groups/752650905180228/?ref=share Pod llinkiem poniżej, znajdziesz inne dania kuchni Francuskiej. https://rafalcook.com/category/francja-france/ Artykuł Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko

RafalCook