francuskie - 7160 przepisów (strona:264/478)

Chipsy z jarmużu 203

się przypalić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Chipsy z plantana → Chipsy z nori w aromatycznej tempurze → Smoothie z jarmużu, banana i jabłka → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Zupa z pieczoną papryką, jarmużem, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem

Oryginalny smak
Golonka z indyka w sosie musztardowym 183

musztardowym z dodatkiem cebulki i soku z cytryny. Golonka z indyka w sosie musztardowym SKŁADNIKI: - 3 golonki z indyka (około 800g) - 2 łyżki oleju - pól cytryny - 6 łyżeczek musztardy francuskiej - 3 cebule - 1 ząbek czosnku - 1 marchewka - przyprawy (chili, kminek, majeranek, sól i pieprz) Golonkę nacieramy solą, pieprzem i obsmażamy delikatnie na patelni. W naczyniu łączymy ze sobą olej

Związek na patelni
Ciasteczka kawowo- pomarańczowe (Keto, Paleo, LowCarb) 264

przepisie jest kakao. Musi być dobrej jakości. W przeciwnym razie trzeba zwiększyć jego udział w przepisie, bo przy użyciu łyżki zwykłego kakao ciastka mogą wyjść blade. Ja używam kakao francuskiej firmy Valhorna , które zakupiłam na Amazonie (pamiętajcie, że dostawa do Polski przy zakupach powyżej 39 EUR jest darmowa!) i muszę stwierdzić, że różnica w porównaniu z kakao innych firm jest

Modern Cave Girl
Magdalenki 295

Magdalenki to puszyste i delikatne francuskie ciasteczka. Jeden z pierwszych i zarazem łatwiejszych przepisów, jakich nauczyłam się podczas mojego kursu w Le Cordon Bleu. Zwyczajowo mają kształt muszelek i do ich upieczenia wykorzystuje się specjalną formę. Niech nie powstrzymuje Was jednak brak formy! Te proste ciasteczka świetnie smakują również upieczone w najzwyklejszej blaszce na muffinki. Przygotowanie magdalenek nie zajmuje więcej

Ciastkozercy
Piątek: Smażony bób z pecorino 127

klasyczny, polski, czyli ugotowany, polany roztopionym masłem i posypany zieleniną. Podobno smażony bób to ukraiński sposób przygotowywania bobu. Tak powiedziała nam jedna znajoma Ukrainka. Z drugiej strony, przy ul. Francuskiej w Warszawie jest butik z japońskimi specjałami i nie dalej jak wczoraj widzieliśmy na witrynie kartkę: smażony bób Tak czy inaczej, smażony bób jest niesamowicie pyszny. Podpieczony na rozgrzanym maśle

Niedzielny kucharz
Jajka po turecku 162

ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację Polecam Wam też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką JAJKA PO TURECKU PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Grillowa sałatka ziemniaczana 297

ziemniaków (najlepiej sałatkowych) 4 duże ogórki kiszone (lub 5 słabiej ukiszonych) 4 ekologiczne jajka ugotowane na twardo 4-5 rzodkiewek ½ czerwonej cebuli 1 pęczek koperku 1 czubata łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami) 2 łyżki soku z cytryny ½ szklanki Majonezu Kieleckiego lekkiego 2 duże ząbki czosnku (dla chętnych 3) sól morska świeżo mielony pieprz Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach

Poezja smaku
CHLEBEK Z TRUSKAWKAMI 132

pieca jest miękki i cieplutki, gdy nieco wystygnie, można go zjeść z dodatkami jak kanapkę, a gdy nieco wyschnie i stwardnieje na następny dzień, będzie idealną bazą tostów francuskich. Chlebek z truskawkami – władca królewskiego śniadania? This strawberry bread is perfect in many forms – when it’s straight from the oven it’s soft and warm. When

SandraFrej.com
Kanapki imprezowe 182

pumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej Mini kanapki z łososiem (Finger Food) Mini vol-au-vent z serem ricotta i łososiem (Finger Food) Mini tartinki z ciasta francuskiego (Finger Food) The post Kanapki imprezowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche muszelki z powidłami ze śliwek 182

śliwek . Można zrobić z serem, można z czekoladą, fajnie będzie włożyć jabłko w środek, możliwości dużo. Moje są z powidłami ze śliwek, pyszne, polecam. Smakują jak z ciasta francuskiego, listkującego się, są wyśmienite. Ciasteczka, muszelki z powidłami śliwkowymi. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chłodnik brzoskwiniowy 191

rozdrobnionych migdałów (słupki, płatki) Wykonanie: Najpierw przygotowałam deser blancmange . Pewnie zastanawiacie się co to jest i w jakim celu robię taki dodatek do mojego chłodnika. Otóż, blancmange ma pochodzenie francuskie. Nazwa wywodzi się od słowa „Blanc-manger” czyli „Białe jedzenie”. Zazwyczaj robi się go z mleka i proszku migdałowego. Ale, tak jak wiele innych potraw, tak i ten deser

Kuchnia u Krysi
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 184

gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

Kuchnia MagdaLeny
Zupa szczawiowa po wiejsku ze świeżego szczawiu 166

mocno pieprzem . Jak będą złociste , przekładamy do ziemniaków i mieszamy . Szczaw pozbawiamy twardych ogonków i niechcianych lokatorów typu ślimaki . Tym razem nie ich nie chcemy , nie jest to kuchnia francuska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Płuczemy pod zimną wodą . Drobno siekamy . Na rozgrzanym maśle podsmażamy szpinak . Ten zabieg pomaga zredukować szkodliwe szczawiany , dzięki niemu zupa będzie zdrowa Jak szczaw zmięknie , przekładamy całą

Ogrodnik w podróży
Wtorek: Risotto z groszkiem i pieczarkami 184

całe szczęście można go dość łatwo kupić w hipermarketach. Nie jest tani, ale warto mieć go w kuchni. Od czasu do czasu w dyskontach organizowane są tematyczne tygodnie: francuski, czy włoski, wtedy różnorodność towaru jest większa niż zazwyczaj i ceny bardziej przystępne. My w ten sposób jakiś czas temu kupiliśmy kilogram pięknego arborio za bardzo przystępną cenę. Inną popularną odmianą

Niedzielny kucharz
Panini ze szparagami, łososiem i camembertem 177

sałaty 1 op. mozzarelli w zalewie 1 małe op. sera pleśniowego 1-2 jajka pęczek szparagów olej czosnek granulowany sól, pieprz Sos: 3 duże łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1-2 korniszony 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce. Oprószamy granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Polewamy niewielką ilością oleju. Mieszamy. Szparagi układamy na wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania